Reklama

Reklama

Bubák Bubby

(festivalový název)
  • Austrálie Bad Boy Bubby (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bubbyho obézní matka vězní svého syna po třicet let ve svém domě. Během té doby ho zneužívá a není tedy divu, že jakmile se dostane na svobodu poté, co mu matka umírá, postrádá jisté společenské návyky. Aby toho nebylo málo, na scéně se záhy objeví i Bubbyho otec. Končí na ulici, kde si ho náhodně všimne zdravotní sestřička, která jakoby z oka vypadla jeho zesnulé matce. (sedlo03)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nick Cave zrovna vylezl z O'Malley's baru. Začátek nádherně divný postapo, dál už to jede v "normálnějších" kolejích a minimálně jedna scéna decentně otráví (rádobycool "vysvětlování za pomoci nesmyslných megapláten"). Ale ta chvíle, kdy se poprvé chopí mikrofonu, musí aspoň nepatrně polechtat u filmového srdce každého, kdo na to kouká bez předsudků a "pochopí" (Hon-zo :-P ). Konec, při kterém jsem vzpomněla na Takový normální zabijáky (mrk mrk), potěšil. Tohle můžu. (4,5*) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Každá minúta, každá sekunda, každá snímka je z tohoto filmu v skutku nechutná. Nechutnosť a absurdná bizarnosť mi presakovali cez monitor. Dajte si na to pozor lebo prvých 15 minút je naozaj niečo temného neuveriteľného a hrôzu naháňajúceho. Vyzeralo to na neskutočne temnú záležitosť ale nakoniec sa to zvrtlo na čiernu komédiu. Je to v podstate kravina, a skoro stále až príliš samoúčelná ale nemôže sa jej odoprieť miestami geniálna nápaditosť. Mix Domáceho väzenia a road-movie sa často nevidí. Hlavná postava vyzerala tak vierohodne akoby to ani nehrala, nechápem dôvod vzniku niečoho takéhoto, asi chceli iba šokovať, ale pozerať sa na to dá. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

První půlhodina byla nechutná a ujetá, ale obojí tím správným způsobem. Tím nechci říct, že bych si ujížděl na obstarožních prasnicích s dvěma pneumatikama, nicméně ten záměr plasticky ukázat, z jak šíleného prostředí se Bubba do normálního světa dostal, vyšel na výbornou. A tím to také haslo. Pokud nepočítám výborného Nicholase Hopea, neměl mě film čím jiným oslovit. Na komedii to bylo zoufale nevtipné, na drama zoufale nedramatické a hlavně to byla jedna velká nuda i při použití rychloposuvu. Za úvodních 30 minut 25%. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Bubbyho si prostě zamilujete ! Naprosto unikátní a skvěle natočenej australskej film o jednom deprivovanym individuu s inteligencí malýho dítěte a jeho začleňování do společnosti. Nejvíc mě pobavilo Bubbyho (Popovo) účinkování v rockový kapele, to nemělo chybu! No celej ten film je výbornej, rozhodně doporučuju. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Bubby... to je ksichtem i celkovým vzhledem dokonalej Trevor z pátýho gétéáčka. A z toho jeho chování jsem chvilkama měla skoro chuť brát tenhle film jako Trevorův prequel :) Jináč mi film zrovna komediální nepřišel. První půlhodinku mi bydlení mamánka s šílenou kozaticí přišlo mnohem víc zneklidnující než většina scén ze Stonožek, nebo Srpska, prostě horor. Pak přišla scéna s polišem na křižovatce, jedna z mála zastupitelek zmíněné komedie, fakt jsem se zasmála jak za starejch časů třeba u Nástrah velkoměsta. A zbytek, zbytek je už prostě jenom divný drama o divnym chlapíkovi, kterýmu byste se v reálném světě vyhnuli už od pohledu. Palec nahoru si ale jednoznačně zaslouží za vystupování na jevišti, kde překonal i Franka s obří hlavou. 60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Šváb, ktorého jedol Bubby, bol skutočný. (Durexon)
  • Po uvedení Bubáka Bubbyho prý proběhlo několik svateb, na kterých si nevěsty nesly k oltáři namísto kytice kočičku zabalenou do potravinové fólie. (Zdroj: Festival otrlého diváka)
  • Scéna so "zlodejom na vozíku" bola založená na skutočnej udalosti, ktorej bol svedkom režisér počas písania scenára. (Durexon)

Reklama

Reklama