Reklama

Reklama

Ztracení chlapci

  • Česko Ztracení hoši (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sam a jeho starší bratr Michael jsou ryze američtí mladíci s ryze americkými zájmy. Poté, co se společně s matkou přestěhují do poklidného městečka Santa Carla v Kalifornii, se však věci začínají překvapivě měnit. Michael poslední dobou přestává být sám sebou. A jeho matce se nebude líbit, v co se mění. Film Ztracení chlapci obléká do nového kabátu tradici upírských hororů. Je zručně namíchanou směsicí hrůzy, která rozbuší srdce diváků, smíchu, při kterém praskají jejich bránice, a rockové hudby, která nenechá jediný sval na těle v klidu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Další kvalitní béčková podívaná z 80-tých let v podobě lehce komediální americké upířiny, které vévodí démonický Kiefer Sutherland a dvojka dobových in hochů Corey Haim a Corey Feldman. Jmenovaní hošani jdou po krku bandě upírů, která se pod vedením Sutherlanda prohání po floridských plážích na silných motorkách za doprovodu rockové muziky i nezbytného plástevního disca a po jejich nájezdech někdo občas mizí. Příběh není nijak objevný. Lehce zdecimovaná americká rodinka si to přivalí na Floridu, aby mohla složit hlavu u svého dědy, a starší syn se díky sličné slečně zaplétá s partičkou upírů. Avšak dobré herectví, velmi slušné efekty, sada parádních hlášek, pár krvavých scén a punkový nádech dělá z tohohle béčka velmi solidní zábavu. THE LOST BOYS se dočkali pokračování až po jednadvaceti letech, přičemž první z nich nese přívlastek THE TRIBE. Pokud mám THE LOST BOYS shrnout, tak se jedná o nenáročnou, ale kvalitní hororovou zábavu, jež zavání rodinným filmem na nedělní odpoledne, a které s klidným svědomím nasolím čtyři hvězdy. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Osmdesátky jako vyšité. Lost Boys jsou plní těch příšerných barevných a pytlovitých triček a nagelovaných vlasů zastřižených podle vzoru "deka". A to tu nerozebírám hudbu. Může se vám to zdát úchylně zábavné, může se vám to líbit, můžete být zhnuseni. A taky je to o upírech. Tentokrát tu ale nemáme rozdrásaná individua bojující s traumatem nesmrtelnosti. Tenhle film upíry řeší až příliš povrchně a lehkonoze (trochu mi to tom připomíná Buffy), ale místy dokáže být i vtipný: "Ty seš upír! Počkej, až se to dozví máma!". Ale celé je to až příliš nejednotné a Schumacher jako by ani nevěděl, co chce vlastně točit. Love story od kolotočů? Teenagerské dobrodružství? Horor? Videoklip? 50 % ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Niekto vraj The Lost Boys považuje za film (pre žáner) historicky neuveriteľne dôležitý, podľa mňa bol pre upírske filmy osemdesiatych a deväťdesiatych rokov potrebný, asi ako Twilight pre tie súčasné. Celkom ma bavila atmosféra. Predsa len, 80s a tie deti / zabijáci upírov jak vytrhnutí z Weird Science (alebo vlastne hocijakého Hughesa). Horor? Výsmech. A scenár je obzvlášť dementný. Ale povedzte sami: Netešili by ste sa nato po takomto traileri?? http://www.youtube.com/watch?v=7sj3FbfuFV8 ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher s férovým 80s trashem - biker upíři vedení Kieferem Sutherlandem žijící v gothicko-hipísácké jeskyni, kteří vypadají jak z "From Dusk Till Dawn", naolejovanej kulturistickej saxofonista, dvojka disco degešů (Corey Haim, Corey Feldman), peroxidový melíry, přehnaný finále atd, dobře to odsýpá, je to dostatečně retardovaně vtipný a osvětlovači se hodně snažili.... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pěkně zábavný horor v režii ostříleného veterána Joela Schumachera, ve kterém se najde místo jak pro výborně načasovaný humor, tak pro romantiku a city v podání ústřední zamilované upírské dvojice Jasona Patrica a Jami Gertz. O humornou složku se postarala pro změnu perfektně pasující dvojka Corey Feldman a zesnulý zapomenutý idol 80 let Corey Haim. Bavil jsem se na černohumorném provedení velmi dobře navzdory tomu, že se bát u toho moc nedalo, ale všechny hororové ingredience byly naservírovány správně po upírsku. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (30)

  • V Maxovej (Edward Herrmann) videopožičovni je pustený film The Goonies (1985) v akom si tiež zahral predstaviteľ Edgara Frota Corey Feldman. V jaskyni Stratených chlapcov si je zas možné všimnúť plagát Jima Morrisona, ktorý spoločne so svojou skupinou The Doors nahral skladbu "People are Strange". Verzia tejto piesne v podaní skupiny Echo & The Bunnymen bola použitá aj vo filme, rovnako plagát spomínanej skupiny. Konkrétne v Samovej (Corey Haim) izbe. (beso74)
  • Film se natáčel v Santa Cruz v Kalifornii. Santa Cruz ve španělštině znamená "svatý kříž", který dělá upíry zranitelnými. Ve filmu se fiktivní město jmenuje Santa Carla. (Lucbric)
  • Samova hláška: „Death by Stereo“ dala jméno hardcore punkové kapele z Orange County. (Fenk)

Související novinky

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

19.09.2021

Filmový remake upíří klasiky Ztracení chlapci z roku 1987 nabírá obsazení. V novém snímku od studia Warner Bros. si tak v hlavních rolích zahrají Noah Jupe (Tiché místo) a Jaeden Martell (Na nože). V… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama