Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záchranář Frank Pierce je po pěti letech nočních služeb psychicky na dně. Práce v sanitce z něj udělala alkoholika, jenž trpí depresemi a halucinacemi. V ulicích města vídává duchy pacientů, které se mu nepodařilo zachránit. Nešťastné bytosti bloumají po Manhattanu s výrazem nevýslovného utrpení a Frank čte v jejich očích výčitky. Naději do jeho světa vnese tajemná dívka Mary, dcera muže, kterého se Frankovi podařilo tak tak zachránit. Dvojici možná čeká vykoupení, ale zcela jistě budou muset napřed projít peklem. Mezi newyorskými narkomany se totiž začala šířit nová droga, jejíž požití má až příliš často smrtelné následky. A Frankovi právě začíná další noční šichta… Téměř mysteriózní drama režiséra Martina Scorseseho vzniklo podle autobiografické knihy Joea Connellyho, jenž několik let pracoval u newyorské záchranky. Tragické příběhy pacientů se tu prolínají s černohumornou otrlostí záchranářů i absurditou amerického zdravotnického systému. Scorsese se před Počítání mrtvých (1999) po letech vrátil ke spolupráci se scenáristou Paulem Schraderem, který se podílel na režisérových nejlepších filmech Taxikář (1976) a Zuřící býk (1980). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (304)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Paul Schrader / Predloha: Joe Connelly - Bringing out the dead (kniha) | Hudba: Elmer Bernstein | Distribúcia: Paramount Pictures (US, CA), Buena Vista International | Štúdio: Paramount Pictures, Touchstone Pictures | Rozpočet: 55 miliónov $ | Tržby: 16,797,191 $ || Divný materiál, ktorý neni pre každého. Halucinačné pasáže sú na hranici žánrového prahu mysteriózna. Nahliadnutie do ťažkej situácie záchranárov, ktorí majú na starosti najproblematickejšiu vrstvu ľudí je ztvárnená bravúrne, každopádne sa na to nedobre pozerá. A to, že je to dobre natočené, ešte neznamená, že to funguje, ako dobrý film. Každopádne, Bringing out the dead je dôkazovým filmom o tom, že keď je Cage pod dobrou režisérskou rukou, dokáže zo seba vyžmýkať omnoho viac, než v jeho mainstreemových kusoch. 35% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Sanitkář, pardon, Taxikář o dvě desetiletí později. Opět Scorsese se Schraderem, opět oba ve vrcholné formě. A k tomu fantastický Cage, stejně tak Goodman, Rhames, Sizemore, zatraceně, prostě všichni tu jsou perfektní... k tomu Richardsonova parádní kamera... a ta atmosféra! Scorsese je jeden z největších filmařů vůbec, co film, to pecka, ale Počítání mrtvých mi obzvlášť přirostlo k srdci. Tady na čé-es-ef-dé hrubě podhodnocený film! ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Výborný Soundtrack a šialená jazda nočným New Yorkom. Scorsese má občas vybočenie zo svojich zaužívaných koľají. Či už sa jedná o jeho filmy s náboženskou tématikou, alebo Vek Nevinnosti. Ukazuje v nich akúsi študentskú túžbu vybočiť. Spraviť niečo mimo populárny smer a využíva pri tom obrovské množstvo významov a symboliky. Bringing out the Dead je film, ktorý oproti takému Casínu už nemusím nikdy vidieť. Ale nezabudnem na neho. Či už sa jedná o vizuál. Solídného Cagea v hlavnej úlohe a určitý magický realizmus, zjavujúci sa na prapodivných a špinavých miestách New Yorku. Mesto úpadku, nihilizmu, existenčných kríz, samovrážd, prostitúcie a šialenstva. A sprievodcami sú tí, čo nás od týchto vecí zachraňujú. Veľmi krásne potvrdenie Nietzscheho pozerania do priepasti, ktorá sa zároveň pozerá na nás. Solídne 4*. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

To je takový dost zvláštní film, saniťák, jehož snem je, aby ho konečně vyhodili z práce a on si mohl odpočinout, všude vidí jednu dívenku, kterou nedokázal zachránit, jeho dost blázniví kolegové, kteří si ten adrenalin snad užívají, šílený kluk z ulice, kterého kdysi střelili do hlavy a on vždycky skončí v nemocnici přivázaný a křičí, že chce napít a bývalá feťačka, která bojuje sama se sebou a nesnese trápení lidí a tak je pořád odvazuje a pouští a všude okolo krev, smrt a bída. Takový vesele depresivní film. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ani nevim, co k tomuhle napsat, je to takový celý divný, neustále z toho sálá depresivní atmosféra, moc se toho tam neděje, jenže i tak se tomu nedá ubrat, že to je i tak docela zajímavý a stylem natočení určitě hodně originální, nicméně stejně mi to přišlo zbytečně pomalu a nudně odvyprávěný, i když několik scén opravdu stojí za to a Nicholas Cage je tady naprosto vynikající. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (16)

  • Dôvod, prečo chcel Martin Scorsese aby Paul Schrader napísal scénar, bola jeho predstava, že iba Schrader vie najlepšie napísať scenár o nočnom New Yorku. (Flipper)
  • Priemerná dĺžka záberu filmu (ASL - Average Shot Length) je 5,1 sekundy. (Flipper)
  • Scenárista Paul Schrader chcel najprv do hlavnej role namiesto Nicholasa Caga obsadiť Edwarda Nortona. (Flipper)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama