Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záchranář Frank Pierce je po pěti letech nočních služeb psychicky na dně. Práce v sanitce z něj udělala alkoholika, jenž trpí depresemi a halucinacemi. V ulicích města vídává duchy pacientů, které se mu nepodařilo zachránit. Nešťastné bytosti bloumají po Manhattanu s výrazem nevýslovného utrpení a Frank čte v jejich očích výčitky. Naději do jeho světa vnese tajemná dívka Mary, dcera muže, kterého se Frankovi podařilo tak tak zachránit. Dvojici možná čeká vykoupení, ale zcela jistě budou muset napřed projít peklem. Mezi newyorskými narkomany se totiž začala šířit nová droga, jejíž požití má až příliš často smrtelné následky. A Frankovi právě začíná další noční šichta… Téměř mysteriózní drama režiséra Martina Scorseseho vzniklo podle autobiografické knihy Joea Connellyho, jenž několik let pracoval u newyorské záchranky. Tragické příběhy pacientů se tu prolínají s černohumornou otrlostí záchranářů i absurditou amerického zdravotnického systému. Scorsese se před Počítání mrtvých (1999) po letech vrátil ke spolupráci se scenáristou Paulem Schraderem, který se podílel na režisérových nejlepších filmech Taxikář (1976) a Zuřící býk (1980). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (304)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Paul Schrader / Predloha: Joe Connelly - Bringing out the dead (kniha) | Hudba: Elmer Bernstein | Distribúcia: Paramount Pictures (US, CA), Buena Vista International | Štúdio: Paramount Pictures, Touchstone Pictures | Rozpočet: 55 miliónov $ | Tržby: 16,797,191 $ || Divný materiál, ktorý neni pre každého. Halucinačné pasáže sú na hranici žánrového prahu mysteriózna. Nahliadnutie do ťažkej situácie záchranárov, ktorí majú na starosti najproblematickejšiu vrstvu ľudí je ztvárnená bravúrne, každopádne sa na to nedobre pozerá. A to, že je to dobre natočené, ešte neznamená, že to funguje, ako dobrý film. Každopádne, Bringing out the dead je dôkazovým filmom o tom, že keď je Cage pod dobrou režisérskou rukou, dokáže zo seba vyžmýkať omnoho viac, než v jeho mainstreemových kusoch. 35% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Trošku dosť pošahaná Scorseseho psychologická kostra sanitkárskeho života, v ktorom to fakt že vrie. Hlavný hrdina Frank toho má plné zuby a vidí svet, ktorý korešponduje s jeho náležitými vidinami a démonmi vlastného ja, ktoré ho časom dobehli. Preto aj dej skĺza občas k tragike, ale často skôr k čiernej komédii a práve preto je aj pocitovo rozmarnejší. Avšak dynamicky je film málo obratný, aj vizuál je stále rovnaký a márne som čakal na vedľajší motív, ktorý režisér vo svojich kumštoch vie tak dômyselne predať. K tomu je film aj dosť dlhý a rytmicky monotónny. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Scorsese ve zběsilejším tempu, než je fanoušek zvyklý, popisuje jízdu sanitáře na pokraji svých sil a psychické destrukce. Zápletka od začátku do konce buší jednu vyhrocenější scénu za druhou a děla ze sanitářů naprosté šílence, kteří zažívají dennodenní extrémy v práci. Nevím, zda bych úplně film nazval dramatem, neboť jakákoli vážnost překračuje meze až do komických rozměrů. Překvapivě mě zaujaly vedlejší postavy více, než ústřední hrdina, který si mě příliš nezískal. Některé scény perfektně gradují, jiné jsou slabší, nicméně celý film nespěje k nějakému ucelenému závěru, pouze Cage je čím dál více v prdeli. Chybí tomu hlubší myšlenka a připomíná to trošku nedotažený koncept Počítaní mrtvých není špatný film, ale u Scorseseho čekám vždy něco více........6/10 ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se díval čistě kvůli hereckému obsazení a režisérovi. Ale bohužel film mě dost zklamal. Nejen, že se zbytečně dlouho táhne, a vy se už asi po půl hodině modlíte, aby to skončilo. Jak tady bylo zmíněno, na tenhle film by se člověk měl koukat buď pod vlivem drog nebo alkoholu. A nejlépe pod vlivem jak alkoholu, tak drog. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Když vidím Nicolas Cage vždy cítím kvalitu, ale tenhle thriller nebyl zase tolik zajímavý. Chápu, je o něco starší a Nicolas nehraje dobře, nebo mi to tak aspoň přišlo. Do toho to viditelné béčkové zpracování mě bilo nechutně do očí a já se čím dál více nudil. Vykouzlit se z toho víc než průměr, možná lehký nadprůměr nedá... 5/10 = 55% ()

Galerie (96)

Zajímavosti (16)

  • Martin Scorsese prezradil, že jedna tretina filmu sa natáčala v ambulanciách a skoro stále v noci. (Flipper)
  • Tento film je posledný, ktorý bol v USA vydaný na LaserDisku. (Flipper)
  • Režisér Martin Scorsese poskytol hlas mužskému dispečerovi. (Flipper)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama