Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Cady opouští vězení, kam byl před čtrnácti lety odsouzen za znásilnění. Je odhodlán pomstít se svému tehdejšímu obhájci Samu Bowdenovi, který ve snaze potrestat zločin, zatajil soudu důležitý důkaz svědčící v Maxův prospěch. Jeho plán je nelítostný a promyšlený. Nejprve Samovi, jeho ženě Leigh a patnáctileté dceři Danielle znepříjemní návštěvu kina, potom za ně zaplatí v cukrárně a teprve na druhý den Sama osloví a připomene mu minulost. S každým dalším Maxovým objevením atmosféra nejistoty stále více přerůstá v napětí a strach. Sam sice nechá Maxe zatknout, protože jim otrávil psa, policejní komisař však nemá důvod držet muže ve vazbě a propustí jej. A Max pokračuje v naplánované pomstě, zraní Samovu milenku Lori a začne svádět Danielle. Samem najaté násilníky zmlátí a pak si zaplatí nejlepšího právníka ve městě a obžaluje Sama za ublížení na zdraví. Jeho útoky se stupňují. Když vnikne do Samova domu, kde zabije služebnou a soukromého detektiva Kerseka, kterého si Sam najal, uprchne rodina z města a na své obytné lodi se vydá na Cape Fear. Max je však pronásleduje i sem, odhodlán znásilnit Samovi ženu i dceru a jeho samotného zabít. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (622)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Kdepa, žádnej Jack Barnes s detektorem lži. To já radši De Nira v téhle roli. V roli Maxe Cadyho- doutníček, karibská košile a monumentální brýle, to je vončo. Tenhle drsnej maňas si nezadá s nikým a ničím a je určitě "módní" ikonou ve všech vězeních na světě. A Robert De Niro ho zahrál tak, že nebudete chtít spát ani s bazukou pod peřinou, jak se budete bát. Vím, že pění ód na jeho triko už jsem psal nesčetněkrát, ale já si ani po dvacátý nepomůžu. Msta, yeah baby(-čko). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mys hrůzy, jako jeden z remaků v kariéře velikána Martina Scorseseho je velmi dobře odvedenou prací. Jeho dvorní herec Robert De Niro si zde zkusil roli velmi nepříjemného zločince, který "terorizuje" rodinu svého bývalého obhájce. Je jako vždy fantastický, trochu slizký a vždy zajímavý. V každém okamžiku je vidět jak si De Niro svou postavu žívá a soukromé vystoupení s dcerou bývalého obhájce je malá třešnička na celém filmu. Další kvalitní výkon odvádí samozřejmě i Nick Nolte a Jessica Lange. Pro mě je obzvlášť zajímavá, svým způsobem okouzlující, Julliette lewis, která je v roli dcery obhájce velmi roztomilá a mužské fantazie s ní získávají úplně jiný náboj. Možná to trochu ubírá snímků, ale ne příliš. V době natáčení jí bylo 18náct, ale ve filmu vypadá na méně než 15náct a pochybuji, že si pánské publikum za stěžuje:). Spíše bych film hodnotil jako thriller, protože hororový moc není. S příjemnou délkou a mnoha velmi zajímavými okamžiky, nejen dějovými, ale i několika skvělými nápady kameramana nebo režiséra, jde o "povinnou četbu" každého fanouška. Ně vždy musí být remake špatný, jak je tomu v poslední době... ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Povedený Scorseseho thriller s opět fantastickým Robertem de Nirem. Co bych ještě vyzdvihl je hudba, protože ta je fantastická. Jedná se Martyho standardní práci, ovšem oproti jeho ostatním kouskům Cape Fear přecijen něco chybí. Možná bych malinko zkrátil délku stopáže. PS : v jednom díle Simpsonů se tomuto filmu docela vtipně věnovali...80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kam sa hrabú moderné horrory, to nám dokonale ukázal a riť si s nimi ešte dlho bude vytierať majster Scorsese. Perfektný scenár, hudbu a všetko ostatné zdokonaľujú perfektní herci na čele s psychopaticky šialeným De Nirom vo vrcholnej forme. Bez laickosti, naivity, či obohraných a nudných scén. 90%. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Wesley Strick, James R. Webb .. "Věřím v jednoho Boha, Otce všemohoucího, Stvořitele nebe i země, všeho viditelného i neviditelného. Věřím v jednoho Pána, Ježíše Krista, jednorozeného Syna Božího, který se zrodil z Otce přede všemi věky: Bůh z Boha, Světlo ze Světla, pravý Bůh z pravého Boha, zrozený, nestvořený, jedné podstaty s Otcem: skrze něho všechno je stvořeno. On pro nás lidi a pro naši spásu sestoupil z nebe. Skrze Ducha svatého přijal tělo z Marie Panny a stal se člověkem. Byl za nás ukřižován, za dnů Poncia Piláta byl umučen a pohřben. Třetího dne vstal z mrtvých podle Písma. Vstoupil do nebe, sedí po pravici Otce. A znovu přijde, ve slávě, soudit živé i mrtvé a jeho království bude bez konce. Věřím v Ducha svatého, pána a dárce života, který z Otce i Syna vychází, s Otcem i Synem je zároveň uctíván a oslavován a mluvil ústy proroků. Věřím v jednu, svatou, všeobecnou, apoštolskou církev. Vyznávám jeden křest na odpuštění hříchů. Očekávám vzkříšení mrtvých a život budoucího věku." . . . . . Nechtějte být v kůži právníka s rodinnou, který negramotnému a sexuálně narušenému jedinci stopí v případu znásilnění důkaz díky němuž se mohl vyhnout lochu. Ve vězení je totiž spousta času na učení se špatných i dobrých věcí. Třeba práva, náboženství, psychologie a jednou vás třeba propustí, takže nechybí motivace a pak? Zosobněná hrůza přichází! Zajímavý příběh se pod režijní taktovkou Martina Scorsese mění v nesnadno zapomenutelnou podívanou, plnou zvláštních kamerových nájezdů, velmi přesné hudby a trochu nevěrohodného konce. Robert De Niro je ve formě a roli si vyloženě užívá a jeden z jeho „objektů zájmu“, mladičká Juliette Lewis, je jednoduše a ve všech směrech úžasná!!. PS: původní film neznám. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (48)

  • Release date v USA bol 13.11.1991. (elanius)

Související novinky

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

24.11.2023

V roce 1962 vznikl dnes již klasický americký thriller Mys hrůzy podle předlohy „The Executioners“ spisovatele Johna D. MacDonalda z roku 1957 (u nás vydané pod titulem „Mys strachu“). V příběhu o… (více)

Plážový detektiv Leonardo DiCaprio

Plážový detektiv Leonardo DiCaprio

30.09.2009

Romány Johna MacDonalda patří do zlatého fondu detektivky a thrilleru – podle jedné z jeho knížek byl natočen třeba slavný Mys hrůzy. Vypadá to, že se adaptace dočká i MacDonaldova nejslavnější série… (více)

Reklama

Reklama