Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uvidíte vzestup i pád posledního diktátora velkého Říma, jehož smrt předznamenala konec celé říše. Zažijte jeho mladické vize i tažení do Galie a Egypta. Byl to Caesar, kdo do Říma přivedl nejslavnější královnu Egypta - Kleopatru. A byl to on, jehož život ukončili senátoři v čele s Brutem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +rozhodně jako historický film velmi hodnotný, správně vytvořená hudba -podle mě slabší choreografie bitek a slabší výprava (i když na televizní film je to výborné), některří herci se do svých rolí moc nehodili/// Určitě po včech stránkách poutavé vyprávění o Caesarově životě. Velmi mě potěšil historický rozsah od jeho mládí až po jeho smrt. Rovněž množství zmíněných postav a několik faktů, které mi změnili pohled na samotného Caesara. Přeci jen je mnoho podobných filmů a zpravidla každý se zaobírá trošku jinou dobou a jiným hlavním představitelem. Potěší zmínka o povstání otroků, tažení na Gálii a mnoho dalších událostí. Film je natočen přehledně a docela věrně./// Celkem 76%/// ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Velké a velmi milé překvapení. Caesar nám sice opět neoplešatěl, ale jinak to bylo výborné, vůbec mi nevadilo, že rozpočet nebyl největší a tím pádem zvlášť davové scény zdaleka nebyly tak efektní, jak mohly. Ale film mi neskutečně sedl a může za to víc faktorů - jednak pochopitelně má láska k antice, jednak trefení se herců do postav - Jeremy Sisto si s ambiciózním Caesarem poradil výborně, ale velmi mile mě překvapil Chris Noth jako Pompeius, zaujal Christopher Walken jako Cato a naprosto uchvátil Richard Harris coby Sulla. Boje v Galii byly řádně syrové, Brutus hezounsky nesympatický a Kleopatra orientálně zajímavá...zkrátka jsem byl nadšen a když v jedné scéně (pravda, nevhodně mladičký a protivný) Marcus Antonius hecuje davy vyvolávání jména Caesar, měl jsem co dělat, abych se nepřidal taky. Ba ne, kecám, přidal jsem se. Když vezmete nízkorozpočtovost jako fakt a nebudete hnidopiši, nevidím jedinej důvod, proč nedat všech pět hvězd. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový historický film, od kterého bych čekal opravdu málo, ale nakonec předčil mé očekávání a jak po herecké, filmové tak i příběhové stránce mě naprosto uspokojil. Celé to působí jako životopis tohoto vůdce a znázornění jeho největšího úspěchu tedy dobytí Gálie bylo velice pěkné a bitvy překvapivě opravdové. Samotná Kleopatra mi sice přišla trochu odlišná a neobvyklá od ostatních filmových ztvárnění, ale dalo by se říct, že film si staví na faktech a všechno je nakonec velice reálné a opravdové. --- Na ŘÍM!!!! Kostky jsou vrženy. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Jako pocta k životu Richarda HARRISE, natočil režisér Uli EDEL nádherný výpravný historický film "Julius CAESAR". Jeho délka 170 min. mě zpočátku děsila, ale film byl tak bravurně a napínavě natočen, že téměř 3 hodiny jsem zapoměla dýchat. Kolik režisérů již toto téma zlákalo ! Kolik filmů bylo o Juliovi Caesarovi natočeno ! Ale žáden o Gallských válkách. Bojové scény ve filmu byly točeny v Bulharsku, za přítomnosti 600 vojáků bulharské armády (zbytek pomocí anim.triků). Opevnění a gallské vesnice byly originál postaveny, bylo ušito 2000 originálních kostýmů a na 10 000 komparsistů se účastnilo natáčení. Celé město Řím bylo postaveno na MALTĚ, takže herci nehráli v kulisách, ale v "římském věčném městě". Dojem byl úžasný, výběr herců zdařilý- zkrátka film nemá chybu ! Doporučuji velmi vřele ! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na televizní film to má překvapivě slušnou výpravu i solidní bojové scény. Bohužel zbytek hatí špatní herci (čestná výjimka pro Walkena a Harrise) v čele s hrozným představitelem Caesara, přílišná útržkovitost a nenávaznost a nakonec historická nepřesnost, která bije do očí. Ovšem dívat se na to dá. 40% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Replika Fora Romana byla postavena za $3,5 miliónů USD. (Karlos80)
  • Přeměna herce Heina Ferche na Vercingetorixe trvala 5 hodin každý den. (Karlos80)
  • Julius Caesar (Jeremy Sisto) bol ženatý trikrát, nie dvakrát. Jeho druhá manželka (s ktorou sa rozviedol pre jej údajnú účasť na náboženskom škandále) nebola v tejto minisérii nikdy spomenutá. Zobrazená je Cornelia (prvá manželka, Daniela Piazza) a Calpurnia (tretia manželka, Valeria Golino). Chýba Pompeia, s ktorou bol ženatý 67-61 pnl. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno