Reklama

Reklama

Střípky ženy

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragickém domácím porodu se musí vyrovnat s návalem emocí i velkým smutkem a najít cestu zpátky ke svému partnerovi i rodině. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (123)

Radko 

všechny recenze uživatele

Nevyšlo, treba skúsiť znova. Vyjdeme z naturalizmu, prejdeme do depresie, zažijeme katarziu a necháme to rozplynúť v rozložitej korune stromu. Tá pojme všetko - nádej pôrodu, trpké sklamanie, vyrovnávanie sa tragédiou, konflikty, katarziu, prijatie matky, prijatie roly matky. nenápadne vložíme tému holokaustu a máme zamiešané na úplne tradičný mainstreamový koláč o vyrovnávaní sa s rodinnou tragédiou. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Pokus o "drsný" nezávislý film, který staví na zhruba půlhodinové scéně "naturálního" domácího porodu. Nechci říkat, že to byl nejlepší porod, co jsem v telce viděla, ale rozhodně to byla nejlepší scéna z celého filmu. Hlubší a emotivnější než smrt dítěte. Nebo následné truchlení. Místo emocionálních výlevů autoři rozehrávají zápletkové rodinné drama, které přechází do soudního líčení. Nejopravdější postavou ve vyprávění je kupodivu Shia LaBeouf. Jinak mělká nuda a šeď. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ako už poznamenali kolegovia a filmoví znalci, solisoli a Arsenal83, treba mi tu len doplniť svoj názor. Nezaujalo ma to až tak ako minuloročný Marriage Story. Dráma to je ale celkom dobrá, herci zahrali presvedčivo . Ale ja moc tento žáner nemusím, tak to bude len taký neškodný priemer. A fakt, LaBeoufovo nadobíčko sme vidieť nemuseli. Ale od tých Transformerov sa teda riadne zmenil. 3* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ten film má skoro všechno co by měl mít.Slušnou kameru,dobré herce a silné téma - ať už jde o domácí porod,který je vždy velké riziko,tak srovnávání se se ztrátou dítěte.Přesto to ale dohromady nevytváří celek který by fungoval tak jak by měl a výsledek je podivně a těžko popsatelně sterilní a nedokáže vyvolat ty emoce který by měl a chtěl.A to je škoda,protože někde v jádru to je dobrý film a já sem byl připraven se nechat převálcovat a dojmout.Bohužel nepovedlo se a Pieces of Woman se tak zařadí do skupiny filmů,které není od věci vidět,ale divákovi nic nedají,ale ani nevezmou...60% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Téma, které asi každý vidět nemusí, navíc včetně sem tam explicitní první půlhodiny porodu, kterou každej neustojí. A to nejenom vzhledem k explicitnosti, ale i vzhledem k tématu jako takovému. Když ale přes to přejdete, tak se dočkáte skvostného hereckého výkonu Vanessy Kirby a stejně tak zajímavého Shiy, který je ostatně zajímavý všude, kde se objeví. Nicméně mi to i tak celé přijde trošku prvoplánové. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Název snímku se zobrazí až po úvodní 30minutové sekvenci. (Kuzmik)
  • Úvodní 30minutová sekvence narození dítěte se natáčela po dobu 2 dnů a vyžádala si 6 pokusů. (Kuzmik)
  • Scénář byl napsán na základě vlastních zkušeností scenáristky Kata Wéber a jejího partnera, režiséra Kornél Mundruczó, kdy během těhotenství Katy přišli o dítě. Jejich neschopnost vyrovnat se se ztrátou přiměla Katu dočasně se přestěhovat od partnera do Berlína, kde sama napsala scénář. Později vysvětlila, že psaní příběhu pro ni fungovalo jako forma terapie. (MarLin)

Související novinky

Festival v Benátkách zná vítěze

Festival v Benátkách zná vítěze

13.09.2020

Navzdory probíhající pandemii koronaviru tento týden proběhl 77. ročník filmového festivalu v Benátkách, pochopitelně za přísných ochranných opatření. Naštěstí však vše proběhlo bez problémů a my tak… (více)

Reklama

Reklama