Reklama

Reklama

Epizody(3)

Třídílná minisérie Kvíz je inspirovaná pozoruhodným a skandálním příběhem Charlese a Diany Ingramových, kteří se pokusili o „kolosální loupež“ ve vědomostní soutěži Chcete být milionářem? 9. září roku 2001 byli major Ingram, jeho žena Diana a komplic Tecwen Whittock, který seděl v publiku, obviněni z podvodného pokusu získat milion liber v tehdy nejpopulárnější televizní soutěži na světě. Manželé stanuli před soudem za to, že jejich komplic v publiku spiklenecky pokašlával, aby naznačil správné odpovědi na otázky, které majorovi kladl moderátor pořadu Chris Tarrant. (HBO Europe)

(více)

Recenze (63)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantastická série o dost diskutovaném (ale i tak hodně lidem neznámém) podvodu v Chcete být milionářem, který splňuje úplně všechny podmínky, které by správná filmová tvorba měla mít. Akorát stopáž, ani o dialog navíc, ani o dialog méně, výborný styl vyprávění, hudba, občasný humor a hlavně skvostně skloubené podání reality spolu s filmovým zážitkem. Ve třetím díle (soudní proces) by se napětí dalo krájet a čekání na konečný verdikt bylo nekonečné. Obrovský palec nahoru, tohle se britům povedlo a jsem rád, že je tak divácky atraktivní téma zfilmováno tak kvalitně. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tahle minisérie ze mě udělala porotce a nutno říct, že docela bezradného porotce. První epizoda byla jako obžaloba, druhá jako rekonstrukce, která tu obžalobu podpořila, a třetí jako obhajoba, která to, co jsem viděl, dost suverénně podkopávala až vyvracela... Byl jsem divoký z toho všeho, co jsem viděl, a říkal jsem si, jestli vážně právě fandím podvodníkům, nebo ne. Skvěle zahraným podvodníkům mimochodem, protože obsazení všech rolí je výborné a kromě představitelů Charlese a Diany vám v paměti utkví hlavně dokonalý Michael Shen aneb Chris Tarrant. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

4* U téhle třídílné britské minisérie mě zaujal případ, o kterém jsem dosud nikdy neslyšel a protože hodnocení nemá malé, tak jsem ho zkouknul a musím uznat, že jsem si ho užil. Soutěž Chcete být milionářem zná asi každý a bylo zajímavé sledovat jak vznikala, i čím si musela projít. Potěšil mě taky její přístup, protože se snaží být objektivní a taky aby si divák udělal vlastní obrázek o případu, který popisuje, protože pravdu vědí jen samotní protagonisté a těm do hlavy opravdu nevidíme. Jsem rád, že tuto HBO minisérii autoři podali odlehčeně, s vtipem a tím pádem dokáže bavit po celou dobu i v soudní síni. Proto není divu, že ji doporučuju dále i já. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Od Stephena Frearse jsem nedávno viděl slušný ale pro mě tématem ne úplně poutavý Skandál po anglicku. Nyní přináší další skandální příběh z Anglie, nyní z počátku legendární soutěže Chcete být milionářem, kde se průměrný manželský pár pokus o podvod miliónových rozměrů. Frears dané téma zpracovává sympaticky a s nadhledem a přestože se jedná o drama je velice odlehčené, i když se tam občas dějí nepěkné věci. Režijně i přes jasný televizní vizuál parádní, herecky ještě lepší a já se velice bavil jak při sledování počátků dané soutěže, tak i u osudů daného páru. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

povedená minisérie o jednom televizním skandálu.Před dvaceti lety jsem měl trochu jiné starosti,takže jsem o něm nic nevěděl a bylo tak fajn se nechat překvapit a zjišťovat co že se to stalo a jak vše dopadne.I přes výsledek soudu jsem nakonec hlavním postavám spíš fandil a po skončení nejsem vůbec přesvědčen že opravdu podváděli.Pokud soud opravdu probíhal alespoň trochu tak jak je zde popisován,pak je zarážející že byli Ingramovi odsouzení.Pravdou je ovšem i to,že tvůrci tu s námi diváky docela slušně manipulují.Jednak tím,že vybrali (koneckonců jako vždy) sympatičtější herce než jsou jejich reálné předobrazy a druhák nám ukazují to co sami chtějí a vyvolat sympatie k hlavním postavám zas není tak složité...70% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

  • Dvě hlavní postavy, Charles (Matthew Macfadyen) a Diana (Sian Clifford) Ingramovi, se pak ve skutečnosti účastnili dalších soutěží. Například původní britské verze pořadu Nejlabší! Máte padáka! na BBC. (1a1jsou3)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama