Reklama

Reklama

Zombi Holocaust

  • Itálie Zombi Holocaust (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zombie! Kanibalové! Šílený vědec! Tento film má vše, co správný fanda hororu potřebuje štěstí. Malý, zdánlivě idylický ostrov kdesi ve východní Indonésii se stává dějištěm strašlivých událostí. Šílený doktor O´Brien zde ve svých laboratořích provádí nelidské pokusy s nevinnými domorodci i jejich mrtvými těly. Situace se vyhrotí po příjezdu čtyřčlenné expedice, pátrající po tajemném božstvu zvaném Kito. Vše směřuje k nevyhnutelnému střetnutí zombie s kanibaly! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (78)

monolog 

všechny recenze uživatele

Talošský kanibalský krváky z osmdesátých let. Viděli jste jeden, viděli jste všecky. Tento je ještě ozvláštněn šíleným doktorem a jeho prapodivnými výtvory, jenže oproti třeba Cannibal Holocaustu (kterej nepovažuju za horror, ale spíš "nastavení zrcadla společnosti") je to slabota. Špatně natočený, špatně zahraný, špatně namaskovaný, špatně napsaný, špatný. Nejvíc jsem měl asi dost, když na začátku v nemocnici najdou rozsekanýho chlápka na místě, kde měl být jen uzdravující se pacient a veškerá reakce pomalu přišedšího doktora je, kdyže se to stalo (ostatně už předtím před studenty odpitval mrtvolu, které nějaký znuděný manikér uřízl ruku). Žádnej úlek, žádnej vztek, nic. Prostě pijánko, jako by to byla běžná událost :) Pak se mi taky líbily dialogy, který tedy stojí opravdu za to. To jsou humorný perly, aniž by to někdo zamýšlel jako hlášky. Bomba prča, ale jenom poprvý. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Rád si pozriem talianske zombícke masakry, no takmer vždy musím skonštatovať „dobrá atmosféra, odporne dobre zvládnuté gore, trápne herecké výkony a sprostý scenár“. ZOMBI 2 sa mi páčil, detto podobné spriaznené kúsky (DÉMONI, DOM PRI CINTORÍNE, BEYOND, všetko 80%), ale čo je veľa, to je veľa. ZOMBI HOLOCAUST sa ani nesnaží tváriť, že je niečím viac, než len brakovou, schválne odpadovou a krajne poklesnutou hororovou zábavou pre najzaprisahanejších fanúšikov, či skôr už až fanatikov, talianskej hororovej tvorby. Výprava je blbá (zopár stromov ešte džungľu nerobí), masky zombíkov blbé (akási... pokrčená... handrička, nalepená na tvári) a k scenáru sa radšej nemienim vyjadrovať vôbec. Toto rozhodne nie je žiadne „povinné čítanie“, iba ak, tak slúži na doplnenie základného vzdelania. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/148333/Zombi-Holocaust-40.html ()

Reklama

Kangax 

všechny recenze uživatele

Rovnaký herci, rovnaké exteriéri a rovnaké typy postáv v ako Zombi2 od Fulciho. Ale na rozdiel od Zombi2 je tu všetko oveľa horšie... Tí istý slabí herci, ktorých Fulci dokázal ako tak ukočírovať, tu predvádzajú vrchol ne herectva. Rozhovory medzi nimi my pripomínali ranných ospalcov čakajúcich na autobusovej zastávke, s maskami si nikto starosti nerobil a scenár je presne podľa manuálu ako nakrútiť horor v Taliansku na prelome 70-80 rokov. ALE... Práve tento amaterizmus, synťáková hudba , gore na gumových rekvizitách, drzé vykrádanie nápadov ostatných znamenalo, že som sa fakt skvele bavil. Aj keď možno inak než tvorcovia zamýšlali... Tak či onak, nadpriemerná zábava pre mňa, si zaslúži nadpriemerné hodnotenie pre nich.... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zombie mezi kanibaly (Zombies unter Kannibalen - jak zněl výstižně název v německé distribuci). Kdysi se mi film líbil mnohem více, ale i po letech jsem si ho opět užil. Uznávám, že Zombie 2 jsou o něco zábavnější, přesto mám rád i tuhle klasiku. Zhanobené mrtvoly v nemocnici, tajuplný ostrov, šílený doktor, zvrhlé lékařské experimenty, hladoví kanibalové (a opět si nejvíce pochutnají na vnitřnostech...nechápu...jistě, je to kvůli atraktivnosti ve filmu. Není nad čerstvě vytažená střeva.) a šourající se zombie. Prkenné herecké výkony a jedna fajnová nahatka. A že to připomíná Fulciho až moc (i na vydloubnutí očiček dojde)? Aby ne, když se na produkci podílela Fulvia Film. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Italské (nejen) hororové braky jsou kapitolou sami o sobě. Zombi Holocaust mi přišel svojí špatností velmi zábavný a kupodivu nebyl ani roztahaný, jak jsem před shlédnutím nabyl předsudku. A navíc sexy kombinace prvků jakou jsou zombie, ostrov plný kanibalů, bizarních věděckých pokusů a lechtivých převlíkacích scének Alexandry Delli Colli, která se svou hruškovitou postavičkou dokázala patřičně rozpálit. Bohužel snímek musím oháknout spíš trojhvězdou, ač jsem do tři čtvrtiny filmu stále uvažoval o čtyřce, ale konečný dojezd a gradace prostě působili velmi odflákle. I když v rámci "trash" žánru je tento verdikt možná zavádějící, ale i ty brakovky se prostě dají lépe zakončit. Gore scény jsou rozhodně miloučké! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený súčasne s filmom Zombi 2 (1979), v lete 1979 a dokonca používa niektoré z rovnakých rekvizít a scén, ale tento film bol vydaný o päť mesiacov skôr. (Bilkiz)
  • Ve scéně, kdy asistent Toran (Roberto Resta) vyskočí z okna, se při dopadu oddělí ruka z figuríny imitující jeho tělo. V následujícím záběru, kdy Toran umírá, má ovšem obě ruce v pořádku. (masekjc)

Reklama

Reklama