Reklama

Reklama

Zombi Holocaust

  • Itálie Zombi Holocaust (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zombie! Kanibalové! Šílený vědec! Tento film má vše, co správný fanda hororu potřebuje štěstí. Malý, zdánlivě idylický ostrov kdesi ve východní Indonésii se stává dějištěm strašlivých událostí. Šílený doktor O´Brien zde ve svých laboratořích provádí nelidské pokusy s nevinnými domorodci i jejich mrtvými těly. Situace se vyhrotí po příjezdu čtyřčlenné expedice, pátrající po tajemném božstvu zvaném Kito. Vše směřuje k nevyhnutelnému střetnutí zombie s kanibaly! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (78)

giallo 

všechny recenze uživatele

Řeknu to na rovinu i trash se musí umět točit!! Všichni zatracují Fulciho, ale na tomhle filmu je krásně vidět, jaký on byl v tomhle ohledu "génius". Ta pokleslá zábavá plná špatných herců, štiplavých gore efektů a nahého násilí se taky musela umět točit. Girolamiův pokus o kombinaci Fulciho Zombi 2 a Lenziho Kanibalů dopadl katastrofálně. Pusťte mi do žil Fulciho a to hodně rychle! ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Nostalgická jazda džungľou, ktorá každou minútou evokuje všetky nechvalne známe talianske gorefesty z kraja 80s. Masky sú horšie ako povedzme v Zombi 2, nemá to presah ani atmosféru, alebo sociálny podtext kanibalských flákov. Ani natočenie nie je tak parádne ako u Fulciho. Ale ... Hudba je skvelá, gore fantastické, Alexandra Delli Colli úchvatne sexy a vôbec, každý fanda early 80s talianskych splatterov a rýchlodabingových VHS peciek tu bude drvivo nostalgicky ihneď doma. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Ano, rozumy takových chytráků, jako je POMO opravdu u zombie hororů velmi potřebujeme, ale k filmu. Ten jako by si vzal to nejlepší ze všech tradičních italských kanibal hororů a zacpal nám hubu neuvěřitelnou náloží vnitřností, vražd a krve. Zároveň si snímek značně pohrává s již zmiňovanou zombie tématikou, avšak velmi neefektním způsobem, na jaký u italské produkce rozhodně zvyklý nejsem, a tím jsou až hanebně špatné masky a nepřirozené a proměnlivé pohybování zombies. Navíc, opravdu velice slušně rozjetý a napínavý příběh, zhruba po hodině dění začíná upadat místo očekávaného grandiózního finále. Také hudba je tu o něco slabší, než bývá u tohoto druhu italského filmu zvykem, ale i tak je dost dobrá, dost možná, že je jen nevhodně laděná. Nebýt nešt'astně průměrné poslední čtvrthodiny, dal bych 4 hvězdy. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Márnica. Ktosi kradne mŕtvolám končatiny. Neskôr sa ulakomí na srdcia. Vrchný lekár nechce do toho zaťahovať políciu, obávajúc sa o stratu dobrého mena ústavu. Krutosť záhadných zohaviteľov tiel sa však stupňuje. Nakoniec sú muži zákona povolaní. Príčinu sa snaží zistiť aj lekárka a antropologička. S jej pomocou sa podarí prísť na stopu záhadnému kultu. Sídli na jednom z indonézskych odľahlých ostrovov. Obýva ho divoký kmeň, ktorý nemá rád votrelcov. Donedávna šlo o kanibalov. Ideálna premisa pre film so špičkovým názvom. Evokuje ním totálne vyhladenie a život po smrti. Dej samotný k tomu pridáva aj konzumáciu ľudského mäsa, očí a vnútorností. Ďalší dej je zbytočné rozoberať. Kto chce pozrie si. Neprehlúpi, gore efekty sú spolu so ženskou nahotou výživné. Masky a zvuky zombíkov komicky strašidelné. Zaujímavosťou bol posunutý vzťah živých mŕtvych, ktorí sa v 99% zombie filmov správajú ako spomalené kreatúry, vôľou absolútne odtrhnuté od akejkoľvek reťaze. S výnimkou reťazovitej túžby po krvi živých. Tu plnia úlohu užitočných a na slovo poslúchajúcich pomocníkov ich stvoriteľa - šialeného doktora. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jedno mi nedá spať - že bol tento film nakrútený v rovnakom roku, ako Fulciho Zombi 2 a Deodatov Cannibal Holocaust. Ide totiž o klon oboch scenárov, doplnený ešte námetom šialeného vedca, ktorý tvorí na tajomnom ostrove humanoidné zombie-kreatúry (a lá The Island of Dr. Moreau). K tomu si pripočítajte sexy blondýnu, ktorá sa stále a všade vyzlieka, hrdinu typu Harrison Ford/Belmondo a kopec veľmi detailného gore. Poteší tiež vidieť kanibalov a zombie pohromade v jednom filme! Ako taliansky trash je Zombi Holocaust neodolateľný. Brutálny, nechcene smiešny a s neodmysliteľnou dávkou sexu. Pokiaľ tento žáner žeriete a príťažlivosť podobných filmov posudzujete podľa frekvencie stupídnych dialógov, úrovne príšernosti hudby a počtu litrov krvi, zombíkov a kanibalov, ste na dobrej adrese. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený súčasne s filmom Zombi 2 (1979), v lete 1979 a dokonca používa niektoré z rovnakých rekvizít a scén, ale tento film bol vydaný o päť mesiacov skôr. (Bilkiz)
  • Film obsahuje minimálně dvě scény z legendárního zombie hororu Zombi 2. Objeví se zde i stejné exteriéry a herci ze jmenovaného filmu. (folklorman)

Reklama

Reklama