Reklama

Reklama

Zombi Holocaust

  • Itálie Zombi Holocaust (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zombie! Kanibalové! Šílený vědec! Tento film má vše, co správný fanda hororu potřebuje štěstí. Malý, zdánlivě idylický ostrov kdesi ve východní Indonésii se stává dějištěm strašlivých událostí. Šílený doktor O´Brien zde ve svých laboratořích provádí nelidské pokusy s nevinnými domorodci i jejich mrtvými těly. Situace se vyhrotí po příjezdu čtyřčlenné expedice, pátrající po tajemném božstvu zvaném Kito. Vše směřuje k nevyhnutelnému střetnutí zombie s kanibaly! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (78)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zombie mezi kanibaly (Zombies unter Kannibalen - jak zněl výstižně název v německé distribuci). Kdysi se mi film líbil mnohem více, ale i po letech jsem si ho opět užil. Uznávám, že Zombie 2 jsou o něco zábavnější, přesto mám rád i tuhle klasiku. Zhanobené mrtvoly v nemocnici, tajuplný ostrov, šílený doktor, zvrhlé lékařské experimenty, hladoví kanibalové (a opět si nejvíce pochutnají na vnitřnostech...nechápu...jistě, je to kvůli atraktivnosti ve filmu. Není nad čerstvě vytažená střeva.) a šourající se zombie. Prkenné herecké výkony a jedna fajnová nahatka. A že to připomíná Fulciho až moc (i na vydloubnutí očiček dojde)? Aby ne, když se na produkci podílela Fulvia Film. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Márnica. Ktosi kradne mŕtvolám končatiny. Neskôr sa ulakomí na srdcia. Vrchný lekár nechce do toho zaťahovať políciu, obávajúc sa o stratu dobrého mena ústavu. Krutosť záhadných zohaviteľov tiel sa však stupňuje. Nakoniec sú muži zákona povolaní. Príčinu sa snaží zistiť aj lekárka a antropologička. S jej pomocou sa podarí prísť na stopu záhadnému kultu. Sídli na jednom z indonézskych odľahlých ostrovov. Obýva ho divoký kmeň, ktorý nemá rád votrelcov. Donedávna šlo o kanibalov. Ideálna premisa pre film so špičkovým názvom. Evokuje ním totálne vyhladenie a život po smrti. Dej samotný k tomu pridáva aj konzumáciu ľudského mäsa, očí a vnútorností. Ďalší dej je zbytočné rozoberať. Kto chce pozrie si. Neprehlúpi, gore efekty sú spolu so ženskou nahotou výživné. Masky a zvuky zombíkov komicky strašidelné. Zaujímavosťou bol posunutý vzťah živých mŕtvych, ktorí sa v 99% zombie filmov správajú ako spomalené kreatúry, vôľou absolútne odtrhnuté od akejkoľvek reťaze. S výnimkou reťazovitej túžby po krvi živých. Tu plnia úlohu užitočných a na slovo poslúchajúcich pomocníkov ich stvoriteľa - šialeného doktora. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Něco, co se z počátku tváří jako klasická italská kanibalská gore řezničina, se v půlce změní v „lékařskou“ gore řeznickou variaci na Ostrov Dr. Moreaua. Zombíci tu sice nějací jsou (mají perfektní masky, fakt z nich jde hrůza), ale v celém filmu tak nějak nehrajou žádnou závažnější roli. Děj se rozjíždí docela dobře, konečné zjištění, že nejde o čistej kanibalskej horor je dost potěšující, ale výsledný efekt trošku kazí ten konec, kterej je svým způsobem trošku nelogický (v tom, že není vůbec nijak nastíněno, proč k němu došlo) a hlavně šitý hodně horkou jehlou. Ale jinak je to docela povedený snímek (asi nejlepší kanibalismem načáchlý film, co jsem viděl), dobrý masky, dobrý gore, nějaká nahota... Dostal jsem víc, než jsem čekal. Spokojenost. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Pro mě se jedná o skvělý horor,který má sice spoustu nedostatků,ale mám tu šíleného vědce a kamera ukazuje jak provádí svoje pokusy,zombí mají svůj charakteriský projev,vrčení. Tušil jsem,že kanibalové vs zombíci bude fakt dobrej nápad,nedostatek je ten,že režisér odfláknul jejich finálový souboj. Za to film obsahuje slušnou porci gore a nahá Alexandra Colli může bejt zatraceně dobrej důvod,abych dal jednu hvězdičku navíc. Film není nudný a slabý jako Cnanibal Holocaust nebo Ženy od hluboké řeky,kde se zmohli jen na chabé násilí a nudu,tady byla dost silná akce. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Filmový trash spojující dva tehdy populární italské hororové motivy, zombie a kanibaly. Co do filmového řemesla je to naprosto příšerná záležitost, kterou v našich končinách  příznačně podtrhuje prasácký dabing od Řitka Video.   Po  úvodu v New Yorku jsme vrženi spolu se čtyřmi hlavními hrdiny na malý ostrov plný kanibalů a tak nás čeká několikero hutnějších gore scének s pochutnáváním na syrových vnitřnostech, včetně střev. Já měl za to, že kanibalové měli raději tepelně opracované masné výrobky... Tyto pasáže jsou pak asi tou nejlepší lehce zvrácenou zábavou, kterou Zombi Holocaust může předvést. Na scéně se pak brzy objeví i zombie stvořené šíleným experimentátorem a vládcem ostrova, ale strach díky opravdu nepovedeným maskám moc nenaženou, a to i přes zvukomalebné vzdechy, jenž vyluzují. Blbinka, kterou bych kdysi štítivě vyodpadoval, dnes jsem se u ní dokázal pobavit. Přehánět s hodnocením to ale nehodlám. Dvě, zábavy mohlo být i více. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy asistent Toran (Roberto Resta) vyskočí z okna, se při dopadu oddělí ruka z figuríny imitující jeho tělo. V následujícím záběru, kdy Toran umírá, má ovšem obě ruce v pořádku. (masekjc)
  • Film bol natočený súčasne s filmom Zombi 2 (1979), v lete 1979 a dokonca používa niektoré z rovnakých rekvizít a scén, ale tento film bol vydaný o päť mesiacov skôr. (Bilkiz)

Reklama

Reklama