Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

sud 

všechny recenze uživatele

Občas je fajn si jako kontrast k bezbřehému množství moderních ultrakorektních snímků, připomenout něco z dob, kdy bílý heterosexuální muž vládl světu, rány bolely a zápach střelného prachu byl cítit až k divákovi do křesla. Černý déšť sice nepatří mezi žánrovou špičku, ani do žánru nepřináší nic nového, je to však stále velmi dobrý thriller s parádní atmosférou, krásnou kamerou a zručnou režií Ridleyho Scotta. Hrdinové navíc nejsou neprůstřelní a o jejich život se skutečně bojíte. Michael Douglas se zde nachází ve vrcholné herecké formě a v  podobných rolích přímých zásadových chlapů jsem ho měl vždycky nejraději. 85%. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jestli čekáte zajímavý pohled na japonskou kulturu a mentalitu, tak na to zapomeňte, tohle by zplácal z nesmyslných mýtů i čtenář Blesku. Ridley Scott si tradičně nevšímá toho, že točí kravinu a snaží se o výtvarnou stránku, která ale tentokrát i přes kulisy Japonska neohromuje. Postava Michaela Douglase je nesympatický otravný kretén, parodie asociála, se kterým nelze sympatizovat a výlet obou detektivů v civilizovaných divácích vzbuzuje silný pocit trapnosti. Nuda, klišé, demence, zfušované řemeslo. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Na tohle dílko z dílny Ridleyho Scotta jsem čekal dlouho. A dočkal jsem se. A neuvěřitelně mi sedlo. Parádní kriminálka s potemnělou a ponurou atmosférou nočních ulic japonského velkoměsta, se skvělou hereckou dvojicí Douglas - Garcia a s nevyzpytatelnou japonskou mafií. Je pravda, že scénář je asi tou neslabší stránkou filmu. Hans Zimmer však složil Ridleymu parádní elekro-orientální soundtrack a i díky "exotickému" prostředí Japonska se tohle krimi může směle zařadit do solidního nadprůměru. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pro mě teda jeden ze slabších Scottů, ale ty 4* má jen s odřenýma ušima. Michael Douglas se spolu se svým parťákem Andym Garciou dostává z New Yorku do Osaky, kde pronásleduje zadrženého. Ten jim uprchne a oni se ho snaží hledat. Po velké tragédii pokračuje v pátrání už jen jeden z parťáků. Má to dost pomalý rozjezd a chvíli trvá, ne se něco stane. Závěrečná přestřelka je ale celkem slušná. "Nejdřív se poraď s parťákem!" ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Dejme vzpomenout Brucovým Smrtonosným pastím, Slyovým Rambům či třeba Arnoldovu Komandu... I Douglas v letech osmdesátých uměl zatočit s pár parchantama a vysolit u toho i nějakou tu drsnou hlášku! Režie Ridley Scott, hudba Zimmerova a pletka s Yakuzou, to přeci nemůže nebavit. Ovšem i přes dobrý výkon Michaela jsem moc rád, že se sundal z dráhy akčního herce, protože dnes se težko hledá lepší herec devadesátkových thrillerů, než je právě ON! 75% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)
  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)

Reklama

Reklama