Reklama

Reklama

Blade Runner

  • Česko Ostré komando (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy věda pokročila a společnost začala vyrábět replikanty, kteří jsou od lidí k nerozeznání. Liší se jen tím, že žijí pouze čtyři roky. Replikanti jsou používáni pro nebezpečné mise, ale po krvavé vzpouře v jedné mimozemské kolonii jim byl zakázán vstup na Zemi pod trestem smrti. Na plnění tohoto nařízení dohlíží speciální policejní tým Blade Runner. Rick Deckard, bývalý člen této jednotky, je povolán zpět do akce, když je jeho kolega zákeřně zabit jedním z replikantů. Vyšetřování ho zavede do koncernu, který replikanty vyrábí. Zde se setkává s krásnou Rachael, ačkoliv není skutečným člověkem, ona sama je o svém lidství zcela přesvědčená. Rick na replikanty nahlíží jako na podřadné věci, ale díky sblížení se záhadnou Rachael začíná o svém vyhraněném názoru pochybovat. Jsou skutečně replikanti od lidí natolik odlišní a je třeba je vyhladit, jak to Deckardovi nařizují jeho velitelé? (TV Nova)

(více)

Diskuze

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Darren98

Pokud jsi prvně viděl Final Cut, pak bych Ti asi na druhý pokus doporučil jeden z kino-sestřihů (Theatrical Cut), které se od Final Cutu v mnohém liší (Fordův/Deckardův voice-over, happy end aj.) a výsledný dojem může být o dost jiný...

na příspěvěk reagoval Darren98

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

Ahojte, jednou jsem viděl Blade Runnera s velkým očekáváním a sebral mi dvě hodiny života v podobě neodpustitelné hrůzy! Chystám se to vidět znovu kvůli druhé šanci. Nevíte, jestli je nejlepší normální, režisérský nebo final cut? Napoprvé Jsem viděl final cut. :D

na příspěvěk reagoval Adam Bernau, Jakkob, mm13

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Feidias

To jako jo, ale když si vezmu, že Shatnerovi táhne pomalu na 90 a pořád jezdí po conech, kde nadšeně běhá po pódiu a líčí to a tamto... Těch 75 pak už jako kdo ví jak vysokej věk nepřijde a on to opravdu není kdo ví jak vysokej věk.. :( Myslím že ta nemoc co ho přemohla byla opravdu hodně vážná...

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Jakkob

je to smutné, ale je to pořád slušný věk. U těchto lidí si vždycky říkám. Za sebou aktivní život. Co víc si přát:). Jen ty konce bývají někdy těžké...

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Velice smutná zpráva, nebyl ještě zdaleka tak starý, ta nemoc musela být vážná.. :(

na příspěvěk reagoval Feidias

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Jakkob

jako pro mě je ten prožitek z filmu neodiskutovatelný a to i v případě maximalistického pokračování...

na příspěvěk reagoval Jakkob

 (hodnocení, recenze)

Jakkob

Tak přistání bylo.To je jasné.Taky nemusím extrémistické názory.On na tom měsíci vznikl kráter po přistání modulu. Spíš mě baví za tím hledat i něco víc.Podobně to je s UFO.Mohl bych si říct,že neexistují ale to je nuda. :D To bych se pak nemohl bavit u dokumentů o nich. :D ale třeba nechápu lidi,co tvrdí,že je země placatá.To je už i na mě velký hoax. :D

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Každý máme svá měřítka a hodnoty, podle kterých k takovým věcem a problematikám přistupujeme a jak na ně hledíme... Já sám třeba přistání na Měsíci věřím :) Ale na druhou stranu mi to nijak nebrání si přečíst či poslechnout názory jiného přesvědčení, klidně i zcela opačného... Do doby, než by mě chtěl někdo stůj co stůj přesvědčit o tom svém, pak nemám s jinými názory a pohledy žádný problém a milerád si o tom klidně i popovídám... Toliko k přistání na Měsíci a podobnými tématy ;)

 (hodnocení, recenze)

Jakkob

Né že bych tomu všemu věřil. Jen mě to baví bádat. Člověk se pak na některé filmy dívá i jinou optikou. A aspoň u toho neusne. Jinak existuje i director cut verze. Ta je prodloužená. Má 160minut.tak se podívej na ní. A pokud se nudíš jako já. Zadej si na youtube konspirační teorie o měsíci a Kubrickovi. Mimochodem jsem se dozvěděl i to, že měl IQ 200. :)

na příspěvěk reagoval Jakkob

 (hodnocení, recenze)

Protože zveřejněné fotky .Jsou na míru podobné filmu atd.A nebo může být i horší konspirace.Přistání bylo dvojí.Jedno veřejné pro ,,lidi,, (Kubrick) a to skutečné pro ,,elitu,,. A bůh ví co Nasa má všechno pod pokličkou. :)

na příspěvěk reagoval Jakkob

 (hodnocení, recenze)

Jakkob

Jednoduché načasování.A nebo berlička Kubricka ukázat Nasa co dokáže. :)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Jo, to je pěkná... Náhoda :) Nebo za tím snad vidíš skutečně nějaké řekněme spříznění osudu.. ? U BR nic takového není, snad jen že v té době se už tak nějak myslím mluvilo o klonování a to je jedno z mnoho pod-témat řekněme, které se v BR dá nalézt...

Adam Bernau

Adam Bernau (hodnocení, recenze)

Aha, tak ne. Zkus to ještě. Chce to víc věcí, které byly v 60. letech (resp. ktré jsou na 60. léta) neskutečné a míň toho ostatního.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

No vidíš. A to je právě jedna z těch mnoha věcí, kterou jsem myslel tím, že "v 60. letech to mělo lidstvo do vesmíru blíže než dnes". Kdepak neskutečné. Právě naopak: Kdy jindy, než v 60. letech, mohl ten film vzniknout?

 (hodnocení, recenze)

Adam Bernau

Je celkem ironické.Zároveň i konspirační a pochvalné ,a možná i osudové.Fakt,kdy Kubrick natočil Vesmírnou Odyseu o rok dřív než  přistání Apollo 11.Konspirační v tom,že jeho film vypadá natolik realisticky ,že si spousta lidí může myslet.A tady je ta pochvala.Jako kdyby Apollo 11 v roce 69 znovu zrežíroval.Ten film jaksi stírá realitu a faktické přistání Apolla11.Jeden by si pomyslel,že tomu tak bylo.

 

Je až s podivem, jaké paralelismy provázely produkci 2001: Vesmírné odyssey a program Apollo. Produkce filmu byla zahájena v roce 1964 a pokračovala až do momentu, kdy se snímek poprvé objevil v kinech roku 1968. V roce 1964 byl současně zahájen i program Apollo, který byl završen 20. července 1969 prvním přistáním člověka na Měsíci.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, Adam Bernau, Jakkob, Subjektiv

Adam Bernau

Adam Bernau (hodnocení, recenze)

Kašli na něj, to je známý trol. Vždycky to zkouší, když někdo napíše "to,že vznikl v 60.letech je neskutečné", Prostě napiš, v čem a proč je to neskutečné a on zase zaleze. 

 (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Né.Jen ty technologie v něm jak časem zestárnou narozdíl od 2001 ,kde se nehrálo na CGI ale pořádné kulisové točení. 

na příspěvěk reagoval Adam Bernau

 (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

To si takto akrobaticky měníš význam ze svého prvního příspěvku na tento druhý.Aniž by sis to uvědomoval? 

Myslím, že v 60. letech to mělo lidstvo do vesmíru blíže než dnes. Napřed vytasíš meč s úplným nesmyslem a potom si jedeš novou tézi i Planetě opic. Ani jedno ze sebou vůbec nesouvisí.Tudíž ani s filmem 2001.Který je technicky nadčasový. Třeba oproti dnešním filmům aka.Avatar.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

A v jaké souvislosti jsi to teda myslel?

V souvislosti s tím, že v 60. letech nemohlo vzniknout tak kvalitní sci-fi? A co Planeta opic ze stejného roku?

Nebo snad v souvislosti s tím, že v 60. letech nemohl vzniknout tak kvalitní film? To asi ne, protože ta hromada velkých a (i po technické stránce) kvalitních filmů ze 60. let mluví myslím dobře sama za sebe.

Takže... Jaký je ten úplně jiný kontext?

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Druhý Gladiátor našel záporáka

Druhý Gladiátor našel záporáka

17.03.2023

Ano, opravdu se vám to nezdá. Legendární režisér Ridley Scott (Vetřelec, Marťan) brzy začne natáčet pokračování ke svému obřímu hitu Gladiátor z roku 2000. V něm se tentokrát neobjeví Russell Crowe … (více)

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

02.12.2022

Britský měsíčník Sight and Sound po deseti letech opět požádal kritiky o aktualizovaný seznam nejlepších filmů všech dob, a díky obří anketě, v níž se zúčastnilo rekordních 1639 recenzentů, kinařů,… (více)

Zemřel legendární hudební skladatel Vangelis

Zemřel legendární hudební skladatel Vangelis

19.05.2022

Svět filmu a hudby opustila další fenomenální osobnost, jejíž výraznou a zvukově podmanivou tvorbu zná snad každý filmový divák. Ve věku devětasedmdesáti let totiž zemřel legendární řecký hudební… (více)

Reklama

Reklama