Reklama

Reklama

Blade Runner

  • Česko Ostré komando (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy věda pokročila a společnost začala vyrábět replikanty, kteří jsou od lidí k nerozeznání. Liší se jen tím, že žijí pouze čtyři roky. Replikanti jsou používáni pro nebezpečné mise, ale po krvavé vzpouře v jedné mimozemské kolonii jim byl zakázán vstup na Zemi pod trestem smrti. Na plnění tohoto nařízení dohlíží speciální policejní tým Blade Runner. Rick Deckard, bývalý člen této jednotky, je povolán zpět do akce, když je jeho kolega zákeřně zabit jedním z replikantů. Vyšetřování ho zavede do koncernu, který replikanty vyrábí. Zde se setkává s krásnou Rachael, ačkoliv není skutečným člověkem, ona sama je o svém lidství zcela přesvědčená. Rick na replikanty nahlíží jako na podřadné věci, ale díky sblížení se záhadnou Rachael začíná o svém vyhraněném názoru pochybovat. Jsou skutečně replikanti od lidí natolik odlišní a je třeba je vyhladit, jak to Deckardovi nařizují jeho velitelé? (TV Nova)

(více)

Diskuze

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Souhlasím, ačkoli ve své době mohl být BR poměrně futuristický, ale dnes je to až na spinnery, replikanty a mimozemské kolonie de facto skoro až realita. Jen málokterý film dokázal vizi budoucnosti vykreslit tak věrohodně, jako právě Scott v BR <3

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Feidias

Víc při zemi? Mě nikdy nepřipadalo, že by zrovna BR byl nějak nad zemí. Jde spíše o interpretaci toho kterého diváka. Nakonec, každý si to přebere po svém. Ovšem, pokud by někdy vznikla vyloženě BR hra, tak promakaná, jako tahle s tou grafikou atd., jooo, to bych si dal sakra líbiti. Což nezn., že BR hra z 97 není pro mne, stále top. Ale jak víš, přec jen je to 23 let a taky, point and click hry snad už ani dávno nejsou. Už aby byl ten remaster. Snad se to zase neposune, až příjde s velkou slávou z té zasr. Číny covid-20.

na příspěvěk reagoval Jakkob, Feidias

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

PKD

Jj, tak víceméně všechny cyberpunky jsou inšpirovány BR. Tenhle svět vznikl v 80 letech takže i ten 80s futurismus tam je a je hodně promyšlený. Je to nejlepší hra tohoto žánru která doposud vznikla. Oproti BR se v některých večer drží více při zemi takže působí reálnější a v jiných je to zas naopak. Doporučil bycj každému fanouškovi BR. Navíc je k dostání i na Stadia, takže netřeba mít nadupanou mašinu.

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Feidias

Tak jsem se koukl na ten tvůj Kyberpank 2077 a je to BR jak když střelí, jen se to zove jinak + trochu okořeněný Tronem.;-) 

na příspěvěk reagoval Feidias

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Jakkob

I co se hudby a zvuků týče tak je tam jasná inspirace. Takto jsem si už před 15 lety představoval, že by mohla vypadat BR hra. Možná trochu více do L. A. Noire. Ne ale je to perfektní žánrovka!!!

na příspěvěk reagoval PKD

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Známý co jsme spolu vedli na FB BR fan page taky říkal, že co se BR feelingu týče, tak je Cyberpunk 2077 špička mezi hrami, čemuž jsem sám ochoten soudě dle toho, co jsem sám viděl, slyšel a četl, věřit.. :)

na příspěvěk reagoval Feidias

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Feidias

Zalezi na tom, jak je silny. Cyberpunk me nikdy moc nefascinoval, pac ja jsem spise ma klasiku. Proto mi bohate staci BR universe, kdyz mam naladu. To uz spise steampunk, hehe. A proto cekam hl.na BR Black Lotus. A co se tyce her, tak se modlim za to, aby American McGee udelal ty Alice asylum. To je ma priorita non plus ultra. ;-)

na příspěvěk reagoval Feidias

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Dovolím si zas jednou trochu offtopic. Cyberpunk 2077 se velmi vyvedl a inspirace Blade Runnerem se rozhodně nezapře.

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

A ja zase na Cerny Lotos(sem zvedav, esli ten nazev vysvetli v deji). V posl.pul roce, jsem ponekud prekomiksovan. Chce to beletrii. Hl. HPL. I kdyz, k X-mas si objednavam od arga R. U. R. Tam jsem i pres tu silenou kresbu a psychedelickou barvu, nemohl odolati. Pac, at se nikdo nezlobi, ale Capkuv apokalypticky (az na ten pitomy zaver) narez, jest o 300% zasadnejsi, nez BR. A dalsi veci, nevyjimaje. :-) To by mel Villeneuve natociti misto toho, co zbytecne dela ted. R. U. R. holt nikomu za to namahu nestoji. 😠

na příspěvěk reagoval mm13

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Na věk jsem nijak nenarážel, ale budiž, beru na vědomí.. :) Já osobně se aktuálně nejvíce těším na ten nový komiks BR: Origins :)

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Chlapce, ja zazil SS1 v dobe prem. Takze ne. Nedivim. BR znam 25let a ST 30let. Takze to by byla mala dejepisna vsuvka. :-) A co se tyce vybirani penez na hry, o tom vim se svym znamym, svoje. Kolik prachu se vybralo na super projekty a nakonec z toho nic nebylo. Netvrdim, ze je to pr. BR hry97, ale vim sve. Aspon, ze bude ten Cerny Lotos. :)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

No to by ses asi divili, kolik fanoušků má herní série System Shock, nicméně asi o žádné rozsáhlé davy lidí, pravda, nejde... Ale to lze stejně tak říci o fanouškovské základně Blade Runnera, což taky není téma s nějakým kdo ví jak rozsáhlým fandomem. Nicméně na ten SS remaster mám dojem snad i vybírali finance na kickstarteru či kde, což je potom trošku jiná liga a pokud na něco vybrali peníze a slíbili za to něco, tak by to něco měli zcela logicky dodat. Každopádně pár dní nazpět jsem zkoušel rozjet na svém novém PC tu předělávku staré verze od ScummVM pro nové OS a ta funguje skvěle, takže i kdybychom se snad toho remasteru nakonec nedočkali, tak ta modifikovaná verze to jistí. A stejně tak gameplaye na YT ;)

A jinak si troufám tvrdit, že zcela samozřejmě se od BR 2049 očekával velký komerční úspěch, už jen pro ten nemalý budget, který na to Villeneuve dostal. Hollywood je jen o tom jak vydělat peníze a veškeré snahy se tam točí okolo tady toho cíle, takže zcela jistě by se to vůbec nenatočilo, kdyby se od toho neočekával komerční úspěch...

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

System Shock je uz stara pisnicka, na kterou snad nikdo uz neceka, heh. Ja bych stejne chtel remaster vic 2,nez 1. S tim BR filmem to ale tvrdil po prem., tudiz v dobe kdy byly jasne trzby. No, mas asi recht. Nic nebude. Misto toho, dela uz 128 verzi neceho, co ani nikdo vylozene nechtel. Za to bych ho nejradeji... Ale, radeji nepsati. Zatimco BR film, by byl rozhodne prinosnejsi. A tem nizkym trzbam se snad ani nikdo nedivi, ne? Ono neco z BR sveta bylo financni trhak? Jak by mohl v dnesni dobe recyklatu, remaku a comicsovek, vydelati film, ktery neni ani jedno a je tezce o necem a netvari se(jako Tenet) radoby chytre a inteligentne? Jeste ze od tv s. to nikdo neceka, pac animak nestoji stovky melounu. :-/

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

V nový BR film moc nedoufám, s tím jak bídně dopadl sequel v poměru náklady vs. výdělky do toho asi žádné studio moc hrr nebude, aspoň tedy v nejbližších několika letech. IMHO.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Já normálně VR taky nemám, aspoň tedy zatím, ale k ML jsem se taky nachomítl poměrně náhodou a nakonec jsem si to zahrál asi tak 2x či 3x po sobě, takže kdo ví, třeba se mi stejně tak naskytne i možnost si zahrát Revalations. A pokud ne, tak záznam na YT to jistí ;)

Jinak o remasteru hry jsem naposledy četl o plánovaném odkladu vydání na Q1 2021, s tím že na tom tedy jinak v rámci omezeních dané covidem stále pracují, aspoň tedy doufám. Díky známému vím, že ti samí tvůrci již x let pracují na remasteru hry System Shock a ten doposud taky nevyšel...

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Asi nejvetsi zajimavost je, ze tam dali Tyrellovu neter Lilith. ;-) Jejiz fotka je, jak vime, v 1.BR. Doufam, ze se po Dune, Velleneuve vrhne na ten solo BR film, o kterem tvrdil, ze by ho moc rad natocil. Tak snad se do tech cervu, moc nezamiluje. Aby na to nezapomel, heh.

na příspěvěk reagoval Jakkob

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Ja tu moznost nemam, takze u me je to jasne. Navic, v Revelations nejde o nejake extra velke odhaleni, nebo tak. Sam jsem byl prekvapen, ze autori pribehu se tedy moc nepredvedli. Je jasne, ze tady byli hl. zamereni na ten VR BR svet. Coz chapu, ale stejne... Spise me ponekud znepokojuje, ze ustaly news o tom remasteru jiste hry. Nemelo to byti na konci tohoto r.? Na 2.str.,s tim jak se vse posunuje, vcetne filmu a tv s., to bude stejne az next rok. Snad. :(

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Já bych si to asi jen přeci dříve zahrál, než si to celé vyspoileruji jako záznam na YT, takže sám zatím vyčkávám, zda bych neměl podobně jako u Memory Lab příležitost si to zahrát. Je to pak přeci jen o moc lepší to zažít v té VR.. :)

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Feidias

Ne. To je to stejné. Mám silný dojem, že jsem něco z toho sem již dával. Tak jsem to zopakoval, když jsem si na to vzpoměl.;-)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Druhý Gladiátor našel záporáka

Druhý Gladiátor našel záporáka

17.03.2023

Ano, opravdu se vám to nezdá. Legendární režisér Ridley Scott (Vetřelec, Marťan) brzy začne natáčet pokračování ke svému obřímu hitu Gladiátor z roku 2000. V něm se tentokrát neobjeví Russell Crowe … (více)

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

02.12.2022

Britský měsíčník Sight and Sound po deseti letech opět požádal kritiky o aktualizovaný seznam nejlepších filmů všech dob, a díky obří anketě, v níž se zúčastnilo rekordních 1639 recenzentů, kinařů,… (více)

Zemřel legendární hudební skladatel Vangelis

Zemřel legendární hudební skladatel Vangelis

19.05.2022

Svět filmu a hudby opustila další fenomenální osobnost, jejíž výraznou a zvukově podmanivou tvorbu zná snad každý filmový divák. Ve věku devětasedmdesáti let totiž zemřel legendární řecký hudební… (více)

Reklama

Reklama