Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (288)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Scott je samozrejme dobrý režisér, ale G.I.Jane mu veľmi nevyšla..Ono nie je tak problém v tom ako je to natočené, skôr v scenári. Neviem či mi niečo ušlo, ale celý čas som nechápal či sa jedná o agitku zoženštenia armády, poukázanie na diskrimináciu, o motivácii hlavnej postavy už ani nehovorím...Koniec som doslova odzýval... Existuje kopec lepších filmov o vojenskom drile, ktoré majú aj nejaký ten hlbší podtext, G.I Jane sa im nepribližuje. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Viggo Mortensena uznávám jako herce, který mě ještě nikdy v žádné roli nezklamal. Tady jej mám ještě raději, nasadil pekelný knírek a jal se úkolu, který je hodný mistra. Vycvičit ženu v elitní bojové jednotce. Tuto úlohu naopak nemohl zastat nikdo jiný než Demi Moore, ta v té době, co si pamatuju, připomínala chlapa. Ústřední dvojice je tedy jasná, zbylé postavy jsou hodny zapomenutí. Ridley nenatočil svost, ale taky nezklamal. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nezazvonil zvonec a útlaku žen v NAVY SEALS je konec.. Scott jen o úlisný knír Vigga méně patetický než v Gladiátorovi vypráví příběh o loutce politiků v boji za práva žen, která si přestřihla nitky a jakožto něžná orchidej mezi bodláky se drsným výcvikem změnila v bodlák plešatý. Dobře, chápu poselství, ale mnohem více budu vždycky obdivovat sílu a odvahu žen v nevyhnutelných situacích, než tady tu dobrovolnou spartakiádu se spolkem zelených gum, mezi kterými čaruje král buzerplacu V.Mortensen s vizáží sňatkového podvodníka střiženého členem Village People. Seno, sláma, Latte, káva, seno, sláma, Latte, káva… A teď si jdu pustit na kabelovce přímý přenos ze slyšení amerického senátu, projednávajícího diskriminaci mužů v šicích dílnách. Předpokládám, že to v půlce přeruší, až zjistí, že ve Státech už vlastně žádné dílny nemají.. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,KEĎ MA MORE ZMORÍ, BUDE MORE DO MORKU ZMORENÉ, ALEBO BUDE NEZMORENÉ AKO NOČNÁ MORA MORY?" __ Aj keď Scotta filmovo milujem a tento film som v TV registroval snáď už aj 13x , predsa len som sa k nemu dostal až teraz. Čím to? Sám neviem. Možno snáď preto, že chameleónsky Scott by v týchto vodách predsa len začal tápať a možno pre rad úplne iných vecí. Scott sa nakoniec neutopil, ale nemal k tomu až tak ďaleko a v poslednej, pre mňa už nevýslovne nudnej polhodine som po dychu začal lapať aspoň ja, ak nie aj samotný režisér. Paradoxne si myslím, že Scott mal neustálu akciu v podobe ťažkého drilu miestami zastavovať a rozvíjať príbeh aj inými cestičkami. Takto je to nabúchané, ale vo vnútri dosť prázdne. Jonesova hudba a režisérov vizuálny cit sú miestami viac než uspokojivé, ak sa na place stretnú Moore a Bancroft, aj napriek bicepsom zo súboja zakaždým víťazne vzíde tá väčšia filmová dáma. Snáď už Scott druhý krát na rovnaké cvičisko nevstúpi. (4817. hodnotenie) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Poručíku O’Neilová, jestli chcete mít nějaký názor, tak platí ten můj." Nemám nic proti tomu, aby se holky rovnoprávně zpotily při výcviku v armádě a užily si přitom zvláštní formu demokracie zvanou buzerace. Taky mě dost bavilo, když na mě zelené mozky křičely svá moudra s důrazem na svou neomylnost. Nakonec jsem to vymývání mozků přežil a tak jsem si mohl užít, když je buzerován někdo jiný. Jen to chtělo větší grády, ale to by pak mohlo být vnímáno jako kritika US Army a to hraničí s velezradou, které se Ridley Scott evidentně nechtěl dopustit. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Sam Rockwell měl původně hrát jednu z hlavních rolí, dokončil několik kamerových zkoušek, ale byl nahrazen kvůli zranění. (HellFire)
  • Jeden z instruktorů je skutečným video instruktorem americké armády z oddělení pro zacházení s nebezpečným materiálem známý jako „Sergeant First Class Logan.“ (HellFire)

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama