Reklama

Reklama

Legenda

Trailer 2

Obsahy(1)

Není Dobra bez Zla, Lásky bez Nenávisti, Nevinnosti bez Chtíče. A nade vším vládne Pán temnot (Tim Curry). V nastolení vlády noci a zla mu už brání jen drobnost: existence dvou posvátných jednorožců. Dokud ti budou běhat po Zemi, zlo nemůže život lidí ohrozit. Zbavit se jich ovšem nebude žádný problém. Věrný, nestvůrný skřet Blix je rád zabije, může-li se tím zavděčit svému pánovi. I když přiblížit se k nim nebude nijak snadné. Má-li se však Osud naplnit, naplní se. A princezna Lili (Mia Sara) netuší, že její obdiv k těmto nádherným zvířatům odstartuje tragédii netušených rozměrů. Zlo ale přece nemůže definitivně zvítězit! Princeznin přítel Jack (Tom Cruise), který tak trochu cítí odpovědnost za to, co se stalo, je o tom přesvědčen. A je odhodlán udělat vše, aby svět zachránil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (341)

Lima 

všechny recenze uživatele

Tak po blu-ray projekci, s širokoúhlým a dokonale vyčištěným obrazem, mohu s klidným svědomím prohlásit, že Scottova ´Legenda´ je VIZUÁLNĚ nejkrásnější filmová pohádka, jaká se kdy objevila na plátnech kin. Není tak dějově sofistikovaná a myšlenkově podnětná, jako třeba první ´Nekonečný příběh´, ale ta forma, přátelé, ta forma je jedinečná. Škoda, že není širším diváckým publikem patřičně doceněna. Scott byl v 1.polovině 80.let v mimořádné formě. Samostatnou kapitolou je pak nádherná Goldsmithova hudba. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Vynikající americká pohádková fantasy pod skvělým vedením jedinečného Ridleyho Scotta. Hororová atmosféra nás může při prvním setkání šokovat, ale tohle je prostě styl tohoto výjimečného žánru. Vyslanci dobra mají ve svém dobrodružném putování jediný drahocenný cíl - zachránit náš svět lásky a fantazie. Pro zpustlíka mého formátu je pak víla Oona zlatou hvězdou na krásném nebi tohoto příběhu. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Než si Tondu Cruise vzal do své stáje na nějaký čas Tony Scott, zkusil si jaké to je být pod taktovkou slavnějšího Ridleyho. Ještě jsem neviděl všechny filmy Ridleyho, ale tipl bych že Legenda je z mého hlediska nejslabším. Tato pohádka mě fakt moc nebavila. Vizuál se samozřejmě pochválit dá, stejně jako nápaditá hudba. Zbytek šel mimo mě. Viděl jsem režisérskou verzi. PS: Těžko říct jestli tohle diváci ve své době skousnuli po "legendách" Alien a Blade Runner. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"Black as midnight, black as pitch, blacker than the foulest witch." Quenta Silmarillion nikdy zfilmována nebude. Přesto lze při troše fantazie spatřit v magickém lese, který nám představí "Legenda", odlesky kouzla Doriathu. Ostatně i princezna Lily, běžící přes zlatavě zelenou louku, ze všeho nejvíc připomíná nejkrásnější kresby Lúthien Tinúviel. Stejně tak doupě Pána temnoty jako by bylo odrazem ohnivých kobek samotného Morgotha v Angbandu. Tuším proč tento film neměl taký úspěch jaký by si zasloužil. Podle mě je příliš zasněný a neuchopitelný. Postrádá lidský prvek. Vždyť jedinou postavou, která není přímo pohlcena tou všeobjímající pohádkovostí je služka, která se sotva mihne na začátku vyprávění. Ridley Scottovi jde hlavně o krásu, a já jsem z toho co dokáže vyčarovat upřímně nadšený. PS : Český dabing a televizní formát obrazu 4:3 dokáže zabít téměř vše co je na tomto filmu krásné :( ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Mě prostě v Legendě vyloženě sere, že se jedná o takovou jednohubku se kterou si Ridley zase tolik práce nedal. Vážně to chtělo si chvilku pohrát s fantasy světem, promyslet ho trochu do detailů a hlavně, představit ho divákovi. Takhle, když se na mě hned od prvních minut sype děj, bez jakéhokoliv pozadí, v nějakém zvláštním světě... No to prostě nefunguje. První třicet minut mě tak Legenda vždy nudí a místama je u mě vážně snad i na odpad. To vše se ale mění s příchodem do prostředí Temnoty, kdy už se trochu orientuju v ději a kdy Ridleho cit pro záběr a atmosféru začíná fungovat. Navíc se objeví miláček Tim Curry s perfektní maskou, temná Mia a děj dostane potřebný spát. V průměru tak nakonec za tři, i díky skvělé scéně tance Mii Sara. Pro mě ale rozhodně jeden z těch nejslabších filmů Ridleyho. The dreams of youth are the regrets of maturity. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Pohádka byla postupně sestříhána ze svých 150 minut na hodinku a půl. Ne testovacích projekcích byla hodnocena jako příliš temná a dospělácká. Studio uvedlo na zkoušku původní verzi v evropských kinech. V amerických kinech ale vyměnili soundtrack a přetočili závěrečnou scénu. (Pumiiix)
  • Pracovní název filmu byl "Legend of Darkness". (becki_tu)

Reklama

Reklama