Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Bílá smršt' přibližuje vzrušující formou skutečný příběh dramatické plavby lodi Albatros v roce 1961. Tehdy se skupina mládenců z majetných rodin vydala pod velením zkušeného a drsného mořského vlka na roční plavbu Karibským mořem, aby si vyzkoušeli svou dospělost, odvahu a odolnost. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jedná se sice o vylíčení skutečné události, jejímuž natočení asistovali opravdoví účastníci, jako výsledek to z hlediska autentičnosti vypadá velice, ale velice podivně, nepravděpodobně a rozpačitě. Vypadá to, jako kdyby byl film natočen tak, jak se to mělo stát - tedy jak by se to bylo líbilo těm, co to všechno skutečně prožili. Právě proto celý film působí dost lacině a chlapácký Jeff Bridges ani soudní finále jak z Jagu to zachránit nemůže. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Film o sile odhodlania a prekonania samého seba, kde musí platiť mušketierske heslo, jeden za všetkých, všetci za jedného. Takúto skúšku života kde sa dostanete na kraj svojich možností by som doprial asi všetkým / i sebe / vtedy si asi začneme vážiť nie len seba ale aj druhých a budeme ich považovať za svoju rodinu. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle námořnické dobrodružství je prostě krokem stranou, ať se to někomu líbí nebo ne. Samozřejmě především s ohledem na jméno režiséra. Pohybuje se někde mezi naivním patosem a mělkým dramatem. Parta středoškoláků tady pod vedením zkušeného Jeffa Bridgese vyrazí na plavbu, kterou ukončí tragická zkouška dospělosti. Klišé střídá klišé, Ridley Scott zapomíná vyprávět, dočkáme se (na jeho poměry) málo vizuálna a můžeme se jen dohadovat, proč sáhl zrovna po takové látce. Skautská story má navrch jasně rozdělené role (srab, frajer, správňák.., vždyť to znáte), překvapit dokáže velmi sporadicky. Ti, kteří přežili, nikdy nezapomenou. My ostatní myslím velmi rychle. Slušná bouře (ač v obří vodní nádrži) už toho moc nezachrání. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jeff Rona: 1. Still Waters ,2. Departures ,3. The Journey Begins ,4. Power Of The Wind ,5. On The Water/Dolphins ,6. A Wonderful Sail ,7. Ringing Out ,8. The Cubans/New World ,9. Galapagos ,10. The Test ,11. White Squall(Lifeboats) ,12. The Return Home ,13. I Want To Walk You Home - Fats Domino ,14. The Skye Boat Song ,15. Yellow Basket - Tommy McCook & The Supersonics ,16. Be My Guest - Fats Domino ,17. The Twist - Chubby Checker ,18. Somethin' Else - Eddie Cochran ,19. Teenage Ska - Baba Brooks And The Baba Brooks Band , ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bílá smršť a G.I. Jane. V druhé půlce devadesátek Ridley Scott točil filmy, které po něm nikdo nechtěl. Bílá smršť je koukatelná, ale povrchní, nevýrazná a rychle zapomenutelná a to mám námořní filmy hodně rád. Ale oceňuju závěrečné vodní orgie, které se ještě obešly bez jedniček a nul a jsou krásně fyzické, no, bez komicky patetické koncovky v soudní síni bych se obešel. A zamrzí, že herecký matador jako Bridges nedostal zajímavější postavu než je jeho nepřístupný kapitán. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Původní hudbu pro tento film složil řecký skladatel Vangelis, ale nespokojený Scott ji odmítl. Vangelis svůj výtvor vydal jako řadové album pod názvem „Oceanic“. Poté složil a nahrál hudbu Maurice Jarre, ale Scott ji opět odmítl. Nakonec použil hudbu Jeffa Rony. (Locksley)
  • Natáčanie prebiehalo v Grenade, USA, Anglicku, Južnej Afrike a na Malte. (Danny88)
  • Loď Brigantina, nazývaná Albatros, jejíž osudy snímek zachycuje, se potopila 2. května 1961 údajně v bílé bouři. (Terva)

Reklama

Reklama