Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Trickle je talentovaný závodník s velkou ctižádostí. Když ho objeví podnikatel Tim Daland, dostane se Cole do týmu legendárního mechanika Harryho Hoggea. Má tak šanci zúčastnit se Winstonova poháru v Daytoně. Těžká havárie však takřka ukončí jeho život. S pomocí krásné doktorky musí Cole najít odvahu k tomu, aby mohl dále žít, znovu závodit a vyhrávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako top gun, aspoň že tam bol Tom Cruise a Kidman, ktorú som skoro ani nespoznal. Nepamätám si film o zavodení Nascar, niečo dobré priniesol, ale na dnešné pomery mi prišiel dosť nudný. Dni hromu ale odporúčam hlavne koho bavia závody a rýchle autá. Kam sa hrabe rýchlo a zbesilo. Berte s rezervou. 3* ()

Sheffield 

všechny recenze uživatele

Převlečený Top Gun na kolečkách. Akorát tu Tomovi sekunduje Nicole Kidman, chemie mezi nimi celkem schopně funguje. Robert Duvall taky hraje, co mu síly stačily. Celkové zpracování bohužel dojíždí na skládání jednoho klišé přes druhé, a tak je vám od prvních minut jasné, jak to vlastně dopadne. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento film som kedysi mal veľmi rád. Teraz som sa k nemu po rokoch vrátil a stále ma baví rovnako. Neviem to nejako logicky odôvodniť. Takéto typy filmov nevyhľadávam, ale mám rád Cruisa, Kidmanovú a aj Duvalla. Pre mňa je to ten druh filmov, ktorý nie je hlúpy, ani zbytočne patetický. Je namiešaný zo správnych ingrediencií. Má skvelé tempo, fungujúce napätie a parádnu Zimmerovú hudbu. Také milé ohliadnutie sa za dobou, kedy sa filmy robili trošku inak. Tá špinavosť mi dnes trestuhodne chýba. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicka ranná Cruiseovka, kde hra toho svojho tradicneho nesympatickeho fracka, ktory je v nejakej oblasti nadaný (tentokrat v zavodeni) a dosiahne velke veci a popritom ziska dievca svojich snov. Proste to, co Cruise toci celu svoju karieru a zaraba to obrovske prachy. Pokial ho zeriete, tak si vychutnate vsetky tie kliše do sytosti. Mne Cruise nikdy prilis nesedel a tak som sa tesil aspon na nejake napinave a spickovo natocene sceny zavodov. Ale v tomto smere to je tiez len tuctovy nevyrazny priemer. Tony Scott si evidentne vybral slabsiu chvilku. Dejova omacka isla uplne mimo mna, takze vysledok je pre mna podpriemerny. 4/10. ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejlepších hraných (nedokumentárních) filmů z prostředí automobilových závodů, ale přesto mě to nijak nenadchlo. Už se mi skoro začíná zdát, že asi opravdu kvalitní film z tohoto prostředí natočit ani nejde. Ale, sakra práce, co třeba Legenda o velkém návratu z prostředí golfového od Roberta Redforda? Proč tam to jde a tady ne? Možná taky že je to jen můj problém, že mám automobilové závody opravdu rád a léta je sleduji a tak jsem přehnaně kritický... Nevím. Když to shrnu, nejvíc se mi líbila Nicole Kidman a nemůžu dát vít než průměr. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (42)

  • Postavy Toma Cruisa a Roberta Duvalla jsou volně založeny na bývalém řidiči Timu Richmondovi a jeho nadřízenému Harrymu Hydovi. Scéna, ve které Harry (Robert Duvall) učí Cola (Tom Cruise) je pak založena na skutečném incidentu. Richmond se premiéry filmu nedožil. Zemřel na komplikace spojené s onemocněním AIDS rok před uvedením filmu do kin. (Monco)
  • Toma Cruisa zastoupil při kaskadérských kouscích v autě závodník série Nascar Greg Sacks. Cruise si přál odehrát všechny své kaskadérské scény sám, ale neumožnila mu to pojistná smlouva. V průběhu natáčení pak bylo zničeno celkem 35 aut. (HellFire)
  • Donnu W. Scott obsadil do filmu producent Don Simpson, pretože spolu chodili, a tak Donna získala malú rolu ako "pit girl" a strávila takmer dva mesiace pri nakrúcaní. Po rozchode so Simpsonom začala chodiť s Tonym Scottom. Nakoniec sa vzali a mali dve deti predtým, ako zomrel v roku 2012. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel scenárista Robert Towne

Zemřel scenárista Robert Towne

03.07.2024

Přichází smutné zprávy z Kalifornie. Ve věku devětaosmdesáti let odešla legenda mezi hollywoodskými tvůrci a držitel Oscara i Zlatého glóbu za legendární snímek Čínská čtvrť, scenárista Robert Towne.… (více)

Brad Pitt usedne do skutečné formule

Brad Pitt usedne do skutečné formule

05.05.2023

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) a legendární producent Jerry Bruckheimer (Skála) se po několikaměsíčních přípravách už brzy pustí do natáčení jejich závodního filmu pro Apple, v němž si… (více)

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama