Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Trickle je talentovaný závodník s velkou ctižádostí. Když ho objeví podnikatel Tim Daland, dostane se Cole do týmu legendárního mechanika Harryho Hoggea. Má tak šanci zúčastnit se Winstonova poháru v Daytoně. Těžká havárie však takřka ukončí jeho život. S pomocí krásné doktorky musí Cole najít odvahu k tomu, aby mohl dále žít, znovu závodit a vyhrávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

NASCAR je prostě v americe populárnější než F1 a tak se není co divit, že je na tohle téma natočeno tolik filmů. Kidman i Cruise nastavují svoje vzájemné hraní na takovou úroveň, kterou vlastně do puntíky zopakují o dva roky později v romanťárně Navždy a daleko a po pravdě to není žádná sláva! Příjemný a světlý bod celého filmu je hudba od Hanse Zimmera. Pokud jste ale milovníci NASCAR, tak ale rozhodně zklamaní nebudete. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Pokus o druhý Top Gun (odmyslete si pouze náborové účely; vše ostatní je tu zas, jen místo letadel zde máme závodní auta), který ve všech ohledech nevyšel. Zůstala jen docela pěkná písnička Marie McKee. [Tímto si neodpustím malou propagační agitku: Pokud máte rádi příjemný pop rock pro každou příležitost, zkuste sólové album Robina Zandera z kapely Cheap Trick. Show Me Heaven je tam taky, i s hostující Mariou, ale přestože zní snad ještě lépe než originál, zdaleka to není největší klenot desky.] ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Duvall úžasný, Cruise úžasný, Kdman úžasná. Preteky, ženy, preteky, akcia, preteky... Kto má rád nascar musí vidieť. Tom Cruise v tomto filme dokázal že je naozaj dobrý herec, tento film zo závodného prostredia je skvele urobený film,a fanúšikov motorizmu nesklame. Na tomto filme ma zaujala v prvom rade hudba a v tom druhom obsadenie. Ako to píšem furt výborný Cruise a skvelý Duvall a nesmiem zabudnúť ani na Randyho Quaida a Michaela Rookera. Tento film je veľmi zaujímavý a dynamický a aj so skvelými vtipnými momentmi, kedy sa človek musí usmiať. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tony Scott točil spočiatku veľmi proamerické filmy, ktoré sa stali pre ňu priam kultami. Pre mňa boli v mnohom pseudohrdinské a pochybné v rečiach. Dni hromu sa vyznačujú nádhernou hudbou 90. rokov od Hansa Zimmera, podfarbením západom Slnka a scénkami, ktoré mali pôsobiť ako dbanie na hrdosť, česť, dôstojnosť, dosť z toho bolo cítiť citové momenty, niekto by povedal, že až vydieranie, proste tento film nebol to pravé, nehovoriac že NASCAR ozaj nemusím a príde mi ako zbytočná nebezpečná a nudná záležitosť hrajúca sa na akýsi šport, zaťažujúca životné prostredie. Tento film mal svoj šťastný koniec, rozprávka so sexom a so svojou šťastnou milou na konci tiež bola, niektorí sa v tom možno videli, no môj svet toto nie je. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Vôňa a smrad spálenej gumy a benzínu, horúceho asfaltu, oleja a trápeného kovu, rýchlosť mihnutia oka a strach tlačený adrenalínom na zadnú stenu lebky, to je to pravé pre Tonyho Scotta ! – a hoci sa neposadím na zadok z Toma Cruisa a už duplom nie z nadupaných trápnych áut, aj s príbehom, plytkým ako pľuvanec na Sahare, je to ešte stále poriadna jazda. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (42)

  • Většina aut byla ve skutečnosti značky Chevrolet. Aby vzhledem připomínaly závodní auta, byla speciálně upravena. Faktem bylo, že se při natáčení závodů často zničily. V jednom bodě byla polovina z 35 použitých aut v opravně. (HellFire)
  • Skladba "Show Me Heaven", ktorú pre film napísala a naspievala Maria McKee, sa dostala na prvé miesto v hudobných rebríčkoch Veľkej Británie, Belgicka, Holandska a Nórska. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel scenárista Robert Towne

Zemřel scenárista Robert Towne

03.07.2024

Přichází smutné zprávy z Kalifornie. Ve věku devětaosmdesáti let odešla legenda mezi hollywoodskými tvůrci a držitel Oscara i Zlatého glóbu za legendární snímek Čínská čtvrť, scenárista Robert Towne.… (více)

Brad Pitt usedne do skutečné formule

Brad Pitt usedne do skutečné formule

05.05.2023

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) a legendární producent Jerry Bruckheimer (Skála) se po několikaměsíčních přípravách už brzy pustí do natáčení jejich závodního filmu pro Apple, v němž si… (více)

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama