Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Catherine DeneuveSusan Sarandon a David Bowie září v gotickém příběhu o nehynoucí kráse, nekonečné vášni a nehorázně ceně, kterou za ni museli zaplatit. Několik set let stará upírka z Egypta jménem Miriam a její milenec, upír John, loví obyvatele New Yorku, kteří s oblibou navštěvují tamní kluby. Miriam svým milencům může propůjčit dlouhověkost, ovšem nemůže jim zaručit nesmrtelnost. A tak, když John začne nečekaně rychle stárnout, svede Miriam Sarah - lékařku, která se věnuje předčasnému stárnutí... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tuhle hororovou artovou psychotičnost natočil Tony Scott, který většinu své pozdější kariéry zasvětil tupoučkým efektním akčňárnám? Pro mě tedy docela šok - a to jak v pozitivním (jak dobrý film The Hunger je), tak v negativním (k jakým filmům to Tony později dotáhnul) slova smyslu. Každopádně na tento film se vyplatí kouknout - nejenom pro tu závěrečnou scénu se "zombie" upíry, kterou osobně považuju za jednu z nejhezčích a nejatmosféričtějších hororových sekvencí vůbec. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor je tak trochu nedovařený, to si přiznejme. Přesto nemám chuť ani odvahu ho zatratit, neboť je alepoň do jisté míry originální. Ale to není ten pravý důvod. Tím je hlavně ona slavná lesbická scénka mezi hlavními hrdinkami, navíc podbarvená krásným operním duetem. Kdyby měl celý film takovou šťávu, jako těch pár úžasných minut, to by bylo žrádlo! ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

"My jsme tak dekadentní." Pro mě těžce uchopitelný film, který má tu kliku, že trvá hoďku a půl, být rozplizlej do dvou a více (jak to mívají artové filmy ve svém (zlo)zvyku), skočím buď s hlavou prostřelenou, anebo v lepším případě na klávesnici. Nečekat žádné krvežíznivé a akční upíry ve stylu 30 dní dlouhá noc, naopak, tihle Scottovi vampíři a vampírky jsou melancholičtí, vyklidnění a svojí večeři si dokáží pokaždé pořádně vychutnat. Tak jako já výkon blázna Bowieho a na nervovou soustavu hrající vážnou hudbu. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tony Scott nastartoval svoji kariéru, stejně jako brácha Ridley, uměleckým kouskem (s dějem až na druhé koleji), který především ukazuje neskutečný cit pro vizuálno. Tonyho prvotina působí sice jako dlouhý videoklip nějaké gothicmetalové skupiny, ale občas prosákne i nějaká ta myšlenka nebo náznak jinak jednoduchého příběhu. Slušný Scottův rozjezd a už tenkrát jistě i předzvěst nemalého režisérského talentu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nevím, tohle asi není film, který bych měl komentovat jen pár minut po dokoukání. Komorně laděné horrory (a ještě s hvězdným obsazením) se ne vždy povedou, i tady vás občas přepadne pocit, že vás Tony tahá na vařené nudli, ale nakonec mě to přece jen pohltilo. Táhlé záběry bez videoklipového střihu, přítulná kamera, podmanivá hudba, prostý, leč zajímavý příběh, úžasné vyvrcholení a k tomu ta herecká trojice. Bowie je skvělý, až je člověku líto, že tam není až do konce. A Catherine se Susan si to krásně rozdělily. Jak je Catherine chladně nádherná, tak je Susan zvláštní a zajímavá. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (15)

  • Na filmu spolupracovat slavný maskér Antony Clavet, který se proslavil svou prací pro italské vydání módního časopisu Vogue. (Pavlínka9)
  • Poslední film ve kterém si zahrála Bessie Love. (Pumiiix)
  • Během natáčení nechal Tony Scott 11letého syna Davida Bowieho, Duncana Jonese, poletovat na place s kamerou. Scott údajně nakonec použil fragmenty z Duncanových záběrů. Po smrti Tonyho Scotta se Duncan Jones vyjádřil, že Scott byl pro něj mentorem a doporučil mu studium na London Film School. (Eldrick)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama