Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Catherine DeneuveSusan Sarandon a David Bowie září v gotickém příběhu o nehynoucí kráse, nekonečné vášni a nehorázně ceně, kterou za ni museli zaplatit. Několik set let stará upírka z Egypta jménem Miriam a její milenec, upír John, loví obyvatele New Yorku, kteří s oblibou navštěvují tamní kluby. Miriam svým milencům může propůjčit dlouhověkost, ovšem nemůže jim zaručit nesmrtelnost. A tak, když John začne nečekaně rychle stárnout, svede Miriam Sarah - lékařku, která se věnuje předčasnému stárnutí... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ano, souhlasím s tím, že tento film je zvláštní. Není pro každého a znám minimum lidí, kterým se líbí. Jejich smůla :) Můj názor na tento film je velmi podobný s komentářem uživatele "kleopatra". Co celý film drží pohromadě je vynikající hudba, bez které by film nebyl tak průrazný. Bohužel mě zklamaly určité střihy, kterých jsem si všimla právě díky špatnému ukončení hudební sekvence. Jinak si film pohrává se zajímavým tématem odlišným způsobem než mnoho jiných filmů tohoto žánru a v dnešní době, kdy je upírské téma široce rozšířené, jsou tyto filmy pojmuty úplně jinak. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Pro mě tedy velké zklamání. Tenhle film naprosto potvrzuje, že zvučná jména herců nezaručuji kvalitu. Na to, že ve filmu hrají Deneuve, Bowie a Sarandon bych čekala aspoň nějaký prostor pro hraní, ale krom jakoby si tady všichni dali přestávku od těch "lepších" filmů, navíc Bowie tady skoro není vidět. Je sice pravda, že je zde vampirismus pojatý originálně, ale to je tak jediné plus. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor je tak trochu nedovařený, to si přiznejme. Přesto nemám chuť ani odvahu ho zatratit, neboť je alepoň do jisté míry originální. Ale to není ten pravý důvod. Tím je hlavně ona slavná lesbická scénka mezi hlavními hrdinkami, navíc podbarvená krásným operním duetem. Kdyby měl celý film takovou šťávu, jako těch pár úžasných minut, to by bylo žrádlo! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Můj jedenáctidenní půst v hororu přerušil až Hlad (imho asi moje nejdelší přestávka od něj). Sice nenasytil, ale chutnal zatraceně dobře. Upířina je to silně elektrizující, místy až gotizující. Hodně odlišná od pokrevních bratříčků a sestřiček. Žádné rychlé střihy pana Scotta, ale dlouhé záběry na bílé, ve větru vlající záclony, často znějící vážnou hudbu, pomaloučké tempo, to celé zabalené do artové slupky. Plus soustředěné herecké výkony, z nichž se vryje do paměti hlavně ten Bowieho. Navíc, ten závěrečný valčík s vyschlými upíry je poměrně intenzivní záležitostí. Takže kozy Susan Sarandon a cameo rolička Willema Dafoa jsou už pouze detaily. Sice příjemnými, ale detaily. ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Věčný život, věčné mládí, věčná láska.........a nadpozemská Catherine Denevue. Nádherná bytost, která Vám tohle vše nabídne, stanete-li se těmi vyvolenými, kteří jsou hodni toho, dělat jí v tom dlouhém životě společnost. David Bowie v jedné z rolí, která mu opravdu sedla a Susan Sarandon, která pro mne byla spíš rušivým elementem a stála tenhle film jednu hvězdičku. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (15)

  • Kostýmní výtvarnice Milena Canonero jednoho dne během natáčení zmizela a nebyla k nalezení. Později se zjistilo, že letěla do Říma nakoupit kapesník pro Davida Bowieho. Letěla tam na vlastní náklady, jelikož zjistila, že v Londýně nejsou k sehnání látky, které by ve filmu uplatnila. (Pavlínka9)
  • Během natáčení nechal Tony Scott 11letého syna Davida Bowieho, Duncana Jonese, poletovat na place s kamerou. Scott údajně nakonec použil fragmenty z Duncanových záběrů. Po smrti Tonyho Scotta se Duncan Jones vyjádřil, že Scott byl pro něj mentorem a doporučil mu studium na London Film School. (Eldrick)
  • David Bowie se pro svou hudební scénu naučil hrát na violoncello. (Pavlínka9)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama