Reklama

Reklama

Sputnik

Trailer

Obsahy(1)

Vzhledem ke svým kontroverzním metodám je mladá lékařka Tatiana Yurievna (Oksana Akinshina) na propasti ztráty lékařské licence. Její kariéra však možná neskončila. Poté, co je Tatiana přijata armádou, je přivedena do zabezpečeného vědeckého výzkumného zařízení, aby vyhodnotila velmi zvláštní případ, případ Konstantina Sergejeviče (Pyotr Fjodorov), kosmonauta, který přežil záhadnou vesmírnou nehodu a vrátil se na Zemi jedinečně pozměněn: uvnitř něj žije něco, co se ukazuje až pozdě v noci. Armáda však má zlověstné plány. Tatiana chce zabránit tomu, aby vojáci zabili Konstantina. A stvoření samo o sobě prospívá ničení. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,VIETE PREČO SÚ POTREBNÉ ZBRANE? ZBRANE SÚ ZÁRUKOU MIERU." __ To, že ešte často zatracovaná, ruská kinematografia má technické parametre porovnateľné s hollywoodom je fajn, ba dokonca scénografia a dekorácie mi svojou autentickosťou pripomenuli dobovo príbuzný ,,Černobyl". Toť však s chválou vsjo. Z môjho pohľadu je najväčším handicapom filmu, ako je zdĺhavo úmorný a 113 minút na mňa pôsobilo aspoň o pol hodinu dlhšie. Ako napísali iní, nie všetky dejové línie sú potrebné, pretože tvoria zbytočnú nadstavbu (malý syn, rodiaci sa ľúbostný vzťah). Táto skutočnosť sa najviac podpisuje na mojom hodnotení. Tiež chcem dodať, že ,,Sputnik" nie je napodobeninou, alebo variáciou na ,,Votrelca", iba sa v istých smeroch inšpiroval jeho neskoršími prequelmi (neznámy tvor slúžiaci ako biologická zbraň) a táto skutočnosť mi vôbec neprekáža. Keby bol naozaj nakrútený v roku 1983, bol by z neho nepochybne kult minimálne vo východnom bloku, hoci zostáva otázne, či by dielo takéhoto ,,pokleslého žánru" súdruhovia schválili nakrútiť. Známu pieseň ,,Milion alych roz" však akosi z hlavy nie a nie dostať. (298. hodnotenie, 41. komentár k filmu) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Už keď som videl trailer a prečítal som si názory niektorých ľudí a tí tvrdili, že to bude ruský Votrelec, trocha som sa čudoval. Kde to tam videli? Postupne sa skupina týchto ľudí čoraz mohutnejšie rozširovala a ja som bol čoraz zmätenejší – uniklo mi niečo? Potom sa dostal film k divákom a tí STÁLE tvrdili, že je to ruský Votrelec. Pozrel som si ho... a nie, vážne to nie je ruský Votrelec. Je to skôr ruský Splice. Spočiatku je atmosféra dobrá, ale keď sa začne hrať s otvorenými kartami, prejde scenár v polovici do „čohosi“ neveľmi zaujímavého. Ku koncu sa to zmení na relatívne akčnú vyvražďovačku, ale stále to nie je tak úplne ono a rozhodne to nie je ruský Votrelec. Inak ale ide o vcelku fajn sci-fi horor. Avšak so značne slabou obludkou. Mne osobne by vôbec nevadilo, ak by sa na to Rusi vykašľali a ani sa nesnažili o originalitu, ale naopak by naozaj urobili ruského Votrelca. Prostredie sovietskeho zväzu 80. rokov by bolo pre alien-univerzum jedným slovom geniálne. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jak to tak sleduji přestanu asi věřit lidem co dělají popisky na titulky.com. Tady někdo sliboval ruského vetřelce a realita je taková, že to nedosahuje kvalit ani Vetřelců vs predátorů 2. K ději zhruba takhle spadne ruská raketa s 2 kosmonauty jeden umře a jeden přežije s tím, že něco v něm je. Zjistí to jacýsi hlavouni a snaží se na to přijít jak by to ochočily zhruba tak. Většinu filmu sledujeme konverzační drama mezi ženskou a zhruba 2 chlápky mimozemšťan vypadá parádně a dobře vraždí , ale k čemu to je, když je tam jen zhruba 30 minut z 113. 40 procent nejlepší komentář Mamlas jednoduše shrnuto. P.s. co měly znamenat ty pasáže s tím klukem koho zajímá malý spratek co neumí chodit a někdo mu pošle boty. Asi chtěly zbytečně natáhnout stopáž. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Jisto jistě se nechali ruští scénáristé inspirovat snímkem Život a lehce by mohl navazovat. Stejně tak i celkem podařenou vizuální stránkou nezvaného návštěvníka podle Ridleyho slavnějšího díla. Rusové mají navíc obrovskou výhodu, že pokud chtějí navodit temnou a surovou náladu sovětského svazu v podstatě nemusí jezdit daleko a stavět předrahé kulisy. Ono se toho zase moc na tom venkově kousek za velkými městy nezměnilo, zvlášť na tajných vojenských základnách. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo ▐ Rusi vedia milo prekvapiť! Rok 1983, vesmírny program beží na plné obrátky, kozmonauti núdzovo pristávajú... a začne výskum prečo, čo sa stalo? Poctivo vykonštruované sci-fi, ktoré zbytočne nepreháňa, drží sa v znesiteľných medziach. Vizuálne podmanivé, technicky zvládnuté a herci upútajú. Dá sa povedať že Rusi si natočili svojho Votrelca. Spokojnosť. /60%/ ()

Galerie (92)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Kyle MacLachlan a tajemný horor od A24

Kyle MacLachlan a tajemný horor od A24

26.07.2024

Oblíbený americký herec Kyle MacLachlan (Městečko Twin Peaks, Fallout) se opět ocitne uprostřed zlověstného maloměstského mystéria. Zahraje si totiž jednu z hlavních rolí v chystaném hororovém filmu… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama