Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Slasher 

všechny recenze uživatele

There's more than one way to lose your heart... Další kousek ze slashermánie následující po uspěchu Halloweenu a Pátku 13. Kopírování a zvlášť vykrádání, to je možná moc silný slovo. Jo, nic novýho pod sluncem, ale tenhle žánr má docela omezený možnosti a tak je podle mě lepší nepožadovat nějakou větší originalitu (teda když to zrovna nebije do očí) a užít si všechny ty vraždy a vrahy co nejvíc... My Bloody Valentine je dobrá záležitost. Zápletka se motá jak jinak než kolem (mého neoblíbeného) Valentýnu, konkrétně tak že se jeden takový den stala hrozivá tragédie v místních dolech, která zrodila šílence a následně i vraha - horníka s plynovou maskou a krumpáčem. Ten zakázal občanům městečka slavit kdy víc tenhle trapnej svátek, pod výhružkou že se vrátí (i s krumpáčem). Tak to na 20 let zafungovalo, než si lidi řekli, že už je onen Harry Warden minulostí. Chyba. Silnou stránkou téhle vyvražďovačky je jednoznačně prostředí dolů a docela dobře stravitelní teenageři (hlavně ten tlouštík byl sympaťák), chvályhodně vypsychovaný konec . Vrah je taky v pohodě, holt plynová maska má vždycky něco děsivýho do sebe. Co se týká vražd, nic extra, ale ani nic na sprcání. Nevidím větší zápory, snad jen někomu by mohlo vadit, že neuvidí jediný bradavky, teda snad s vyjímkou chlapských. (screeny) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Strukčně- herci do jednoho sympaťáci (u kterých vás bude i mrzet, že někteří z nich zkapou), navíc herci, co umí hrát (jasně, druhej De Niro nebo druhá Streep nehrozí, ale zároveň to nejsou žádný... hérečky :-), příběh (legenda) zajímavej, příběh, co krásně odsejpá, hudba mrazivá, gore (jop, měl jsem tu lepčejší, necenzurovanou verzi) vychytaný (tohle že byl rok 1981? No shit, gore lepší než v půlce současných krváků). A to nejpodstatnější- atmosféra? Pff, tohle je vysoká škola hororové atmosféry. Takhle má vypadat slasher, kurde. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Valentýnská pomsta“ není špatná. Podařil ose vytvořit vraha, který má docela dobrý potenciál a skoro se divím, že se z toho nestala série. Na druhou stranu je to asi dobře, protože to hlavní, co mohl film využít – prostředí, svátek Svatého Valentýna – je v tomto filmu využito dostatečně a další díl už by ničím moc výjimečný nebyl. Dobrý slasher z počátku 80. let. Tohle období podobným filmům slušelo. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Prvotriedny slasher z prvej línie, ktorý za sebou nepotrebuje držať žiadne zálohy. Prevalcuje každého! Z tohto poddruhu hororu si práve tento kúsok odhryzol z môjho srdiečka najviac. Dokonca nechal za sebou aj slávny Texaský masaker Toba Hoopera. Proste číslo 1! Podobne ako už spomínaný masaker, My Bloody Valentine pristupuje k spracovaniu reálne a tvrdo. Seriózny hnusácky krvák, ktorý opäť po rokoch prepuká v mestečku Valentine Bluffs a to práve vo sviatočný čas plný srdiečok a sladkých pusiniek. Banská lokalita a tým pádom aj pracovný oblek hlavného zabijaka, zapasovala dokonale do štruktúry filmu plného detailov, vizuálnych orgií, ale hlavne reálneho spracovania, ktoré dokáže vydesiť najviac. Počas záverečných titulkov som mal dokonca slzy na krajíčku z tej kvality a spôsobu spracovania, ktorej sa mi dostalo. Doslova som sa rozpúšťal blahom. Ide o vrchol v danom žánri do ktorého ako inak hnusne zasiahli aj cenzori, za čo by ich mal už konečne niekto nakopať do riti! Full uncut verzia vychádza až 13. januára 2009, tak vďaka za ňu. Pôvodný názov filmu "The Secret". Nezabudnuteľná kultová klasika, ktorá zostane ako nastreľovací klinec naveky zarazená nielen v srdiečku, ale aj v hlave (vzlyk, vzlyk, ... :'-). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje nějaká cenzurovaná verze, tak to musí bejt děsný peklo jí sledovat, protože ani v té ''našlápnuté'' se nijakých extra vražd nedočkáte. Na druhou stránku ač je subžánr Slasher jeden z mých nejmíň oblíbených, tak pokud se tvůrcům povede vymyslet dobrého zabijáka a komparz k vybití není úplně debilní, sem tam si rád nějaký ten zářez lousknu. Valentýn určitě patří k tomu povedenějšímu co bylo natočený a to i díky tomu, že vrah je opravdu slušnej dobytek a pointa se sice dala tipnout, ale chvilku si s ní hlavu lámat musíte a je to opravdu spíš o tipnutí si, kdo z nich je opravdu vrah. Za to určitě taky body nahoru. Rozhodně to strčí do kapsy nejeden díl Pátku 13. Nebýt toho odfláknutého konce, snad poprvé bych mimo sérii Halloween vytasil osmdesátkovýmu vykosováku čtvrtou stárku. Remake, který byl můj první 3D film v kině asi před deseti lety je o něco slabší.65%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Až v roce 2009 vyšel první release v naprosto UNCUT verzi, s mnoha dříve vystřiženými gore scénami!! Neúspěch filmu byl původně způsoben mnoha cenzorskými zásahy. Naštěstí se podařilo zachovat vystřižené scény a do nového "special edition release" je znovu navrátit ... (Flipnic)

Reklama

Reklama