Reklama

Reklama

Visitor Q

(festivalový název)
  • Japonsko Bijitâ Q (více)
Trailer

Obsahy(1)

Takashi Miike si mezinárodní proslulost získal bizarně násilnými filmy jako Konkurs či Ichi the Killer, ale jeho filmografie obsahuje příspěvky z takřka všech filmových kategorií od kriminálek přes muzikály až po artfilmy. Solitérní tvůrce každoročně podle cizích scénářů natočí čtyři až pět zakázkových snímků, kterým dává nezaměnitelný styl. Miikeho tvůrčí rukopis se vyznačuje svobodomyslnou interpretací scénářů a hravým přístupem k žánrům i schématům. Visitor Q je jeho černohumorný a bláznivý, ale současně maximálně procítěný příspěvek do série filmů se zastřešujícím tématem opravdová láska, který představuje osobitou prafrázi na typické japonské filmy, kde členové disfunkčních rodin hledají cestu ke vzájemnému soužití. Zdejší hrdinové dojdou rodinné idyly přes incest, prostituci, drogy, šikanu, nevěru, nekrofilii a vraždu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Rodinný film odvyprávěný filmovou řečí pana Takashi Miikeho (ve filmografii tohohle schopného a talentovaného japonského Eda Wooda to lepší co kdy uklohnil). Bez průpravy nějakými těmi předchozími Miikiho dílky asi jen těžko vstřebatelné. Pro ty co onanují třeba u Ocelových magnólií,nekoukatelné.- Mě pobavil,rozesmál,vyděsil,dojal.--Kupodivu i přes notnou dávku bizarna lépe stravitelný pro mé spolukoukače,než byli i jednodušší Ichi, nebo Audition,o šílenosti Izo ani nemluvě. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

A tak dvěma údery kamenem sjednotil jednu rodinu... takovou hodící se do odpoledního vysílání TV Nova, pro rodiny a tak... Neuvěřitelně, ale opravdu neuvěřitelně úchylná a perverzní... Co... Komedie... Horor těžko... Drama... Tak pěkně popořádku... Otec mrdá dceru a platí jí za to... Otec inkasuje dva údery kamenem do hlavy a Návštěvník Q se objevuje na scéně... Synek bije matku... Matka si píchá heroin... Otec natáčí, jak mu šikanují syna... Matka taky pracuje jako kurva... Otec zabíjí svoji kolegyni, protože se udělal brzo... Pan Q mačká kozy matky tak, až jí stříká mléko... Otec mrdá mrtvou kolegyni... Ta ho posere a jemu v ní uvízne úd... S pomocí Q, matky a heráku ho dostane ven... Syn se rochní v matčině mléku... Otec a matka vraždí tři šikanátory svého syna... Matka kojí otce a dceru... Konec... Ne nutně chronologicky poskládané výjevy z filmu... To je ale pěkná prasárna... Inu jiný kraj... znáte to... Ale nějakým magickým způsobem jsem od toho nemohl oči odtrhnout... Asi jsem taky vyšinutý.... Kvák... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Visitor Q“ má nějakou základní dějovou linii, především je vidět, že postavy se určitým způsobem vyvíjejí, ale ve skutečnosti je to jen sled scének z života této rodiny. Sledujeme, jak otec pozoruje vlastního syna, který je mlácen, jak matka mačká vlastní bradavky, aby z nich stříkalo mléko, jak si to otec rozdá s mrtvolou a ono to nedopadne. Ne, vidím v tom ten vtip, tu snahu, ale tohle je mě přece jen moc ujeté a vlastně o ničem. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Niečo takéto bežne neuvidíte a tak isto to ani pre bežného diváka nie je. Bizarné postavy, bizarné scénny, ako keby všetko do seba akosi zapadalo a vytváralo dokonalý kontrast. Dej, ktorý na prvý pohľad nedáva zmysel, no nevyvoláva v divákovi pocit, že sa nič nedeje. Proste každá scéna vás zaujme a už čakáte na ďalšiu podivnosť, ktorú na vás režisér vymyslel. Ťažko hodnotiť takéto dielo, no nuda u mňa priestor nedostala... 100%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by mi niekto tvrdil, že toto je snímok o rodinných hodnotách a znovuobjavení sa jednej famílie, asi by som mu poklepal na čelo. Lenže na čelo som si klepal na konci ja sám. Ide o nekompromisný, drsný a hlavne čiernohumorný pohľad na zvrátenú myseľ niektorých našich svetoobčanov. Rovnica tu neexistuje. Iba výsledok. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama