Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Jak je ten film drahej, tak je blbej, od titulků po titulky, od gumáků k culíku. Původně jsem chtěl napsat, že Aljaška představuje ještě v rámci Seagalovy tvorby snesitelný film, ale závěrečný proslov mě ujistil, že ne. Koncept hlavního nezastavitelného hrdiny je blbej jak dvě vidličky bez nože, intermezzo s eskymáckým duchovnem bylo hodně, hodně špatný, ale třeba ve Stevenovi viděl ten eskymák medvěda proto, že nahlédl do budoucnosti, zjistil, že Steven má podobnou váhovou kategorii a objemové parametry jako medvěd, nadto že s Putinem chlastaj vodku s medvědem a s Medvěděvem...jo pak jako vizionářský film je to super kousek. A taky my vysvětlete, proč si hlavní byjec (pyjec) bere do akce ženskou, které v jednom kuse říká: "Počkej tady". No wow... nene, v rámci Seagalovy tvorby toto nijak zvlášť snesitelný snímek není... a co mě zklamalo nejvíc? Souboj mezi SS a Sven-Ole Thorsenem, protože tenhle obrovitej Dán by toho rachitickýho Amíka zlomil vejpůl aikido/neaikido... nebo co to je za bum-kop-rum-bum-křup umění. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aljaška v plameňoch a Seagalova kariera po serii skvelych a uspesnych filmoch prvykrat v prdeli. Trochu mi koncept filmu pripomenul Lundgrenovu klasiku Červený škorpión. Znova tu mame hrdinu, ktory najprv kope za zly tím, ale potom co skoro pride o zivot, tak absolvuje duchovnu cestu behom ktorej sa napravi a v explozivnom finale nakope zaporakom prdel a vyhodi polovicu Aljašky do vzduchu lebo je spravny ekolog :). Seagal tu debutoval ako reziser. Po technickej stranke nevidno nejaky jeho vplyv alebo snahu o vyrazny styl. Akcne sceny nevybocuju ani v dobrom ani v zlom zo standardu tej doby. Problem je, ze ich je strasne malo. Cool hromadna bitka na zaciatku a potom uz len explozivne finale a medzitym kopa neznesitelnych scen, ktore maju poucit Seagalovu postavu a zaroven divaka o tom ako hnusne sa spravame k prirode. Posolstvo to je pekne a cim dalej tym viac aktualnejsie, ale co sakra robi v tupom akcnom bijaku? Iba otravuje. A zaverecny prejav je uz iba trapnou bodkou za tymto divnym mišmašom. V dobe vzniku to bol oproti predoslym Seagalovkam velky kvalitativny pokles, ktory bolel o to viac, ze prisiel po famoznom Prepadnuti v Pacifiku. Na druhej strane v porovnani so sucasnou Seagalovou videotvorbou je film ovela pozeratelnejsi. Na filme vidno velky rozpocet, takze sa vo finale dockame mnozstva vybuchov, ktore boli urcite ekologicky prevedene. :). Bitky su skvele. Su tu 2 hromadne a Seagal je v nich neskutocne mrstny a dokonca pouziva aj nohy. Sice kope do protivnikov ako do lopty, ale silu v nohach evidentne ma. Hlavneho zaporaka si vychutnal skvely Michael Caine, ktory okrem zlych pohladov uz tradicne vyzdvihuje Seagalovu povest do vysin. Samotny Seagal tu vyzera fantasticky. Stale bol stihly, obratny. Ma skvele zvolene oblecenie a je radost pozerat hoci aj len na jeho typicku chôdzu. Dnes je vyzraty, nepohyblivy, zarasteny a zababušeny v nepriestrelnej veste, šatke a okuliaroch. Obrovsky rozdiel. Keby bol film celý taký ako uvod a zaver, tak to mohla byt solidna Seagalovka, ale vdaka neustalym otravnym ekokecom, to je casto neznesitelny film, ktory sa oplati vidiel len kvôli par scenam a zvysok prezit len vdaka pretacaniu. 4/10. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Steven na začátku kariéry dokázal spolehlivě zabavit jakýmkoliv filmem. Všichni jsme s napětím čekali až někomu zase zlomí ruku v lokti apod. Aljaška je dneska již téměř těžko koukatelná. Jediná solidní scéna se odehrává na začátku filmu v baru, kdy Mike Starr je "Muž s velkými koulemi". Později se ve filmu mihne v menší zábavné scéně Billy Bob Thornton. 40% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Michael Caine si tu zahral nesympatickeho parchanta, az tak nesympatickeho, ze som sa musel na jeho postave chvilkami smiat. Tento film mal v kinach premieru presne pred 17-timi rokmi od dnesneho dna, ale v tom obdobi ma vsetky tie Seagalovky alebo Van-Dammovky bavili. Dnes, ked si tieto filmy zopakujem, bavia ma stale, ale uz to nie je ten zazitok, ako vtedy, preto som klesol s hodnotenim na 3*. Podobne zle dopadol aj TIMECOP s Van Dammon (1994), pricom filmy o cestovani v case ma velmi bavia. Ale naspät k Aljaske. Film ma tak trosku ekologicky nadych a Seagal sa snazil natocit dobry film, ale niektore jeho predchadzajuce filmy, ktore on nereziroval sa mi pacili omnoho viac. Niektore kamerove zabery na krasnu prirodu boli uzasne, ale ani tie akcne sceny nestacili na 4*. _______ Steven Seagal - (Forrest Taft) +++ Michael Caine - (Michael Jennings) +++ Joan Chen - (Masu) +++ John C. McGinley - (MacGruder) +++ R. Lee Ermey - (Stone) +++ Shari Shattuck - (Liles) +++ Billy Bob Thornton - (Homer Carlton) +++ Richard Hamilton - (Hugh Palmer) +++ Produkcia: Steven Seagal +++ ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jako většina lidí musím říct, že Seagala nemám rád. A u jakéhokoli jiného filmu bych dal mnohem míň, ale tady udělám vyjímku a dám průměr a zaokrouhlím nahoru za snahu. Ostatní filmy se Seagalem jsou totální hnojivo, ale tohle se u mně dostalo alespoň na koukatelnou příčku. 50% za pár dobrých scén a snahu na něco poukázat :) Na greenpeace to ale nemá :) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 18. května do 19. srpna 1993 ve státech USA – Aljaška, Washington, Kalifornie a Wyoming. (BMW12)
  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama