Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tímhle v podstatě mistr aikida pohřbil svoji kariéru, aneb v nejlepším se má přestat. Aljaška je opravdu špatná, vyměklá a rádoby na efekt. Seagal jako ekologický spasitel není uvěřitelný a nedělá to od srdce - i když s tím co například na konci říká má v podstatě pravdu, styl s jakým to podává však není ten nejlepší. V jeho předešlých filmech šlo obvykle o pomstu/vyrovnání účtů. Vždy tam figuroval hrdina, pro kterého byla zápletka osobní. Tentokrát je tomu jinak a poprvé se zde dalo říct "už není ten starý dobrý drsný Steven". Technicky je Aljaška vzhledem k rozpočtu překvapivě velmi špatná (okaté dekorace a miniatury) + šílená snová scéna. Vůbec scény mezi Eskymáky jsou ty nejhorší v celém filmu. Několik akčních scén jako obvykle ujde, ale není jich tolik. Závěrečný ohňostroj je nuda. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Seagal je ešte v dobrej forme, akčné scény (resp. bitky) sú výborné a taktiež aj herci vo vedľajších úlohách. Dokonca aj scenár nebol až taký zlý. Tento film patrí rozhodne k tým najlepším od Stevena Seagala, ktorý sa tu okrem toho ukázal ako celkom zdatný režisér. Posledná hviezdička ale rozhodne patrí Basilovi Poledourisovi za vynikajúcu hudbu. ()

Reklama

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Otec by na nás byl hrdý !!" Ty woe, ale kterej otec ?? Toho bych teda vážně rád viděl..;) Nejsmutnější na tomhle odpudivém průjmu se mi zdá fakt, že Steven "Svěrací kazajka" Saegal v plné jak fyzické, tak i "herecké" - Taky dobrej joke !! - síle, v době natáčení zneuctěné Aljašky navíc zrovna raketově stoupající, v ty pseudoekologické bláboly skutečně věřil.. Po stránce akčního žánru se jistě nejedná o až tak extrémní průser, byť jeden musí s hrůzou sledovat, jak velký Michael Caine naprosto hazarduje se všemi svými dokonale charismatickými rolemi i svou vlastní důstojností, když naprosto bez špetky vtipu či nadhledu karikuje toho nejhůře napsaného padoucha, jakého si umíte představit, ale Saegalova snaha vytvořit hybrid akčního béčka a ekologické agitky všechna ostatní pozitiva maže.. Už jen ta samotná idea, byť s velmi sympatickými motivy, vyznívá tak pitomě, že nemůžu hodnotit jinak.. Tak ostatně každá cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly, že ?? I tady ta cesta do pekla filmového, kde neseženete toaleťák, protože právě na něj kálel Horowitz svůj scénář.. Hloupá, nudná a neuvěřitelně trapná záležitost s cejchou - Totiž cejchem !! Cejcha smrti nás nebohé diváky teprve čekala.. - kultu.. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Michael Caine si tu zahral nesympatickeho parchanta, az tak nesympatickeho, ze som sa musel na jeho postave chvilkami smiat. Tento film mal v kinach premieru presne pred 17-timi rokmi od dnesneho dna, ale v tom obdobi ma vsetky tie Seagalovky alebo Van-Dammovky bavili. Dnes, ked si tieto filmy zopakujem, bavia ma stale, ale uz to nie je ten zazitok, ako vtedy, preto som klesol s hodnotenim na 3*. Podobne zle dopadol aj TIMECOP s Van Dammon (1994), pricom filmy o cestovani v case ma velmi bavia. Ale naspät k Aljaske. Film ma tak trosku ekologicky nadych a Seagal sa snazil natocit dobry film, ale niektore jeho predchadzajuce filmy, ktore on nereziroval sa mi pacili omnoho viac. Niektore kamerove zabery na krasnu prirodu boli uzasne, ale ani tie akcne sceny nestacili na 4*. _______ Steven Seagal - (Forrest Taft) +++ Michael Caine - (Michael Jennings) +++ Joan Chen - (Masu) +++ John C. McGinley - (MacGruder) +++ R. Lee Ermey - (Stone) +++ Shari Shattuck - (Liles) +++ Billy Bob Thornton - (Homer Carlton) +++ Richard Hamilton - (Hugh Palmer) +++ Produkcia: Steven Seagal +++ ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Všechno mezi 20. a 70. minutou mě minulo velkým obloukem. Ale začátek skvělej, úvodní bitka v baru kulervoucí (a to doslova) a také kdo by neznal Tleskanou, že?? Trubkořez použitej na koleno je fajn mučící nástroj, brr! ... (poté následuje pro mě hluché padesáti minutové intermezzo)... A pak ten monstrózně explozivní závěr na Aegis 1. Spousta střílení, výbuchů, zajímavé techniky, ale málo osobních soubojů, závěrečný proslov. Příliš mě to neoslovilo. 50% Aikidó technika, které mě zaujala: Bitka v baru. Posledního útočníka si Forrest dvakrát otočí kolem těla (alá fotbalové Pojď sem, kam jdeš??) a pak ho prohodí skleněnou vitrínou. V závěru pak předvede efektní kousek s brokovnicí a zejména excelentní techniky s kovovou trubkou. 50 miliónů dolarů(rozpočet)/38,5 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 18. května do 19. srpna 1993 ve státech USA – Aljaška, Washington, Kalifornie a Wyoming. (BMW12)
  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama