Reklama

Reklama

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Sigurd 

všechny recenze uživatele

Dvě věci se Kurzu sebeovládání upřít nedají. Nápad a slušné herecké obsazení- Tímto však bohužel výčet kladů končí. A. Sandler, hrající protentokrát úsporně s neměnným výrazem věčného otloukánka, marně drží krok s mistrem psychoušských rolí J. Nicholsonem. Ten, ač ukazující jen svůj komediální standard, představuje pro diváka opravdový vrchol snímku. Co nás tedy čeká? Nikterak převratný děj, dostane se i na křečovité, rádoby humorné scény nemající s pojmem bláznivá komedie absolutně nic společného. Věřte nebo ne, ve druhé části filmu se dokonce objeví něco nebezpečně připomínajícího gradaci. Samozřejmě jen z dálky. A „překvapivý“ závěr uvede věci „na pravou míru“. Happy end na N.Y. stadiónu aneb možná přijde i Woody Harrelson. Nějaké to poplácání po zádech, zamáčknout slzu a rozvalit se spokojeně v křesle. A proč taky ne. Právě jsem úspěšně absolvoval Kurz sebeovládání. Stálo to dost velkou námahu, nevypnout film už v půlce. 50% ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

"I feel pretty, o so pretty...". Teda když slyšíte tuhle vypalovačku z úst Johna Turturra a následně si jí švihnou v tandemu uprostřed doprávní zácpy i Sandler s Nicholsonem, nemůžete tuhle věc zatratit už jenom z principu. Pravda, jedná se o ne příliš orginální zapletenec a příběh skýtá množství hlubokých mezer, proč to ale řešit, když tu o něco takového nejde. Důležité je, že Sandler je stejný idiot jako všude jinde a Nicholson je zase ten správně slizký parchant...a proto je máme tak rádi. Film vyšvihává nad průměr hlavně obstojný zástup opravdu ZÁBAVNÝCH cameo roliček (Harrelson je k nakousnutí :) a koneckonců i svižná režie s pestrobarevnou koláží rozmanitých kontrastů jednotlivých prostředí (nádherná zahrada s mnichy VS zašedlý New York). Ok, bavil jsem se obstojně... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson a Adam Sandler k sobě moc nepasují. Jinak se tahle komedie ovšem dá v pohodě užít, a to tím způsobem, jak moc máte rádi Nicholsona a Sandlera. Vtipné situace se tady vyskytují ve zvýšené míře a herci ve vedlejších rolích, jako je John Turturro, January Jones, Heather Graham nebo Krista Allen, se starají o dobrou polovinu gagů. Na zahnání nudy ideální komedie. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Je to typický Sandler vo svojej kryštalicky čistej podobe. Príbeh sandlerovský, herci sandlerovskí, moralita sandlerovská, humor sandlerovský a koniec takisto akoby vypadol z oka predchádzajúcim sandlerovkám. A čerešničkou na torte je samozrejme Jack Nicholson a jeho herecký koncert - to on ťahá celý film a robí z neho skvelú zábavu, pretože Sandlerova postava je absolútne nezaujímavá a takpovediac len prihráva na smeč Nicholsonovi. Napriek tomu že sandlerove filmy nemusím, pri tomto som sa veľmi slušne bavil , a to hlavne vďaka Nicholsonovi. Jeho kreácie v jednotlivých situáciách sú jednoducho nezabudnuteľné. Čiže zhrnuté - sandlerova komédia za 3 + nicholson ako špeciál bod = 4 na exota adama veľmi slušné hodnotenie. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 4/10 Efekty 6/10/// +závěrečné rozuzlení, najde se tu pár cameo rolí -další typická "sandlerovka" po které zjišťuji, že tento typ filmů není pro mě úplně to pravé ořechové, je to strašné psycho, fuj je to :-)/// Jack Nicholson je strašně slizkej parchant a budete ho stejně jako hlavní hrdina snímku pořádně nenávídět. Účel to tedy splnilo, ale popravdě, moc lehce se mi na něco takového nedívá. Moc jsem se nesmál, ani mi to nepřišlo moc zábavné. Celé je to takové průměrné, snad až na prostředí, NY docela zaujal. Jo a ten kocour, ten byl opravdu pěkně macatej :-)/// Celkem 46%/// ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně, kdy Dave (Adam Sandler)  a Buddy Rydell (Jack Nicholson) odjíždějí z kláštera, kde si byli vyřídit účty z mládí, vyjedou polní cestou na silnici a přejedou dvojitou žlutou středovou čáru. V následující scéně je však ve zpětném zrcátku vidět čára jednoduchá, přerušovaná, bílá. (eltazar)
  • Scény odehrávající se v Boston Medical Center se ve skutečnosti točily v Alfred Lerner Hall, studentském centru Columbia University. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno