Reklama

Reklama

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nicholson tady "řádí"... , je opravdu skvělý.... (nedokážu si představit tento film a vůbec ne hodnocení bez něj).. Sandler tady docela ujde, super pidi role H.Graham a nepřehlednuté Galaxie v podání W.Harrelsona :-) Film mě pobavil.... ale kdybys si měl vybrat zda jít na kurs nebo slibovaný rok u soudu, šel bych asi na ten rok (vědět co mě čeká), protože bych Nicholosona asi zabil ... :-) A M.Tomei? Tak ta je hezčí a hezčí.. :-) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie s výbornými ústředními postavami. Adam Sandler je možná můj nejoblíbenější komediální herec a tady své nadání pro podobné typy filmů potvrzuje. Nabručený Jack Nicholson ho skěle doplňuje. Tato komedie podle mého nedosahuje kvalit "50x a stále poprvé" nebo "Trestná lavice", dalších to Sandlerových filmů, ale určitě vás slušně pobaví, možná i poučí. 65% ()

Reklama

Bat55 

všechny recenze uživatele

Nebyť toho konca na baseballovom ihrisku, mohlo to byť aj na plný počet. Podľa môjho názoru jedna z najvtipnejších Sandlerových komédií, ktorá stavia hlavne na skvelom hereckom obsadení. Výkon Jacka Nicholsona je opäť úžasný (a hlavne jeho mimika) a postava psychiatra Buddyho Rydella je asi jeho najbláznivejšou. Tak trošku zvrhlejší film, než som čakal. Ale zábava je to veľmi dobrá. /80%/ ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

hneď v úvode, aby som sa vyhol akýmkoľvek nedorozumeniam, musím napísať, že som bol hlboko sklamaný a tie dve hviezdičky som dal len tak tak a to za hercov - Marisa Tomei je skrátka kočka, Nicholsona skrátka zbožňujem a Sandlera mám od istej doby veľmi rád. Práve preto som čakal solídnu a zábavnú komédiu. Namiesto toho prišla nudná romantika. Ani tie postavičky v krúžku neboli vtipné, skôr bolo jasné, že scenárista "chcel" urobiť vtipnú partu, no pôsobí to umelo. Tie charaktery (počnúc Turturovým Chuckom, Guzmánovým Luom alebo pornolesbami) dostali sakramálo priestoru, ktorý nestál za reč. Veľmi úbohé a čajové, nebyť tých hviezd (síce nechápem, prečo toľko zvučných mien a dobrých hercov prijalo Segalovo pozvanie do tejto bubliny) tak ani tie 2 hviezdičky nedám - niet totiž za čo. Sklamanie ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vztek je jediná věc, které se nezbavíš tím, že ji ztratíš." Jsem ochoten navštěvovat Kurs sebeovládání, protože doufám, že se ho stále ještě účastní věčný student John McEnroe. Kdyby tam náhodou nebyl, tak mi stačí psychopat Dr. Rydell, "tlustá" Kendra, stresové situace báječně zvládající Chuck či vynervovaný buddhista Arnie Shankman, protože s těmi je taky sranda. Poněkud smutnější je fakt, že hlavní trouba Dave nebyl zdaleka zábavný tak, jak mohl a měl být. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 75 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když chce Dave (Adam Sandler) vyznat lásku své dívce na stadionu, chce se za každou cenu dostat k mikrofonu. Pak jej ale odvedou a za chvíli zase přivedou, načež mluví bez mikrofonu, přesto je však na celém stadionu slyšet. (jirijost)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 135,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 195,7 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama