Reklama

Reklama

Cheza je jen jedna

  • USA Factory On Ice
Trailer 2

Obsahy(1)

Litvínov a hokej. Spojení, které k sobě neodmyslitelně patří. Nejvyšší domácí soutěž se v malém městě pod Krušnými horami hraje nepřetržitě od roku 1959. Od zisku mistrovského titulu v roce 2015 se ale nedaří, ani sezona 2019/20 nebyla jiná. Přestože klub uspořádal v Německu zápas pod širým nebem se Spartou a vytvořil nový divácký rekord extraligy, průšvih v podobě sestupu musel odvracet až v posledním kole. Unikátní celovečerní dokument Bez frází zavede diváka do života a rutiny profesionálních hokejistů i srdcí jejich fanoušků na místě, kde se hokej stal doslova životním stylem. Zákulisím jednoho z nejtradičnějších klubů v Česku provází Martin Hofmann. (ČSFD)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (29)

Marze 

všechny recenze uživatele

Je vidět zákulisí, hráče, vedení, fanoušky , lidi v pozadí. Neznámé příběhy sportovců. Klub je symbolem našeho hokeje a v tomto maloměstě jím žije většina obyvatel. Pro mě jako fanouška Kladna, měl dokument hořkou tečku, protože se s Litvínovem utkalo Kladno přímý zápas o sestup v 52.kole. s Jaromírem Jágrem. Na zápas nebylo možno sehnat vstupenky. Naopak rok předtím při postupu do Extraligy , kde jsem byl na zápase v Chomutově to bylo opačně. Takový je sport - chvíli jsi nahoře a chvíli dole. Proto je takto dlouhá historie týmu bez sestupu od roku 1959 obdivuhodná. Tento snímek měl vzniknout ku příležitosti unikátního zápasu pod otevřeným nebem v Drážďanech. Litvínov ho odehrál v lednu proti Spartě s rekordní extraligovou návštěvou. Dokument se mu věnuje hodně, ale podstatný je jiný motiv. Film bohužel kvůli nouzovému stavu a zavřeným kinům se promítal za vstupenky jen na internetovém streamu. Dokument kromě záběrů z kabiny zařazuje dynamické obrázky ze zápasů. A také mikropříběhy a originální historky členů mužstva (tu rakovinu dostal hráč mutací buněk ze špatného životního prostředí?). Kdyby nakonec Litvínov sestoupil, sebralo by to pointu dokumentu. Průvodce filmu a litvínovský fanoušek Martin Hofmann, který je známý český herec a představitel Luďana ze seriálu Most! je perfektní. . ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Bez frází! Do prdele to tak málo věříte výjimečnosti toho, co dokumentujete, že tomu musíte uměle přidávat "grády" v podobě rádoby chlapáckýho voiceoveru Hoffmana? Nemám nic proti Hoffmanovi, je to fajn herec...tohle bylo zadání tvůrců! Nechápu, proč nezvolili klasickej neutrální pozorovací přístup i voiceover, při kterém o dost víc a hl. přirozeněji vyniknou postavy činovníků klubu, hráčů, fandů atd. Ale to by Sušovský a spol. museli projektu opravdu věřit. Věřit, že to co natáčí je obsahově a vizuálně natolik atraktivní, že to nepotřebuje "dodávat šťávu" Luďanem z Mostu. Škoda. Celé to kvůli tomu působí nedůvěryhodně a estrádně, což je přesně to, co od dokumentu fakt nechcete:-) Škoda. Mohla to být pěkná česká verze Road to the Winter Classic a podobných konceptů. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

S hokejovými dokumenty se nyní dost roztrhl pytel. A asi za to můžeme být jenom rádi. V posledních dnech potřebujeme vidět hokej i z trochu jiné perspektivy, který obnáší i život lidí kolem týmu, klubu a i fanoušků. A to je vždy příjemné zpestření. Pro mě náhled do ne nijak extra oblíbeného týmu vítaný. Dokument, který je jednoduše dobře natočený, dobře odvyprávěný dokázal ve mně i vzbudit sympatie k týmu, který jsem měl doteď v celku u zadku. A to je nádherné plus. Jen ať to dál šlape! ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek 3nce dokument chválím. Litvínov beru určitě jako hokejové město (vyrostlo zde tolik kvalitních hokejistů - Hlinka, Reichel, Ručinský, Šlégr, Lang, Škoula,...) a jsem rád, že se tehdá v posledním kole sezóny 2019/2020 proti Kladnu podařilo vyhrát a tím i zachránit extraligovou příslušnost pro další hokejový ročník. Bylo vidět i fajn pozadí open air zápasu, to jak fanoušci milují svůj klub a pozorovat to, jak byly všichni nadšení z prvního titulu, či jak Vopat svého času dělal pořádek na ledě svými pěstmi. Určitě přeji tomuto klubu lepší výsledky a ať se tam konečně dočkají lepších sezón ..7/10 ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Taková malá náhražka za neuskutečněné extraligové play-off 2020, které by v čase premiéry snímku vrcholilo. Hokejoví nadšenci si přijdou na své. Netradiční pohled do zákulisí litvínovského klubu. Hokej se v Litvínově dělá především srdcem. Z hráčů, trenérů, manažerů, fanoušků, stánkařů s občerstvením či pracovníků marketingového oddělení (tištění a úprava zápasových programů Brejk) je cítit nadšení a zápal pro klub. Mým snem je jednou navštívit Zimní stadion Ivana Hlinky a ochutnat pověstnou litvínovskou klobásu. Škoda, že je to ze Zlína do Litvínova tak daleko... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Když hraje Litvínov v Plzni, tak první třetinu prohraje 4:1. Martin Hofmann ale v komentáři řekne, že třetina skončila 1:4. V tom případě by ale Litvínov vedl. (Duoscop)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Plzni, Litvínove, Mikulove a Moldave. (dyfur)

Reklama

Reklama