Reklama

Reklama

Fentasy

  • Slovensko Fentasy (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Sofie nadevše miluje divoké večírky. A to hlavně ty, na kterých jsou hlavním zdrojem zábavy látky silnější než alkohol. Se svým novým přítelem Pellerem, amatérským chemikem, rozjíždí velmi lukrativní podnikání. Když se totiž jakákoliv podomácku vyrobená droga řízne fentanylem, její účinky se závratně násobí. A stejně tak zisk. Co na tom, že jejich droga se pro mnohé stává smrtícím koktejlem, když teď vládnou pouliční scéně. Euforii z rychle rostoucího bohatství vystřídá kruté vystřízlivění. Jejich úspěch velmi brzy přiláká pozornost policie, ale hlavně ruské mafie, která konkurenci netoleruje. Sofie se rozhodne hrát vabank a nezáleží, kolik životů to bude stát... Kriminální thriller Fentasy je inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály před více než 10 lety na Slovensku. Extrémně silný syntetický opioid fentanyl si v současnosti ročně vezme desítky tisíc životů. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (50)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je mě líto, ale působilo to na mě jako epizoda z TV seriálu. Mám pochopení pro debuty, ale tady se nepovedlo ani vyprávění, relativně krátká stopáž, ale přesto první dvě třetiny mě přišly až příliš zdlouhové a poslední fáze zase nesmyslně zkraktovitě. Vedlejší postava policajtky byla dobrá přesně k čemu ? Alespoň, že herce můžu pochválit, přesněji řečeno představitelku hlavní role Kristínu Kanátovou, která se mě líbila. Umím ocenit i záměr tvůrců, že chtěli ukázat, že fentamin je pro lidi kat, jenže paradoxně z filmu jsem ten pocit neměl, to až ze závěrečného tiulku. No dám dvě hvězdy, ale takhle se opravdu příběh vyprávět nedá, zmatečně, nudně a třeba přestřelka to teda bylo vysloveně KO. Protože jsem dobrák, pochválím alespon dronový záběr na policejní kolonu za doprovodu skvělý skladby. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

frajer se svojí přítelkyní "vymyslí" novou/lepší drogu, chvílí jí prodávají a pak jim do toho začnou házet vidle Rusové a policie. Technicky je Fentasy opravdu celkem solidní, ale tím veškeré klady končí. Zbytek je jen ničím nepřekvapující a hlavně nezábavný příběh o drogách a o tom jak si někdo myslí že na nich rychle zbohatne a nikdo si toho nevšimne. Navíc navzdory stopáži, která je fakt krátká se to strašně vleče a pocitově má tenhle kousek tak o půl hodiny až hodinu víc...40% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to relatívne slušne napísané, je to viac menej slušne zahrané, je to rozhodne slušne natočené. Avšak nie je v tom nič, čo by sme vopred nečakali, alebo čo by film dokázalo predať na medzinárodnom festivale ako niečo skutočne zaujímavé, čo prezentuje slovenskú kinematografiu. Vzhľadom na to, že naši stredoškolskí študenti na umeleckých školách považujú podobný námet za extra cool, považujem Fentasy za fajn inšpiračný zdroj, ako ich naučiť základy žánru. Ide skôr o materiál pre televíziu či špecializovaný festival, v prítmí multiplexov musí pôsobiť film trochu poddimenzovane. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Pokus o slovenské REKVIEM ZA SEN (alebo "dosaď ľubovoľnú drogovú klasiku") šuští papierom a to tak, že veľmi, o zbierke klišé zo všetkých drogových filmov ani nehovoriac. Nie je to vôbec také hrozné, ako by sa mohlo zdať z toho hodnotenia, ale absolútny nedostatok akéhokoľvek vlastného vkladu do žánru či tematiky alebo aspoň nejakej špecifickej autenticity ma vyslovene rozčúlil, pretože to z filmu robí stratu času. Je to iba snaživý, technicky zvládnutý debut, ktorý sa chce na začiatku tváriť ako diera do sveta, ale vysvitne, že je to len lacná kopírka stovky lepších vzorov. A herci to veľmi nedávajú. Švehlík sa sem asi dostal omylom, stačí mu väčšinu času sedieť za stolom a hrá lepšie ako všetci ostatní dohromady. P.S. O fentanyle, ktorý sa za 10 rokov na drogovej scéne stal v USA najčastejšou príčinou úmrtia vo veku 18-45 rokov, sa tu dozviete akurát len to "f"+ ďalšie písmená, čo je ďalšia zlá vizitka pre film, ktorý to na začiatku aj konci hrá na osvetovú moralizátorskú strunu... ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Na pomery slovenského filmu technicky/vizuálne slušne natočný film, aj s pomerne zaujímavým konceptom varenia fetu vo Vrakuni, a ktorý navyše vďaka striedmej stopáži aj veľmi rýchlo utečie. Akurát medzitým ponúka iba tisíckrát obohraný krimi príbeh s postavami, na ktorých vám nebude nijako záležať, ani vás ich osud akokoľvek zaujímať. Ono vlastne celá tá krimi zápletka je tu úplne nevyužitá, až zbytočná a film by mohol byť pokojne len o tom dealovaní drog a stačilo by to. Pokúša sa však zbytočne rozohrať viaceré línie (vyšetrovanie na polícii, životný príbeh hlavnej hrdinky, problematiku varenia drog), ale v ledva hodinu a pol dlhom filme vlastne žiadnu hlbšie nerozpracuje. Vo výsledku je to taký očakávaný sled príbehových zvratov, ktoré sme už videli inde a lepšie. Neurazí, nenadchne. PS: Slováci by sa však mali naučiť ako robiť mix zvuku pri filme, pretože tu dialógom polovicu filmu skutočne ledva rozumieť. CELKOVO: 5/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Prvý slovenský film so zvukom zmixovaným v Hollywoode. (EvilMatus)
  • Film se natáčel v Bratislavě. (SONY_)
  • Na filme sa ako výkonný producent podieľal aj Dávid Matejíček, známy ako Koza Bobkov. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama