Reklama

Reklama

VOD (1)

Stačí jeden týden a život se Colinovi změní od základu. Colin byl dosud spokojený muž. Vlastní obchod se smíšeným zbožím, je majitel pěkného domku, jeho velkým koníčkem jsou šipky, které i hraje za místní šipkařský tým, a je šťastně ženatý se Sandrou. Ale právě Sandra je mu nevěrná s jeho kamarádem a vedoucím šipkařského týmu Jeffem, a to Colin neunese. Je vyhozen ze šipkařského týmu, a druhý den zbytek týmu včetně Sandry odjíždí do Blackpoolu na celorepublikový turnaj v šipkách. Colin se rozhodne, že do Blackpoolu odjede také a pokusí se získat Sandru zpátky. A tak se vydává na své motorce na cestu, při níž ho čekají nová setkání, nové zážitky, a hlavně možnost utřídit si své myšlenky a poznat, co vlastně chce... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

campix 

všechny recenze uživatele

Michael Sheen jako klasický maloměstský dobromyslný hlupáček, se kterým si život a jeho okolí dělá, co chce. Pod tíhou posledních událostí se vydává na solo roadtrip do Blackpoolu na celorepublikový turnaj v šipkách, i když už není členem místního týmu. Cestou potkává rozličné charaktery a vzhledem k jeho naturelu si ho všichni oblíbí. Čistě sladkobolná romantická komedie a příjemně plynoucí feel good film, který tak nějak profrčí. Sice hodně příjemně, ale pouze prošumí a zůstane jenom příjemná pachuť. Nic, co by ve mě zanechalo nějaký hlubší dojem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Michael Sheen tu hraje nádhernou, i když trošku hloupoučkou postavu žijící ve světě, kde je jednoduše dáno, kdo je zlý a kdo hodný. Možná až příliš, protože v některých momentech kvůli té absurditě působí tato road movie až naivně. Určité momenty se k tomu až vybízí a nosná myšlenka zachránit si manželku před smradlavým, pupkatým hráčem šipek to jen potvrzuje. Na druhou stranu tu na cestě za svým osudem Colin potká celou řadu naprosto lidských postav v čele s Markem Strongem a stejně tak se projede nádhernou přírodou, že mu tu obecnou naivitu nakonec i rádi odpustíte. ()

Reklama

bodegon 

všechny recenze uživatele

Cesta do Blackpoolu za svou nevěrnou ženou, která odjela s milencem a týmem šipkařů na turnaj, se pro hodného a nevyzráleho Colina mění v cestu dospění a sebepoznání. Roztodivné postavičky, které na své cestě na skůtru potkává, nejen že oboupólně a latentně ovliňují hrdinu této zvláštní road movie, ale i mě jako diváka. Zhášeli vše co zhasnuto má být a rozvěceli zhasnuté v tom mém okoralém srdci. A po shlédnutí filmu jsem, světe div se, chtěl být už jen laskavý, moudrý, spravedlivý a nevím co ještě. Vydrželo mi to teda pouze hodinu, protože na rozdíl od Colina jsem prevít. A navíc bych na skůtra nesed ani náhodou. Čtyři hvězdičky za film, jednu hvězdičku za tu hodinu po filmu. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

hmmm.....opět překvapení na ČT2 - takovéto filmy mne baví - náhodou přepnu, zaujme mne obraz a už nepustí :) nejhezčí scéna byla, když si Colin kupoval novou motorku a my neviděli vysoce postavenou kamerou neviděli, kterou že si to vlastně vybral, ale určitě nejen já, ale většina diváků pochopila, jaký model to bude :-D ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Film připomínající další nezávislý kusy, jako třeba výborný Dům s tichým barem nebo Přednosta . Osobně jsem hodně vděčnej za takovýhle lidský příběhy. V "Krajině srdce" působí hlavní hrdina v dnešním neupřímným světě až ňoumoidně, před nikým si ale na nic nehraje a nikoho předem neodsuzuje, což se mu taky zůročí. Nevyhraje ale melouna ve Sportce, "jenom" mu dojde, o čem to celý je. Takže ve skutečnoti vyhraje mnohem víc. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno