Reklama

Reklama

John Garrity (Gerard Butler) s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli útočiště, před obrovskou kometou rychle se blížící k Zemi. Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě jsou ničena úlomky komety, naši protagonisté bojují s rostoucí panikou a bezprávím, které je obklopuje. Budeme svědky zběsilého útěku do bezpečí. Podaří se jim najít poslední úkryt před globální apokalypsou a najít nový bezpečný domov? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (405)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nic co by nadchlo ani nasralo, ale že jsem to zmeškal v kině mě nakonec netrápí. Pravda je, že film je takovej rozpolcenej. Na jednu stranu se většinu stopáže snaží působit co nejvíc civilně, ale mě příběh Butlera a jeho rodinky moc nevtáhnul. Finále filmu pak stejně vyzní jako klasický explozivní blockbuster a tak nevím proč tam těch katastrofických efektů a akce nemohli trochu přidat když prachy na to zjevně byly. Butler si podle mě od prvních dvou dílu Fallen série nevybírá úplně šťastný projekty a Waugh potvrzuje, že je průměrný režisér a podařený Trestanec byl u něj světlou výjimkou. Zkrátka průměrná žánrovka co neurazí, ale rychle vyšumí.50% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Někde tam mam spoiler! Na dinosaury podle všeho spadnul asteroid a způsobil hromadný vymírání druhů. Následky dopadu byly fatální, spekuluje se dokonce o nukleární zimě způsobené vysokým obsahem kyseliny sírové v atmosféře. Nuže ačkoliv údajně netrvaly následky nikterak dlouho (v řádu jednotek až desítek let, tisíce pro obnovu života), asi bych po devíti měsících od dopadu takovýho tělesa z krytu nevylézal. Ale čert vem ten hollywoodskej happy-end! Nebylo to vůbec špatný a pro jednou bylo fajn vidět místo destrukce Ameriky civilní drama o přežití naroubovaný na globální katastrofu. Vlastně jsem v prvních minutách čekal, že Butler tu kometu odvrátí a já dám odpad. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

2012/Drtivý dopad/Válka světů s rozpočtem 35 mega. Takže nečekejte katastrofický velkofilm, kde se kácí světové dominanty jedna za druhou. Trikových záběrů je tu sice hromada, ale často jde jen o výjevy, které hrdinové sledují v televizi nebo na obzoru, popř. když je po všem. Scénář se zaměřuje na atmosféru konce světa během útěku rodiny před katastrofou. A v tomhle směru to není marné, byť je to jen slabý odvar Války světů. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Problém těchhle snímků je v tom, že všechno už jsem někde viděl. A ani Greenland nepřináší opravdu nic nového. Není tu Willis, který zachraňuje svět, ale rodina, která si zachraňuje kejhák. Butler je celkem sympaťák, Morena kočka, má to hlavu a patu, má to i děj, ale to je asi tak vše, o otravné hře na city nemluvě. Prostě klasická výplň nudného večera, kterou si znovu nepustíte. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nečekaná kvalita (a to mě přitom Ric Roman Waugh příjemně překvapil už nejednou). Spielbergova Válka světů bez emzáků a se znatelně nižším rozpočtem (což ale vůbec nevadí). První polovina pomalu za 5/5 - náramně intenzivní katastroficko-thrillerová jízda, která napětí a emoce těží ze zápletky a scén postavených na lidských konfliktech (jsou tu i velké trikové scény, ale na nich to vůbec nestojí). S blížícím se koncem je to (bohužel) čím dál tím víc hollywoodštější a průhlednější (byť stále celkově nadprůměrné), což je přeci jen škoda, protože zaděláno bylo na víc. I tak ale moc dobré. 75% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Okrem viacerých miest v USA pracovali filmári aj na Islande (zábery Grónska sú v skutočnosti Island). (MikaelSVK)
  • Jméno zlověstné komety Clarke vzniklo jako pocta pro spisovatele Arthura C. Clarka, autora románu „Kladivo Boží“ (1993, česky 1996), v němž je také obdobně zobrazen blížící se střet Země s asteroidem. Knihou se nechaly několik let po vydání inspirovat filmy Armageddon (1998) a Drtivý dopad (1998). (Stanislaus)

Související novinky

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

15.06.2021

Loňský katastrofický spektákl Greenland: Poslední úkryt měl kvůli zhoršující se pandemické situaci jen málokdo šanci nakonec vidět v kinech, ale nyní se zdá, že thriller o rodině hledající úkryt před… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama