Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Mladá rebelka Nimue, která má tajemné schopnosti a legendární meč, spojí síly s okouzlujícím žoldákem Artušem a společně se vydají zachránit její lid. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (96)

zdenzo 

všechny recenze uživatele

PRINCEZNA FANTAGIRO NA TRIPU Těžko říct, co tvůrci zamýšleli, ale když dva dělají totéž není to totéž. Nejsou to Vikingové, není to Poslední království a už vůbec to není GOT. Absence rozpočtu jde cítit každým levným záběrem a hereckou impotencí 80% ansámblu. Nezachrání to ani nejstarší z bratrů Skarsgardů a už vůbec ne předloha Franka Millera. Shame, shame, shame! ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Bůh mi dal sílu a já tuhle sračku dokoukal do konce. Tupé dialogy a trapný scénář vůbec nesedí s tím, jak se to bere vážně. Celý seriál má minimum dobrých momentů a zlomek skvělých. Snaží se místy šokovat krvelačností, ale většinou to vyjde směšně. Kromě Merlina stojí za prd i obsazení. Jo a černýho Artuše vám neodpustím. Už se to kurevsky přehání. Celkově hrozná a nelogická blbost. Smutné. ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Nebudu nic nalhávat, seriál je od začátku příšerný a chaotický. Divák na všechno musí přijít sám a občas ani sami postavy neví kam patří. Po dvou dílech jsem to vypnul s tím, že tohle fakt nedám. Po čase jsem se vrátil a od druhé poloviny desetidílného seriálu to začalo do sebe zapadat jak prdel na hrnec. Z hlavní postavy se vyklubala sličná to pana a děj začal být mnohem zajímavější. Nebýt toho začátku byl by to slušný seroš, bohužel to tvůrci posrali jak mohli. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Trailer byl super, úvodní znělka, perfektní kostýmy, to nádherné prostředí a řada neokoukaných tváří - to jsou hlavní plusy. A teď tedy hlavní mínusy? Prima příběh, i když žádná pecka, ale největší omyl je si vzít už milionkrát zpracovanou legendu a naprosto ji zprznit. Po prvním dílu jsem si ještě naivně myslel, že se příběh Nimue stočí správným směrem, ale díl co díl jsem jen viděl, jak použili známí jméno a zničili mu podstatu. Hrozná škoda, protože kdyby k příběhu Nimue patřil Merlin a hromada méně známých postav, proč ne. Ale tmavej Artuš? Jeho sestra (!!!) Morgana? Lancelot víla? Ne ne ne, všechno špatně a tento trend by se měl okamžitě zarazit. Zklamání určitě ne, ale výrazně nedotažený příběh přispěl hlavně k tomu, že znovu už ne. A fakt hlavně lítost. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto strašlivé. Předlohu (tu komiksovou od Millera) neznám, ale věřím, že je to stokrát lepší, než tenhle paskvil od Netflixu, který vzniknul jenom proto, aby se tam mohlo dát co nejvíc menšin. Je to dlouhé, nudné, horší, než Dopis pro krále (který byl aspoň zábavný a dobře vypadal, tohle není zábavné ani z daleka a hezky to taky nevypadá), v původní legendě to překopalo, co se dalo a vznikl tak zcela nový a nezajímavý příběh. A sorry, ale černej Artuš a ještě černější Morgana. To už je fakt hodně špatnej nepovedenej vtip. Aspoň na Katherine Langford se dá dívat, ale sama to neutáhne a navíc tu nemá absolutně co hrát a zatímco Artušovu obnaženou hruď jsem viděl nespočetněkrát, Nimue samozřejmě neukázala vůbec nic. U druhé série asi budu chybět, ale pevně doufám, že nebude, protože už věky nespatřil světlo světa zybtečnější a stupidnější seriál (nebo možná ano, jen nebyl tak lákavý). Na druhou stranu jsem čekal, že to přesně takhle dopadne a zhruba první dva díly to vypadalo i zajímavě, ale tahle iluze byla hnedka pryč. Není to ani fantasy, ani akční, ani legenda o Artušovi - a Merlina taky zprasili, mimochodem. Vážně, pusťte si místo toho radši Merlina nebo Merlina, to jsou vynikající kousky. Debilní slátanina. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (3)

  • Pro herce Seana Gildera (Bors) se nejedná o první roli v díle adaptujícím artušovskou legendu. Zahrál si už ve filmu Král Artuš (2004), kde se představil v roli Artušova sluhy Jolse. (slipknotfan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Reklama

Reklama