Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh chlapce a jeho strýce, který je soukromým detektivem, se odehrává v daleké budoucnosti, kdy vedle sebe žijí lidé a roboti, nikoliv však ve shodě. Mnozí roboti jsou nuceni obývat vyhrazené oblasti a je jim přisouzena úloha pouhých lidských sluhů, což samozřejmě nepřispívá ke klidu ani k harmonickému soužití. Když se chlapec setkává s robotem Timou, dostávají se spolu do mnoha komplikovaných situací, v nichž pochopí, jak důležité jsou city, které lidi odlišují od ostatních bytostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jakýsi prazvláštní anime remake-neremake legendárního Metropolisu Fritze Langa s hodně naivní animací a hodně naivně postaveným příběhem, což vyvažuje skvělá hudební stránka a zvláštní industriální atmosféra. Blade Runner se setkal s anime Futuramou v atmosféře 12 opic, to vše zatavené do formy pro mládež, i když to zní asi šíleně... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bez mučení se přiznávám, že sice miluju sci-fi, ale pravěké filmy v lásce až na pár výjimek nemám, takže jsem si německý výtvor z roku ajn-cvaj nechala ujít. A víte, z čeho ještě nejsem obvykle na větvi? Z asijských filmů... a hlavně z manga stylu animace. Ty přeslazené ksichty s obříma očima jsou prostě náramně přirozené... ale jenom k večerníčkům pro malé holčičky, co si hrají s plyšáky a s mrkacími panenkami. Ve filmu pro dospělé to nesnáším. Ono je ovšem diskutabilní, zda je tahle varianta "Metropolis" určená dospělým, já jsem si při sledování konstantně připadala jako děcko a zoufale jsem se nudila. Nesympatické postavičky mě nezajímaly, patos nedojímal, pozadí mi přišlo přemrštěně barevné, bez atmosféry, rádoby hlubokomyslný příběh nenabídl nic nového, nic originálního. A hudba, šmarjájózefe, ta disharmonická hudba mě srala přímo pekelně! Prostě nezáživné audiovizuální inferno! Teď budu muset úporně namáhat mozkové buňky (obě najednou!), za co dávám 35%: Fifi robot byl milý, pár scén nebylo úplně k zahození a občas bylo slušně namalované prostředí. Uff, nikdy více! ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Musím dať 5. Na animáciu postáv a hudbu som si síce chvíľu musel zvykať, ale nakoniec to vo mne zanechalo krásne pocity. Príbeh, posolstvo, myšlienky... nič z toho nebolo také výrazné ako napr. v GITS, ale keď sa všetky tie nápady a emotívne scény vliali do dychberúceho finále, vytvorili výnimočný celok... S filmom sa môžte stretnúť aj pod názvom Robotic Angel... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré sci-fi anime o vzpouře robotů a o jednom megalomanském diktátorovi, co chce ovládnout svět, o dokonalé umělé dívence, která nechce být nástrojem podrobení lidí a o sirotkovi, který tak touží po otcovské lásce a uznání, až se z něj stane netvor. Příběh má velmi pěkný závěr, jen animace mi trochu nesedla a to je ta hvězdička dolů. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších unikátních kousků svého typu - komplikovaný příbeh odkazující na velkého Fritze si z něj bere nejen inspiraci tématickou, ale i vizuální. Spletitost s jakou se v Metoroporisu odkrývají souvislosti je ohromující - na elitní anime opět geniální vizuál míchající styly i estetiky, úžasná jazzová? hudba a v poslední řadě i poslední obraz. Jakoby do toho chtěli narvat celý svět a všechny mýty a přesahy... Dechberoucí... ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama