Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Slavná mordparta ze „čtyřky" řeší případ vraždy bohaté živnostnice z Libně. Další kriminální případ ze staré Prahy podle knihy Jiřího Marka "Hříšní lidé města pražského" natočil režisér Jiří Sequens v roce 1970. Podtitul filmu – krvavý vaudeville – vystihuje mírně ironický nadhled, s nímž autoři přistupují k řešení vraždy bohaté soukromnice z pražského předměstí. Hlavním podezřelým je mladý a elegantní dragoun Rudi Macháček. Ukáže se, že je to nastávající zeť libeňského policejního komisaře Zdychynce. Rada Vacátko však přijde na kloub i poněkud lechtivé záležitosti – švarný důstojník je výrobcem a dodavatelem „zboží" pro šarmantní a okouzlující andělíčkářku Dragičovou... Ve filmu se jako obvykle setkáte nejen s mordpartou z pověstné „čtyřky" – Jaroslavem Marvanem, Josefem Vinklářem a Josefem Bláhou, ale i s Vladimírem Menšíkem v roli komisaře. Jeho ženu hrála Stella Zázvorková, podařeného snoubence Josef Abrhám a záhadnou paní Dragičovou Květa Fialová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

stration 

všechny recenze uživatele

Mordparta ze čtyřky hledá vraha Františky Zuzánkové. Výborná předloha. Ale nejlepší jsou herecké výkony. Opominu-li bechybné role Vacátka, Boušeho, Brůžka, pak určitě zaujme perfektní Vladimír Menšík a Josef Abrhám, zvlášť ve fackovací scéně a při Menšíkově kocovině. Prostě neokoukatelný herecký koncert a detektivka, která se dá vidět pořád znovu. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

nevím,proč jsem bodovala tak málo,když tam jsou tak nádherné dialogy.....a v nich slova,co by si člověk těžko vymyslel,třeba: "...jen to řekni,tyyy uvozhřenej, libeňskej policajte!"    ....."JÉÉÉ".....stejně jsou tyhlety detektivky s radou Vacátkem - byť plné mordů - takové laskavé nebo jak to říct,že jo?....:-) ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pořád platí, že v seriálové podobě jsou Hříšní lidé lepší, ale je to dané jenom tou stopáží. Film je prostě pro takovéto příběhy zbytečně dlouhý, a to je asi tak vše, co tomu lze vytknout. Co tomu rozhodně vytknout nelze, je fantastický výkon krásně zbrklého a cholerického Vladimíra Menšíka, jeho fackovací scéna s Josefem Abrhámem a pak scéna závěrečná, která tomu všemu dění nasadila hezkou korunu. Atmosféra, hudba i prostředí opět naprosto překrásné, herecké výkony přenádherné (jedna legenda vedle druhé) a navíc jde po epizodě Kaprova smrt o nejvtipnější a nejzábavnější případ. A to, že pánové Vacátko, Bouše a Brůžek jsou tentokrát odsunuti do pozadí a hrají druhé housle, překvapivě vůbec nevadí. 80%. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Boží mlýny neměly chybu, Josef Abrhám byl dokonalý, stejně tak Vladimír Menšík a Květa Fialová, která byla možná ještě o kousek lepší než jako Lady Macbeth v původním seriálu. To jsou samá pozitiva. Když se k tomu přičte několik kouzelných scén, několik výborných hlášek, svižné dialogy a skvěle vypointované situace, je toho dost, aby to vyvážilo fakt, že mi to oproti původnímu seriálu připadalo slabší. Na můj vkus poněkud ukřičené a možná až příliš tlačené do frašky, což mi nesedlo i když to byl předem avizovaný záměr. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Pôvodný seriál Hříšní lidé města pražského nemám, až na pár častí, napozeraný. Prvý celovečerák nazvaný Pěnička a Paraplíčko som kedysi dávno určite videl, niektoré scény sa mi matne vybavujú, lenže na hodnotenie je to málo (bohužiaľ sa mi nepodarilo zachytiť ani dvd v trafike). S nasledujúcim filmom som mal ale väčšie šťastie. Partie krásneho dragouna je výborná detektívka presiaknutá dobovou atmosférou, hereckými majstrami z (nielen) vtedajšej doby a vtipom kolísajúcim na hrane medzi komédiou a fraškou. Aj keď sa môže javiť, že detektívi zo "Štvorky" sú tentokrát iba do počtu, práve oni sú balansom, aby to celé nespadlo na jednu alebo druhú stranu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Vladimír Menšík byl během natáčení na protialkoholickém léčení a tak museli vždy tvůrci přemlouvat doktora, aby ho aspoň na pár hodin vždy pustili. (cariada)
  • Josef Abrhám nebyl příliš nadšen, že musí v jedné ze scén vystupovat v dobovém spodním prádle a marně se snažil přesvědčit režiséra o jiném způsobu natočení této scény. (Witta)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama