Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do česko-německého pohraničí přijíždí skupina brigádníků na geologický průzkum. Ne všichni lidé však mají čisté úmysly i minulost, a tak skupinu geologů ohrožují diverzanti, kteří chtějí vyhodit do vzduchu opuštěný důl a uniknout přes hranici... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vcelku koukatelné, byť opět budovatelské a s temnými živly. Tento film bych řekl, že je mnohem lépe obsazený než ostatní dobové budovatelské sníky, kde hrají stále ti samí herci. Možná to byl důvod, že se na něj koukalo lépe než na ostatní rozjásané agitky. Navíc tady na diváka alespoň toho mladšího musel dýchnou tak trochu divoký západ. Desperáti, pohraničníci na koních, stará štola se svým tajemstvím... Tohle je asi jediný film z padesátek, který ode mne dostal za 3 hvězdy. * * * ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Málo vídaná sešlost hereckých es (kromě výše uvedených také O.Lackovič, R.Vrchota, J.Kemr, S.Zázvorková, B.Záhorský, V.Voska, atd.) v této napínavé detektivce o jedné diverzní skupině. Povinný závěr odpovídá době svého vzniku, ale přátelé, ta atmosféra, ta atmosféra 50.let...:) UPDATE 24.8.2013: Musim ubrat dve hvezdicky pod druhem shlednuti. Zacatek velmi dobry, zpracovani konce bylo hodne predvidatelne az s neuveritelnym happyendem. A to jsem velky fanda ceskych filmu 50.let. Pan Lukavsky v podobne roli jako v Krali Sumavy... ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"To jsou mi teda posily. Jeden tu přišel malovat, jiný fotografovat, a havíře aby tu pohledal…" Na tomhle socialistickém "thrilleru" mě asi nejvíc bavilo to, co sem žánrově vlastně ani nepatřilo. Parta mladých brigádníků (viz třeba Josef Vinklář s kytarou, Stanislav Fišer s frajerskou patkou či polepšený "kriminálník" Rudolfek Hrušínský) sem přináší trocha té mladistvé rozvernosti. A díky přítomnosti několika mladých dam či dívek (nejvíc asi mladičká Marie Kyselková) to má i nádech romance. Burácivě dramatická  hudba Miloše Vacka dává hned v úvodu jasně najevo, že tu půjde někomu o kejhák. A vskutku jedna pořádná přestřelka nás nemine, jakož i obligátní odhalení nekalých praktik zápaďáckých diverzantů. Přesto ale "já vím o Větrný hoře sví…" ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jako holka jsem u tohoto filmu učůrávala strachy. Bála jsem se o všechny ty starečné muže v unformách, co na koních statečně honí lumpa uhánějícího v Pragovce. Já se bála a tatínek v křesle se uchechtávál. Jo to byly časy! A dnes? Atmosféra je vychytaná, hudba dramatická, příroda malebná a příběh přitažený za vlasy. Z mého pohledu je snímek cenný hlavně pro ilustraci, jaké filmy se točily v 50. letech. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Panoptikum šílenosti. Copak je to vlastně za film? Dobrodužný rodokaps? Výchovná selanka? Návod na život? Studie lidských osudů? Vše a nic. Je to marné, je to marné, je to marné. A samozřejmě je v tom i láska. Zralá, i ta mladistvá. Ostatně, Marie Kyselková byla opravdu spíše manekýnka, nežli herečka. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Scéna s otráveným psom bola natočená tak, že pes namiesto jedu dostal alkohol. Opitý bol ešte aj druhý deň. (Raccoon.city)
  • Filmovanie prebiehalo v Krušných horách, Děčínskom Sněžníku a v obci Tisá. (dyfur)

Související novinky

Zemřela herečka Marie Kyselková

Zemřela herečka Marie Kyselková

22.01.2019

Ve věku 83 let zemřela česká herečka Marie Kyselková, kterou diváci mohou nejlépe znát jako princeznu Ladu z pohádky Princezna se zlatou hvězdou. Herečka byla dlouhodobě vážně nemocná a v poslední… (více)

Reklama

Reklama