Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vražda v hotelu Excelsior je další ze série čtyř barrandovských filmů, které navázaly na úspěšný televizní seriál podle povídek Jiřího Marka. Tentokrát byly vybrány z jeho knihy "Panoptikum hříšných lidí". V kriminálním retro příběhu se vše točí kolem láhve od francouzského koňaku, jíž byla v prvotřídním pražském podniku zabita půvabná Dana Matoušová. Všechny nitky zapeklitého případu, kde nechybí hazard a v němž postupně upadají do podezření jak zaměstnanci hotelu, tak i hosté, včetně tajemného perského diplomata, zručně rozplétá policejní rada Vacátko a jeho spolupracovníci. O spletitou šarádu se stará především ředitel podniku Hnízdo, který se za každou cenu snaží uchovat zdání dobré pověsti hotelu… O znamenité vykreslení atmosféry 30. let se vedle všech tvůrců (Jiří Marek, Jiří Sequens, Václav Hanuš) a herců (Jaroslav Marvan, Josef Vinklář, Josef Bláha, Miloš Kopecký) zasloužil i „hotelový orchestr“ s krásnou písní „Excelsior – slow“ Zdeňka Lišky a Vladimíra Síse, kterou ve stylu R. A. Dvorského zpívá Eduard Hrubeš. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (142)

Romadoor 

všechny recenze uživatele

Atraktivní prostředí prvorepublikového luxusního hotelu, plného bizarních, groteskních, ale především prohnilých postaviček, které se navzájem okrádají, jsou si nevěrné až se občas zabijí - je jen dobře, že je následující desetiletí z valné části poslaly do dolů / lapáků a ve skutečnosti jistě také do politiky.....nicméně velmi příjemná detektivka se skvělým obsazením. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Řemeslně asi nejlepší celovečerák na motivy "Hříšných lidí". Nevím proč, ale možná právě pro tu přílišnou dokonalost mi připadá trochu neslaný nemastný, a to přestože například výkon Miloše Kopeckého je skutečně skvělý. Možná za to také mohou trochu nevýrazné výkony pozůstalé "manželské trojice", možná to, že Jaroslav Marvan působí opravdu velmi unaveně. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to dnes viděl naposledy. Zkusil jsme to potřetí. Dal jsem tomu šanci. Ale ne. Není to pro mne. Neustále vyslýchání spousty podezřelých z toho dělá motanici, kterou nejsem schopen poctivě sledovat a soustředit se. Ještě v tom lítají karty a vlastně je to vcelku nuda. Seriál mám rád, stejně jako knihy, ale toto se prostě nepovedlo.  Dávám dvacítku hercům, a kdyby tohle natočili jen jako jeden z dílů super seriálu, bylo by to mnohem lepší. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Plejáda skvelých hercov staršej generácie v klasickej kriminálke, ktorej ale niečo chýba. Trochu spádu, a možno je niečo naviac, tá prvá zbytočná polhodina, pretože to začne byť zaujímavé až ku koncu. Ideálna kriminálka trvá okolo jednej hodiny, či už ide o americkú, britskú alebo českú. –––– Tak už se nám to vykotilo. Máme mord v hotelu Excelsior. –––– Hotel Excelsior - šťastný ostrov klidu v rušném velkomêstě. ... Hotelový personál, hosté, všechno jedna sebranka. Courá se to po schodech nahoru a dolů jako šváby! ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Z čtveřice filmů, kterým se říká "Hříšňáci", tak tenhle mě bere nejméně. Asi proto, že je moc nepřehledný a motající se kolem čehosi, na rozdíl od těch ostatních, obzvláště mistrovsky vystavěný, a bez chyb, tak je film "Partie krásného dragouna". Na druhém místě je pro mě - "Smrt černého krále", a na třetím "Pěnička a Paraplíčko" (film, kde zločinec se zpovídá lépe než faráři právě Vacátkovi - škoda, že už je takových zločinců tak málo, co se umí tak zpovídat a mají v sobě svědomí, a ví co, a proč ve svém životě udělali). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Celý interiér hotelu byl postaven ve studiu na Barrandově. (Witta)
  • Při přesunování nábytku, byly nalezeny hašlerky nalepené pod deskou stolu. Později se zjistilo, že je tam lepil Jaroslav Marvan. (Witta)

Reklama

Reklama