Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (188)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Temný detektívny triler z prostredia amerických lesov a mestečka, kde si určite nebudete hľadať kamarátov na celý život. Najlepšie je tu nemať ani žiadne deti, pretože sa vám môže stať, že jedného dňa vám zmizne dcéra v teenagerskom veku. Ranger Nikolaj hľadá už 5 rokov svoju dcéru a keď sa nájde mŕtvola dievčaťa, namiesto chľastania sa pustí opätovne do pátrania. Teda chľast úplne neodloží, ale on to zvládne aj s nejakým tým promile v krvi. Ale prekážok bude viac než dosť, s miestnou šerifkou a políciou majú na vec odlišný názor a vrah je skvelý lukostrelec. Atmosférou pomerne hutné, herecky veľmi obstojné, scenár je ale skôr recykláciou viackrát videného a nechýba ani zopár logických nedostatkov. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Otec hovoril, že ste kedysi boli najväčším zabijákom zvierat v kraji..." Iba nedávno mi Kanaďania spríjemnili večer dobrodružným thrillerom Alone, aby nám po chvíli dopriali čosi ešte lepšie. Nikolaja mám rád, tieto postavy mu sedia. Film má slušné napätie i dobrých hercov a príroda sama o sebe dotvára slušnú atmosféru. Záver "sme si kvit", v ktorom Nikolaj dáva šerifke jasne najavo, že mu nemá do toho čo kecať som vážne bral a v duchu som si vravel ok, fajn chlapský, logický a po mnohých zbabraných záveroch v iných filmoch naozaj dobrý záver. 80%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Je to fajn, ale zázrak vyzerá inak. Paradoxne, začína sa to vcelku jednoducho a hoci to ani neskôr nie je nejako extra giganticky zamotané, asi tri štyri razy ma zaskočilo (a príjemne prekvapilo), akým nečakaným smerom sa začal uberať dej. Samozrejmosťou je silný výkon sympaťáka Nikolaja Costera-Waldaua. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Slušná "severská" kriminálka hodně těží z krásného koloritu ontarijských lesů a ospalého maloměsta, zajímavých charakterů (jejichž linky se ke škodě skoro neprotínají) a hlavně v první polovině neurčité zápletky. Ta ovšem postupem času zfádní a také si přestane tykat s logikou: Bylo až úsměvné, jak do břicha postřelený hrdina téměř vykrvácel, doktor ho zašil, on poděkoval a šel si po svých, jako by se nechumelilo. 5/10 ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"NECHÁŠ UMŘÍT JAKO NĚJAKÝ ZVÍŘE?" Nebylo to zlé, obsazení, prostředí, příběhový background, ještě to poladit a mohl to být žánrový masterpiece, takto mírný nadprůměr. Jako třeba ty pochůzky lesem, někdy je to blízko, jindy daleko, nemělo to řád a takových maličkostí tam bylo víc. Prostě jen to trošku precizovat. 65% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Poté, co Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) stráví většinu filmu pátráním po neznámém útočníkovi, který možná před pěti lety unesl i jeho stále pohřešovanou dceru, se v čase 01:15:00 dozvídá přímou stopu a je mu řečeno, že „to by mohl být můj soused, bydlí támhle na kopci“, ale Rayburn se ani neobtěžoval zeptat na jeho jméno. (Johnny.ARN)
  • To, co má vrah na sobě, se nazývá oblek ghilie, což je druh maskování. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama