Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (188)

Dale 

všechny recenze uživatele

Identitu vraha išlo odhaliť celkom ľahko a o dosť skôr, ako na to prišla šerifka. Zase až tak veľa tam tých podozrivých nebolo. Aj keď motív bol riadne odfláknutý a neuveriteľný. Atmosféra indiánskej rezervácie a lesov výborná, tak ako aj Coster-Waldau. Dalo sa z toho vyťažiť ale viac, takto len priemer. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pocitovo na 4, objektívne za 3. Scenár má hneď niekoľko logických dier, pre ktoré film nepôsobí natoľko uveriteľne, ako by si zaslúžil. Twisty sú celkom šokujúce, aj keď málo prepracované a pomáhajú im scenáristické barličky. Príbeh inak perfektne odsýpa a baví, takže je to škoda. Nikolaj je super a obstojne mu sekundujú aj vedľajší herci. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Chachá, dal sem 5 hvězdiček a z 62% se to zvedlo na 63%, což znamená, že to asi nehodnotilo zatím moc lidí. Ale až se tomu stane, věřím, že tenhle film půjde do "červenýho", kam právěm patří. Je to žánrově něco mezi Zmizením a Wind river. Od začátku sem byl ohromen tekoucí řekou, na kterou by sem se mohl asi dívat celej film :o). No, ale to bybyla škoda to celý pročumět na řeku, když je to od začátku náramně napínavej film. Hlavní herec už je taky velká persóna, tady mi krapet připomínal Logana, to když lemtal jednu flašku za druhou. Téma vynikající, prostě skvělej film s neotřelým dějěm. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(21/2023) / Wind River v beta verzii. Nebyť Nikolaja a Annabelle Wallis dopadlo by to asi až podpriemerne. Ale inak v rámci žánru si nie je moc na čo sťažovať. Nie je tu nič extra ambiciózne, ale zároveň všetko na filme je profi a čo je hlavné, vcelku podarený príbeh udržal moju pozornosť. A čo mňa osobne veľmi baví je taký ten depresívny americký vidiek, atmosféra výborná. Škoda len, že celkový dojem je taký trochu už pár krát vylúhovaný čaj. (6/10) ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Niekedy mi stačí málo, prostredie chladných lesov, hlavný hrdina ktorému prajete a zápletka typická pre severské detektívky. Scenár samozrejme neprináša revolúciu a väčšinu času je žalostne neoriginálny, no nemôžem povedať že by som sa nudil alebo cielene hľadal chyby. Kedže som si očakávania nastavil nízko, fakt som bol celkom spokojný. Čo už ale prehliadnuť neviem sú ploché postavy. Annabelle Wallis ako policajtka ktorá si robí čo chce bez toho aby ju niekto konfrontoval s prekračovanim právomoci nemá charizmu, príbehovy backround ani prirodzenú sympatiu. Vrah je céčkovy, nič sa o ňom poriadne nedozvieme a keď som ho prvýkrát videl v kostýme pôsobil smiešne. Od sofistikovaného zabijaka s motiváciou má veľmi ďaleko. Film ale vie byť napínavý (čomu dopomáha hlavne hudba) nejaké tie nečakané zvraty tiež boli (logiku radšej nehľadajte) a Nikolaj pobehujúci s loveckou puškou má štýl. Jeho príbeh bol svojim spôsobom tak smutný (od začiatku až po záverečne titulky) že som ho vedel prežívať. Smrtiace ticho je jednoduchý triler na vyplnenie času. Podobných filmov by som ale kľudne prijal viac. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Všechny plakáty uvádějí, že Gwen (Brielle Robillard) je 14 let, ale v ději se píše, že od jejího zmizení uplynulo 5 let (na plakátu je uveden její věk v době zmizení). (Johnny.ARN)
  • Poté, co je Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) postřelen do břicha a ošetřen, by bylo prakticky nemožné, aby se postavil na nohy a běžel lesem jako o necelých 24 hodin později. (Johnny.ARN)
  • Šerifka Gustafson (Annabelle Wallis) vstoupí do pružinové pasti na medvědy. Krátce poté se ukazuje, jak chodí sotva kulhající. Ve skutečném životě by jí byla noha utržena. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama