Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

Decker 

všechny recenze uživatele

Skvele uvolneny snimek, ktery zachycuje lehce povalecskeho avsak jinak velmi pohodoveho a kdysi profesionalniho golfoveho hrace Roye McAvoye, ktery sedmickou zelezem odpaluje na svem zapadlem golfovem odpalisti mezi pasovci a suchou travou 22O yardu jako kdyz mavnete vetvickou od stromu. Nakonec se Roy kvalifikuje na US Open kde diky sve tvrdohlavosti a neustupnosti predvede odpal doslova za milion a na ktery se jiz nikdy nezapomene. Rene Russo i Kevin Costner hraji velmi pohodove a uvolenene, takze z celeho snimku vytvari kompaktni vybornou atmosferu ve ktere jsem nezaznamenal jedine hluche misto (rozumej nudu). Zkratka vyborna pohodovka pro pohodovy lidi. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Jasně je to film o golfu, ale jsem až překvapen, že se mi líbila hlavně pasáž od záběrů s prvním pásovcem do krásných chvilek s Molly, pak pauza a až do okamžiku, kdy dal tu 12tou ránu do konce, zkrátka když nehráli golf. Vtipné bylo, když se Molly ptala: To je u něj normální ? Von a slovo normální se málokdy sejdou v jedný větě. Komentář Molly při srážce David Simmse a Roy McAvoye také nebyl špatný : Proč si vy chlapy pořád musíte měřit piňďoury. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší film o golfe. Nie je to síce až tak veľká pochvala, ale to nevadí. Pretože tento film si zaslúži Vašu pozornosť. Kevin Costner tu nepôsobí ako vo väčšine svojich filmov, ale ako skutočná postava. A to isté sa dá povedať aj o ostatných zúčastnených. Vznikla tu taková náhodná chémia, ktorá dáva tomuto filmu punc ľahkosti, uvoľnenosti. Príjemne strávená dvojhodinovka na zelenom pažite. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Už se ani nedivím, že se opět jednalo o čistou golfovou trefu. Jak v sympatickém příběhu, tak v ještě sympatičtějších postavách, které si mě získali. A bavila mě i ta pohodová omáčka a životní filosofie kolem nich. Jen mi připadalo, že samotná golfová utkání nezabírala příliš prostoru, ale i tak mi dokázala trošku zvýšit tep, i když bylo předem jasné, jak dopadnou. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

O hranicích psychoterapie (ale "radím i dvojicím, kdybys chtěl přivést svýho caddyho") a sportu bez hranic. "Heleďte, já jsem verbální typ. Mohl byste nějak vyjádřit, co jste právě udělal ?" Od začátku kvalitně napsaná konverzačka, které k hodně vysokému hodnocení ve svém žánru (připomene Krokodýla Dundeeho) chybí jiná představitelka výborně napsané hlavní ženské role a redukce stopáže. 3-4* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Starí rodičia s vnukom v scéne, kde David Simms (Don Johnson) na nich kričí po tom, ako ho požiadali o autogram, sú rodičia Kevina Costnera - Sharon Costner a Bill Costner. Vnuka hrá jeho syn Joe Costner. (misterz)

Reklama

Reklama