Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1900 Američan Francis Oimet (Shia LaBeouf), prostý mladík z nuzných poměrů, již v dětském věku pracuje jako nosič golfových holí. Pomalu si k tomuto sportu buduje náklonost a jeho vzorem a idolem se stává golfový mistr Brit Harry Vardon (Stephen Dillane) přezdívaný „golfový elegán“. Francis tak začne snít o tom, že jednou bude hrát golf také a ve svém pokoji po nocích trénuje. Jeho otec (Elias Koteas) má však k synovu snu odmítavé stanovisko a golf je podle něj hra pro bohaté, mezi které samozřejmě nepatří a která jemu samému a jeho rodině nic nepřinese. Francis se však nehodlá podvolit otcovu přání, aby se vyučil a pracoval v obchodě, a chce se zúčastnit mistrovství amatérů. Otec nakonec svolí pod podmínkou, že pokud prohraje, golfu se nadobro vzdá. I přes skvělé výsledky, které Francis na turnaji předvádí, se mu kvůli závěrečné chybě nepodaří postoupit a v turnaji skončí. V roce 1913 pak Francis pracuje v obchodě se sportovními potřebami a na golf už pouze vzpomíná. Jednoho dne jej přijde navštívit sám prezident golfové asociace a nabídne mu účast v nadcházejícím US Open, neboť si asociace přeje mít v turnaji jednoho amatéra. Francis však tuto nabídku odmítne kvůli slibu, který dal otci. Když ale na vlastní oči spatří hrát na hřišti Harryho Vardona, změní názor… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prakticky všechny sportovní filmy jedou podle určité šablony. Hlavní postava je většinou outsiderem případně vysmívaným nadšencem, kterému se v daném odvětví nedávají žádné šance. Pak, zpravidla, přijde příležitost, kterou sportovec nezvládne a následuje rezignace. ovšem jen dočasná. Přesně v duchu pořekadla "co tě nezabije, to tě posílí", se hrdina vrací do záře reflektorů a v napínavém souboji všechny porazí. Golfový sen je reklamou na šablonovitost. Ničím nepřekvapí, ničím neupoutá. Pak už záleží jen na tom, jaký má divák vztah k danému sportu. A můj vztah ke golfu je nulový, takže i když přivřu obě oči, na víc než 50% to nevytlačím. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vydařeně zrežírovaný a na pohled velice příjemný rodinný snímek z prostředí golfu v jeho začátcích. Příběh na motivy skutečné události přináší standardně vyprávěnou historku o outsiderovi z nižší společenské třídy, který se svou pílí dostane na vrchol a změní historii sportu. Ničím výjimečné, ale po všech stránkách prakticky bezchybné. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sakra, Shio, dej se dohromady, chlape!:) Ať se Shia chová jakkoliv výstředně a mnozí ho považují za sebestředného "douchebaga", jeho herecký talent, temperament a charisma jsou nesporné. Než se z něj stala hvězda díky Transformers a Hollywoodský tlak ze všech stran z něj skoro vymáčkl duši a vzal mu pevnou půdu pod nohama, fenomenálně ztvárnil skutečnou postavu Francise Quimeta. Amatérský golfista, který to všem pořádně natřel a dokázal zvítězit na US Open. Snímek má výborně vystavěný příběh a krásnou hudbu. Perfektní obsazení všech rolí, vévodí zejména malý nosič, rozumbrada Eddie a Harry Vardon, ten chlap je fakt charakter:) Snímek pod taktovkou Disneyho a v režii Billa Paxtona dokázal přinést příběh plný emocí a úžasných scén. And... Oh my God! Shiovy oči, to je neskutečný, co s nimi dokáže... Golf pro mě vždycky byl jen nudná, snobská hra, ale můžu říct, že žádný golf mě nebavil tolik jako tato The Greatest Game Ever Played. "Ještě jsem tě při golfu neviděl kouřit." - "Měl jsem začít o čtyři jamky dřív." :) ()

cab 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejokatejsich a nejjasnejsich vzkazu filmu je, ze golf je napinava a dynamicka hra plna gentlemanu a jejich gest, coz by melo platit v kazdem sportu a mezi kazdym soupericim muzem ci zenou bez jakychkoliv rozdilu ve spolecenskem postaveni. Mimo svoje nesporne foremni kvality a jasne dany prubeh, dokaze byt emocne velmi silny. 75% ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Typická Disneyho pohádka o tom, jak se z chudého chlapce stane přes noc celebrita a šampion, když jako amatér porazí několikaletého vítěze v golfu. Shia LaBeouf hraje dobře, ale utápí se v naivnosti scénáře, který nás krmí sentimentálností, smutkem z nezdaru a následného poučení z chyb. Pokud máte rádi filmy o golfu, klidně si hvězdičku přidejte, jinak nijak neoriginální příběh. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Ted Ray se v playoff opravdu sám vyřadil a nahrál 78, ale Harry Vardon nahrál 77 a ne 73, jak ukazuje film. Francis Ouimet měl skutečně 72. (Chundys)
  • Ve filmu se vyskytne postava 27. prezidenta USA Williama Howarda Tafta (Walter Massey), který svůj úřad vykonával mezi lety 1909 a 1913. (Matej.Mirejo)
  • V záběru ze 42. minuty, kdy kamera přímo zabírá oči Francisa Ouimenta (Shia LaBeouf) je vidět, že nosí kontaktní čočky, což je v té době na chlapce z nižší společenské vrstvy dosti neobvyklé. (Raduza11)

Reklama

Reklama