Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Libový a luxusní relax. Pohoďárna jak svině s klidem a absolutně pohodovým Costnerem a jeho princezny Russo. My jsme se uvolnili, pobavili a to, co načala Redfordova "Legenda" nám utvrdil tento kousek - golf je krásný sport a budete ho mít rádi celý život. I na "stará kolena" ho můžete pomaličku a s klidem hrát a že je to nádherný sport. Nedávno jsme si ho vyzkoušeli (zatím jen maličký green s jamkami blízko od místa odpalu a odpaly:) a na jaro máme v plánu začít naplno :-) 75% ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Hezké sportovní drama s hvězdným Kevinem Costnerem se mi líbilo. Příběh ukazuje to, že pokud něco chceš dosáhnout a tvrdě za tím půjdeš, můžeš to dokázat. Právě golfový outsider Roy McAvoy nám ukazál že to lze. Jeho cesta nebyla jednoduchá, překážkou mu byla jeho povaha i jeho nová láska. Děj je hezky popsán a i samotná atmosféra při golfových turnajích byla důvěryhodná. Celkově mě Zelený svět bavil a líbí se mi jeho poselství do života. Nejen za to uděluji čtyři hvězdy - 70%. ()

Reklama

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pohodička se skvělým (být holka napsal bych asi "okouzlujícím") Costnerem, bez násilí, bez akčních scén, bez emočního vypumpování diváka ...... ale s jednoduchým dějem a atmosférou, z který je Vám prostě dobře :) Mám velikou slabost pro sportovní filmy - golfu nevyjmaje. "Golfových" filmů znám více ale v kategorii "sportovní - komedie" Zelený svět vede s přehledem. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kariéra Kevina Costnera mě nikdy nepřestane fascinovat. Herec, který se dlouho protloukal a nemohl se uchytit, byl jeden čas možná nejzářivější hvězdou Hollywoodu. Ovšem jeho sláva netrvala nikterak dlouho, filmy na nichž se podílel přestali diváci navštěvovat a tak časem přišel pozvolný úpadek. Zelený svět je jedním z takových filmů, které zažily menší ohlas než by v té době Kevin uvítal. S odstupem let, jako divák musím konstatovat že se jedná o poměrně zdařilou romantickou komedii z prostředí golfu, které vládne sympatické ústřední duo Costner/Russo a hispánský caddie Cheech Marin. PS: Jsem rád že se ve filmu nedočkáme klasicky očekávaného konce. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Lehce (pod)průměrná lovestory, odehrávající se ve světě vrcholového golfu. Počátek postupného Kevinova úpadku. Občas se v záplavě golfových termínů divák neorintuje, ale věřím, že golfoví nadšenci budou v sedmým nebi. Kdyby tak někdo chtěl natočit něco podobnýho ze světa vrcholového tenisu, to by bylo něco pro mně. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama