Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je dar a stojí za to o ni bojovat... Čtrnáct let strávil Danny Flynn v belfastském vězení. Vešel do něj jako devatenáctiletý mladíček za atentát, jehož se s ostatními členy IRA zúčastnil, vychází z něj jako dospělý muž, který ztratil nejkrásnější roky svého života a už nechce páchat násilí. Jenže z Irské republikánské armády se nevystupuje. A rozum – i rozumní lidé – Dannymu radí: Odjeď pryč! A pak je tu Maggie, dívka, kterou tehdy miloval, na kterou myslel celých těch čtrnáct let a která teď před ním stojí skutečná. Jenže to není tatáž Maggie. Je vdaná, má syna a muže ve vězení. A irská žena, jejíž muž sedí ve vězení, je posvátná, nedotknutelná. Toho, kdo by se o ni pokusil, čeká kulka do hlavy. O důvod víc, aby Danny odešel někam daleko. Ale Danny nechce odejít. Tady je doma, a tady chce teď žít. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

mortak 

všechny recenze uživatele

Bohužel film trpí schématickým rozložením rolí. Dobrý katolík chce mír, ten zlý je jednostrunně nenávistný až za hrob. Lewis připomíná hrdiny z knížek mého dětství - měli vždy zarputilý výraz v tváři, když šli jako tank za svým cílem. Film pozdvihuje z průměru jen nápaditá režie. A ten patetický závěr...no,no,no ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I'm not a killer, Maggie, but this place makes me want to kill.“ Zlé časy v Ulsteru, kdy člověk uprostřed toho všeho těžko mohl stát mimo a v nich uvězněná naprosto přirozená herecká trojice Day-Lewis, Watson, Cox. Sheridanův snímek možná trpí jistou žánrovou roztříštěností, ale raději sledovat milostné drama o boxu ze Severního Irska než sociální drama o koksu ze Severního Česka. Tím koksem myslím pochopitelně uhlí.. ()

Reklama

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Je to velmi nenápadný snímek., ale o to více vtáhne a zaujme. "Boxer" nastavuje naší společnosti, kde hraje prim nenávist a zlost ,nemilosrdné zrcadlo. V samotném závěru má trošku nádech happy endu aneb "na každou svini se najde řezník ", ale přesto po skončení filmu jsem se přistihl v pesimistické a ponuré náladě, což vypovídá o kvalitně odvedené práci. Tvůrci vytěžili z minima naprosté maximum.. tím minimem samozřejmě myslím náklady , protože snímek je zjevně nízkorozpočtový... minimem rozhodně nemůžeme nazvat obsazení, jelikož to je hvězdné a Daniel Day-Lewis je neuvěřitelně přesvědčivý... ostatně jako vždycky. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha filmů,které jsou přechvalovány.Bohužel mi celý film přišel hodně utahaný a samotný box byl velice nezáživně natočený. Lehce se Sheridan otírá o IRA a problémy v Severním Irsku,ale potíž je v tom,že opravdu jen lehce.Není mi jasné jestli točil film boxerovi s IRA v pozadí nebo o IRA s boxerem v pozadí. ()

Aidan 

všechny recenze uživatele

Zajímavé okénko do severoirského konfliktu, do iracionálních, hluboko zakořeněných nenávistí, z nichž těžko vybřednout. V jinak poměrně realistickém filmu mi však překážela tu fráze, tady zas patetická scéna, jinde šablonovitá postava. A navzdory dobrému herectví Daniela Day-Lewise a Emily Watsonové jsem se do jejich postav nedokázal dostatečně vcítit a trochu se nudil. Romantické téma, které vposledku staví citovou věrnost po léta zamilovaných nad věrnost manželskému slibu, dle mého také neústí šťastně. Útěk hrdinů ze světa politických a náboženských předsudků k ideálu vlastního, soukromého, sekulárního štěstí je pochopitelný, ale vede z bláta do louže. V závěru jsem se tak nemohl ubránit myšlenkám na uvězněného manžela, o němž happy end mlčel. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)
  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)

Reklama

Reklama