Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je dar a stojí za to o ni bojovat... Čtrnáct let strávil Danny Flynn v belfastském vězení. Vešel do něj jako devatenáctiletý mladíček za atentát, jehož se s ostatními členy IRA zúčastnil, vychází z něj jako dospělý muž, který ztratil nejkrásnější roky svého života a už nechce páchat násilí. Jenže z Irské republikánské armády se nevystupuje. A rozum – i rozumní lidé – Dannymu radí: Odjeď pryč! A pak je tu Maggie, dívka, kterou tehdy miloval, na kterou myslel celých těch čtrnáct let a která teď před ním stojí skutečná. Jenže to není tatáž Maggie. Je vdaná, má syna a muže ve vězení. A irská žena, jejíž muž sedí ve vězení, je posvátná, nedotknutelná. Toho, kdo by se o ni pokusil, čeká kulka do hlavy. O důvod víc, aby Danny odešel někam daleko. Ale Danny nechce odejít. Tady je doma, a tady chce teď žít. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť zajímavý film o politických problémech v Irsku, partyzánském boji IRA a bojích mezi katolíky a protestanty. Kdesi zatím vším je troška toho boxování a to všechno podbarvené milostným dramatem. Je to celkem utahané a na to, že film nese název BOXER, tak je tu boxu dost málo a víceméně nehraje ani žádnou velkou roli. Ring je tu jen jakýmsi symbolem rovnosti. Pár dobrých hereckých momentů je utopených ve většině těch horších a box je tu hodně nezáživný. Film, na který se určitě už nikdy nepodívám. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Další kvalitní snímek od "specialisty na IRA" Jima Sheridana a jeho dvorního herce Daniela Day-Lewise. Název by mohl trochu mást, protože boxování zde nehrálo hlavní roli. V prvé řadě stálo znázornění irského konfliktu v jeho pozdních fázích a také pokusy znesvářených stran o vyrovnání se s minulostí. Box a sport vůbec byl brán jako jeden z prostředků, skrze který by mohlo k uvolňování a sbližování docházet. Některé rány jsou však příliš hluboké a vedou k slepému pokračování v násilí, které je daleko snadnější než urovnávání jeho následků. Věřím, že podobných životních příběhů se ve "válkou" zmítaném Irsku odehrálo spoustu. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I'm not a killer, Maggie, but this place makes me want to kill.“ Zlé časy v Ulsteru, kdy člověk uprostřed toho všeho těžko mohl stát mimo a v nich uvězněná naprosto přirozená herecká trojice Day-Lewis, Watson, Cox. Sheridanův snímek možná trpí jistou žánrovou roztříštěností, ale raději sledovat milostné drama o boxu ze Severního Irska než sociální drama o koksu ze Severního Česka. Tím koksem myslím pochopitelně uhlí.. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Západní Belfast v době, kdy bylo hodně "v módě" sektářské násilí mezi katolíky a protestanty, nebyl zrovna útulným koutkem planety. Namixujte IRA s propuštěným vězněm, který už nechce mít s IRA nic společného a naopak chce boxovat a vést tělocvičnu, kde by se scházeli lidé z obou stran barikády, přidejte něco té silné, ale ne zrovna šťastné lásky a vyjde vám film, který je sice koukatelný, ale nezanechá ve vás prakticky nic, což je škoda, protože to téma bylo dost silné. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha filmů,které jsou přechvalovány.Bohužel mi celý film přišel hodně utahaný a samotný box byl velice nezáživně natočený. Lehce se Sheridan otírá o IRA a problémy v Severním Irsku,ale potíž je v tom,že opravdu jen lehce.Není mi jasné jestli točil film boxerovi s IRA v pozadí nebo o IRA s boxerem v pozadí. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)
  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)

Reklama

Reklama