Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je dar a stojí za to o ni bojovat... Čtrnáct let strávil Danny Flynn v belfastském vězení. Vešel do něj jako devatenáctiletý mladíček za atentát, jehož se s ostatními členy IRA zúčastnil, vychází z něj jako dospělý muž, který ztratil nejkrásnější roky svého života a už nechce páchat násilí. Jenže z Irské republikánské armády se nevystupuje. A rozum – i rozumní lidé – Dannymu radí: Odjeď pryč! A pak je tu Maggie, dívka, kterou tehdy miloval, na kterou myslel celých těch čtrnáct let a která teď před ním stojí skutečná. Jenže to není tatáž Maggie. Je vdaná, má syna a muže ve vězení. A irská žena, jejíž muž sedí ve vězení, je posvátná, nedotknutelná. Toho, kdo by se o ni pokusil, čeká kulka do hlavy. O důvod víc, aby Danny odešel někam daleko. Ale Danny nechce odejít. Tady je doma, a tady chce teď žít. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Tak tady nejde ani tak o to, že by se mi film nelíbil, ale o to, že se mi netrefil do nálady... a u takových filmů, jako je Boxer je dvakrát tak důležité, usedat k němu v pohodě. Jinak to ovlivní celkový náhled. Což se u mě bohužel stalo. Nicméně DDL byl skvělý... a boxerské scény byly taky dobře zmáknuté. V budoucnu dám určitě ještě šanci. Zatím 60%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ira film s Danielem Day - Lewisem, kterému sekunduje Emily Watson a Brian Cox? Ano to je přesně Boxer. Drama z prostředí belfastu ukazuje život a utrpení tamních lidí. Jejich mentalita je někdy až šílená, ale film ukazuje, že i v blázinci má někdo chladnou a rozumnou hlavu. Jim Sheridan je zvlaštní režisér s vlastním stylem, který ve svých filmech má rád Daniela Day- Lewise. Ten patří mezi herce, kteří roli dají všechno a všechny jeho postavy byli opravdu dokonale zahrané a nejde jinak než obdivovat tohoto geniálního herce. Emily Watson je moc dobrá herečka a nese také jistý kus filmu na sobě. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tématiku IRA moc neobľubujem, ale tento snímok bude patriť k výnimkám. Hlavne vďaka charizmatickým výkonom D. Day Lewisa a E. Watson, ktorých som hltal v každej jednej scéne. Na druhú stranu, ale nosná kostra príbehu mohla byť o čosi zaujímavejšia (vrátane toho boxu), aj keď svojim záverom ma celkom milo prekvapila. Uvítal by som tiež viac emócií, rozhodne to chcelo lepšie naturálnejšie vyjadrenie tejto smutnej témy. Ešte šťastie, že tu bola tá jej romantická časť. Nadpriemer. 75/100 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Skvěle fungující spolupráce dua Jim Sheridan a Daniel Day-Lewis mě uchvátila již ve filmu Ve jménu otce. Z Gerryho Conlona, který ve Jménu otce ztvárnil muže, který byl neprávem obviněn a poslán do vězení za zločiny spáchané ve jménu IRA, se zde z vězení vrátil napravený "Boxer" Danny Flynn. Opět mistrovsky vystavěný příběh z nebezpečného prostředí IRA, do něhož je zde velmi úměrně a příjemně zapletena něžná, avšak s obtížemi naplnitelná romance s dávnou láskou v podání Emily Watson. Jiskření a chemie mezi nimi je až neúnosně silná, a každou chvíli, kdy byli vedle sebe, jsem si strašně přála, aby "něco bylo.":) Pak, při procházce na pláži, dostala Emily konečně ten správný nápad a nádherná scéna byla na světě:) Scéna, kdy ji Daniel navštíví doma, je naprosto odzbrojující a způsobila mi mrazení po těle a zvýšený tlukot srdce. Filmy na nás neustále chrlí lidské vztahy jeden za druhým, které sice působivě dokáží svým ztvárněním a fungující přitažlivostí mezi postavami upoutat, ale jen u mála z nich jsem cítila nějaké mrazení při jejich vzájemných pohledech či vnímala silně působící chemii. V Boxerovi jsem ji vnímala hodně, a to jen dokazuje, jak může být takový filmový vztah či jeho vyznění, dvou lidí jedinečný. Oni to všechno dokázali přenést i na mě, nebo mě dokázali pozvat mezi sebe:) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I'm not a killer, Maggie, but this place makes me want to kill.“ Zlé časy v Ulsteru, kdy člověk uprostřed toho všeho těžko mohl stát mimo a v nich uvězněná naprosto přirozená herecká trojice Day-Lewis, Watson, Cox. Sheridanův snímek možná trpí jistou žánrovou roztříštěností, ale raději sledovat milostné drama o boxu ze Severního Irska než sociální drama o koksu ze Severního Česka. Tím koksem myslím pochopitelně uhlí.. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)
  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)

Reklama

Reklama