Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezaměstnaný šéf reklamky začne pronásledovat nájemníky domu, kde dřív bydlel. Jeho úmysly s novou rodinou naberou zlověstné obrátky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (113)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ďalšia kvalitka zo Španielska. Mnohým pripomína Parazita, z môjho pohľadu tu ide o podobnosť čiastočne stalkerským námetom, ale to spracovanie je výrazne iné. Mne osobne vyhovovalo, že je tu menej krvi, ale na druhej strane výborná atmosféra a ešte lepšie dialógy. Tempo výborné a na záver sa opäť môže človek len tešiť, pretože prinesie so sebou aj malú čerešničku. Španieli to s prekvapeniami vedia, ich filmy sú spolu so Škandináviou právom špičkou kontinentálnej Európy. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Pacilo sa. Vyborne natocene a ma to atmosferu, co je u tohoto zanru u Spanielov dost caste. Avsak, nebol som az natolko presvedceny autentickostou zmien charakteru typka, ktory sa namotivoval "z bullshitov o sebazdokonalovani a podobnych kravin". A teda neverim tej suverennej reakcii v zavere. Napriek tomu velmi dobre natocene, napriek par logickym barlickam, ktore si mohli tvorcovia odpustit. Odporucam. 65% ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

No tak určitě! A z probdělý noci plný vlhkýho fantazírování ho nad ránem vyrušila z kohoutku kapající voda a z návratu do reality svý ubohý existence si to šel hodit, nebo co to jako ku*va mělo znamenat ??! To mě chtěli nasrat, nebo to měly bejt nějaký scénáristicko-režisérský uber kejkle tohleto ?!! Španělský thrillery mám rád, můžu mít rád i přehnaný, nepravděpodobný příběhy a klidně si oblíbím postavy nejrůznějších charakterů, ale co mělo znamenat sledování tohohle zmrdsonskýho kripla? Který je zezačátku vykreslován jako chudáček a politováníhodná obět systému pak rozjíždí hru, která je s ubíhající stopáží čím dál větší kopa hoven. To je fakt, jak kdyby si to celé vysnil a všichni okolo v jeho hře byli naprostí idioti, svým chováním úplně nesmyslně neuvěřitelné postavy a celý děj. Kdyby měl alespoň zdatný protivníky, ať taky svině, nebo alespoň trochu přijatelný živý charaktery tak ok, nebyl bych asi tak extrémně kritickej a tu hru si klidně užil a hlavně bych věřil, že tvůrci tou konfrontací třeba chtějí něco říct, že to má alespoň nějakou myšlenku... ale tohle je bullshit. Totální. Byť fakt dobře natočenej, to zas jo, ať jen nekritizuji. Čím víc o tom přemýšlím, tím víc mám pocit, že si autoři z diváků udělali dobrý den a mají je za debily. 2/10 WTF... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Španělská obdoba Parazita, která vůbec není špatná, navíc Španělé tyhle psychařiny umí, dokonce bych řekl, že tady se ještě drželi celkem při zemi. Jedna věc mně ale přišla trochu zvláštní, a to chování hlavní postavy. Úspěšnej a bohatej chlapík najednou přijde o práci, nedaří se mu sehnat novou, popř. se mu zdá, že mu nabízí málo. No a místo, aby se s tím popral, snížil standardy, vzal práci trochu hůř placenou nebo prodal auto, rozjede naprosto šílenej plán, kterej je chvílema přitaženej za vlasy, není mu ani líto hodit přes palubu vlastní rodinu. No, nebýt toho všeho, nebyl by příběh, takže je potřeba přivřít oči. Napínavý to je, on je naprostej psychouš a manipulátor, divák občas nestačí zírat. A Netflix má zase slušnej zářez na pažbě, to se musí nechat. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Podoba režisérskych kúskov od Oriola Paola, Guillema Moralesa a v tomto prípade Davida a Álexa Pastorovcov tu je... Ak by ste si vypli zvuk a nechali len obraz, po pár minútach zistíte, že sa nachádzate kdesi v Španielsku (ulice Barcelony). Atmosféra, hudba... Všetci spomínaní páni navyše pochádzajú z Barcelony a sú približne v rovnakom veku. Toto dielo bolo niečím výnimočné – príbeh je zaujímavý a natoľko absurdný, až sa s tým zmierite a čakáte, čo bude... (Pripomínalo mi to celé kórejského Parazita.) Javier Gutiérrez zahral svoju úlohu výborne a dodal deju trpko – horkú príchuť. Máte šancu pozrieť si strhujúci psychologický thriller o človeku, ktorý urobí čokoľvek, aby získal to, na čo má podľa svojej predstavy nárok. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama