Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky. (Netflix)

Recenze (159)

poet 

všechny recenze uživatele

Španieli zdvihli latku pekne vysoko a ja rozmýšľam či od čias Temného prípadu som videl niečo lepšie na poli seriálovej tvorby. V podstate ani veľmi nemám čo vytknúť tento príbeh je tak dobre napísaný a ešte lepšie zrežírovaný že nemáte čas sa nudiť. Tých momentov kde mi šla sánka dole tu bolo celkom dosť a každá jedna epizóda si to svoje prekvapenie pekne nechala vyzrieť. Každá postava tu má svoj tradičný úvod tak aby divák chápal motivácie a správanie ale zároveň neodhaľuje príliš veľa aby všetko nakoniec zapadlo do jedného celku. Oriol Paulo klobúk dole.... Toto je skutočne seriálová lahôdka ktorú si človek musí dávkovať pekne postupne. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Už dávno som nevidel niečo tak kruté a sprosté. Všetko to zlo prichádza ale až v momente, keď má divák už vybudovaný vzťah k postavám, a veľmi dôsledne porozprávaným príbehom sa postupne dozvedá osobné príbehy každej dôležitej postavy.  Z toho dôvodu môže pôsobiť rozjazd seriálu trošku vláčne - ale pokial mu dá človek šancu, podmaní si ho svojou surovosťou a eleganciou zároveň. Jednoducho dramatická kriminálka bez servítiek. Španielský nečakaný klenot. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Španělské filmy jsou jedny z nejlepších za posledních X let a Nevina je to stejné, jenom v 8hodinovém provedení. Málokterý seriál si drží hodnocení každého dílu tak dobře, jako právě zde, kde každý díl se pohybuje v průměru okolo 90% a už jen to je úctyhodné. K tomu přidejte slušnou nálož zvratů, napětí, šokujících odhalení a postupného odtajňování příběhu a je na světě Španělsko, na které jsme přesně zvyklí. Líbí se mi styl vyprávění, kdy v každém dílu se poodkryje minulost jendé z postav až do konečného obrazu vzájemného propojení, dále že se příběh z nevinného tématu přesune až do gangsterského podsvětí striptérek a zkorumpované policie a celé to má svoji mysteriozní atmosféru, kdy do konce divák neví, o co přesně jde. V hlavních rolích potěší už klasicky Mario Casas, dále známé tváře z Contratiempa (matka oběti) a dokonce i Ramira z parodie Spanish Movie. Ale abych jen nechválil, poslední dva díly mi přišly lehce chaotičtější, chování postav bylo trochu hloupější (zejména Kimmy, Matt a hlavní záporák, co nevím proč "vyspoiloval" svůj plán...) a čekal jsem možná větší mindfuck boom, což mi trochu ubírá na hodnocení, ale i přesto se jedná u nadstandartní seriálovou záležitost, která potěší jak fandy Španělska, tak fandy běžných krimi, mysteriozních a thrillerů. Hlavně se nenechte odradit hodinovou stopáží dílů a běžte do toho. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodne to nie je bez chýb, Paulo má občas vzťah k elementárnej logike ako Emmerich či Shyamalan, ale vo výsledku na nejakých časopriestorových nesúvislostiach vôbec nezáleží. Dôležité je, že je to skutočne "o niečom", tých osem častí je adekvátnych príbehu a je to originálne prerozprávané a to práve vďaka seriálovej forme. Každá epizóda je sčasti venovaná jednej z dôležitých postáv, čím sa na tie isté udalosti pozeráme z viacerých uhlov pohľadu. No a to najdôležitejšie je, že sa všetky otázky zodpovedajú a to veľmi elegantných spôsobom, keď v príbehu nič nedrhne. Polemika o vine a nevine, ale aj násilí ako jedného z najprirodzenejších prejavov našej ľudskej povahy. A aj o povahe pomsty, moci... a tak podobne. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už úvod a představení "hlavního" hrdiny je zábavné a originálně pojaté ale to je teprve začátek, který dost klame tělem. Pak přicházejí věci, které nechápe ani hrdina ani divák. Vše skončí v nejlepším a přestože by divák u druhého dílu čekal přímé navázání, dojde k prezentaci další postavy, která s původním dějem na první pohled nemá nic společného. Později do sebe začne vše krásně zapadat, postavy diváka baví a nestačí obdivovat, jak i ta nejmenší, vedlejší zápletka, zapadá do celkového vyznění. Jedno ze závěrečných doznání je možná moc navíc, ale nijak to nekazí výsledný dojem a "Nevina" je jeden z nejlepších thrillerových seriálů co jsem viděl a nejen že vyniká výborným scénářem a skvělými herci, dokonce i parádně vypadá a to není tak úplně obvyklé. Překvapení a to velice příjemné. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Krátko pred koncom epizódy si môžeme povšimnúť, ako Mateo (Mario Casas) sedí s deťmi v obývačke a spoločne pozerajú film. Konkrétne sa jedná o španielsku animovanú rozprávku z roku 2019, Klaus. (TomX2)
  • Ve 2. minutě, když Emma (Juana Acosta) tančí u tyče v nočním klubu, slyšíme v pozadí skladbu „Third Day of a Seven Day Binge“, která vyšla jako první singl z devátého studiového alba „The Pale Emperor“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona v roce 2015. (Trajektt)

Reklama

Reklama