Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack přepadne banku. Policie ho pronásleduje, jeho auto při tom vybuchne. V nemocnici se popálený Jack probere z bezvědomí. Strhá ze sebe všechny hadičky, které do něho vedou, a z úst mu vyleze slizká příšera, která přeleze do těla sousedního pacienta. Jack umírá. Příšera takto čas od času změní hostitele. Lidé s příšerou v těle jsou agresivní. Policie nachází mrtvá těla a hledá příčinu smrti. Policistovi se do pátrání plete agent FBI, který má magický předmět, z něhož vychází záření, jež paralyzuje příšeru. Než se ji ale podaří zlikvidovat, několik lidí zemře a zraněni jsou oba policisté. V nemocnici agent FBI vdechne druhému policistovi život a sám umírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Jordan 

všechny recenze uživatele

úvodných 15 minút super a potom sa to už len vlečie do finále, ktoré je veľmi zlé; celkovo - priemer, zaujímavé možno ako jedna z úplne prvých roličiek pre 42-ročného dannyho treja (v poslednej tretine filmu hrá jedného z väzňov) a v poradí tretia filmová rola pre neherca kylea maclachlana a zároveň prvý film, ktorý nerobil s lynchom (po dune a blue velvet), ktorý ho objavil; efekty dobré, za tie tiež 1 hviezdička ()

choze 

všechny recenze uživatele

Spolu s TEMNÝM ANDĚLEM nejzábavnější z bad alien buddy movies (LEBKOUNI, ZLOMEK SEKUNDY), ve kterém je - podobně jako v LEBKOUNECH - mimozemšťan nejen záporákem pronásledovaným nesourodou dvojicí poldů, ale je i jedním z té dvojice a v úsměvném podání Kylea McLachlana (nacvičujícího na TWIN PEAKS) je i jedním z největších kladů snímku. Dalšími klady budiž humorem nenásilně odlehčený, vůbec ne blbý scénář s originálním nápadem přelézání z těla do těla (faktem je, že by bylo mnohem napínavější, kdybysme pokaždé hned nevěděli, v kom alien je) a vtipnými dialogy, kterýžto základ Sholder využil pro drsnou a krvavou akční osmdesátkovou reklamu na Ferrari, kde nechybí vysoký bodycount, vystřílení policejní stanice, plamenomet a sexy striptérka (božská Claudia Christian), co ušuká chlápka k smrti. Taky vám ten film připomněl Grand Theft Auto? ()

Reklama

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Pro tyhle momenty prostě miluju film, takovejhle poklad se nenajde vůbec často ! Pár let předtím, než si Kyle MacLachlan střihnul agenta Coopera ( pro tu roli se narodil ) bojuje v poctivým osmdesátkovým béčku proti emzákovi, kterej mění těla rychlostí, kterou by moh’ závidět i Sparťanskej management při výměnách trenérů. Jeho parťák skoro polovinu filmu netuší, že maká s marťanem-klaďasem a ve výsledku je z toho zručně natočená, místy až brutálně roztomilá píčovinka, která chvilkama lehce evokuje Temnýho Anděla s Dolfíkem. Já se bavil skvěle a sázím plnotučnou čtyřku 💅 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Má rád rychlá auta a tvrdou muziku. Není řeč o nějakém tvrďáckém rockerovi, ale jednom nechutném mimozemšťanovi. Tomu se u nás tak líbí, že si vždycky vyhlédne nějaké okolojdoucí lidské tělo, a vetře se do něj. Jakmile je tělo znehodnoceno, najde si jiné. To (+ i jiné záležitosti ) se nelíbí jinému mimozemšťanovi, který si zase vleze do těla agenta FBI a vydá se po stopách padoucha. Jediná možnost, jak jej dostat je zničit jej v momentě, kdy není v žádném lidském těle ... Ačkoliv film poznamenává jeho stáří, triky jsou na dost dobré úrovni (no triky - spíš jen jeden - onen nechutný slizký mzák). Ten navštíví různá těla, z nichž asi nejzajímavější je ona náruživá striptérka. Jinak ve filmu nejde o nic jiného, než stovky vystřílených nábojů, z nichž (až je to komické) většina jde mimo. Zajímavé také je, že agenti nemusí pistole nikdy nabíjet (ale přesto jim náboje dojdou až ke konci filmu v té nejhorší možné chvilce). Ale celkově jde o hodně zábavný film a určitě se nudit nebudete... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jedno z prvních akčních sfi-fi, které jsem viděl, neodmyslitelně je tedy pro mě spojeno se začátkem 90. let a boomem filmů u nás. Akce je zde vrchovatě, žádné dlouhé vysvětlování, poměrně krvavé, svižné, přitom ne hloupé a tudíž je to zábavné, zkrátka stará dobrá osmdesátka v tom dobrém smyslu slova. Navíc docela zajímavý konec se symbolickým záběrem na spojené ruce. Z nostalgie a za mých tehdejších asi 12 let 4*. Plamenomet rulez :)). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Počas prenasledovania auta značky Ferrari na začiatku filmu jeho logo mizne a znovu sa objavuje, čo sa deje niekoľkokrát. (Raccoon.city)
  • Během úvodní honičky se u černého Ferrari střídavě mění 2 poznávací značky. (Fenk)

Reklama

Reklama