Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nadále nejslabší díl původní série, který má ale několik milých momentů a samozřejmě zábavného Freddyho. Kromě zúčtování s trenérem je povedené zrození Freddyho z Jesseova těla. Cesta autobusem, hořící kotelna, roztékající se Freddy a vroucí voda. Ovšem párty byla trestuhodně nevyužita... Fantazie měla menší prostor a vůbec Freddyho vstup do reálného světa zkrze Jesseho nemá ty grády jako pronásledování a vraždění ve snech. Snad ale i kvůli psím potvorám s lidskými hlavami zůstanu u tří hvězd. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sholder je talent. Coz ostatne napovida i jeho super "kvalitni" filmografie. Aby se mu povedlo uz v druhym dile paradne rozmrdat v ty dobe potencialni serii, to se fakt musel hodne snazit. Nastesti pak prisla paradni trojka, jinak by asi sel Freddy do hajzlu. Druhej dil je totiz znacne dementni, skoro jak kdyby ani do serie nepatril, pribeh je samostatnej, i kdyz jsou tu nejaky odkazy na prvni dil a de tu o to, ze Freddy otravuje nejakyho nesympatickyho pubertaka, aby za nej vrazdil. Myslenka ne uplne nejhorsi, ale jelikoz tu jsou tak dve dobry sceny, nulovy napeti, mizerne hrajici nesympaticky herci, neni moc ceho se chytnout. Freddy je sice fajn, pekne olezlej, ale nezachrani to. Slabsi 3*. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj nejoblíbenjší díl z celé série,je to fakt,žádnej kec. Freddy tu má jakousi divnou masku,zvláště co se týče očí. Jinak skvěle funguje coby horor. Klidně by fungovala jako jednička,neschází jí tajemno a velké napětí,Freddy před finálem sejme vlastně jen dva lidi a pak dva na tom večírku a jeden je ušlapanej v davu,takže si vlastně vystačí i s minimem mrtvých. Stopáž je přesná,tak aby toho nebylo moc ani málo. U mě Freddy boduje nejlépe,děj soutředěn na hlavního hrdinu a né pak jen na krvavé efekty jako ve trojce. Dvojka u mě sklidila můj největší obdiv a líbí se mi daleko více než kultovní jednička. Hudba je také ze všech dílů nejlepší,zvláště jedna melodie je fajň,celkově film jde i jinačím směrem. Zhmotnění přes Jessiho a né jen. Nesmí usnout nebo mě dostane. Schrnuto,dvojka je u mě ta nejlepší. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Krásne hlúpy a veľmi zábavný diel ságy. O niekoľko stupňov horší ako jednotka a asi aj právom tak opomínaný a opovrhovaný, lenže nemôžem sa zbaviť dojmu, že je to jeden z najzábavnejších filmov v sérii. Má tak krásnu atmosféru osemdesiatych rokov (nakrútený presne v strede dekády!) a postavy a dej sú také hlúpe, že sa nemožno nebaviť. Plus ten homoerotický podtext (ktorý si closet-gay predstaviteľ hlavného hrdinu údajne nevšimol!) je strašne vtipný! A úvodná scéna je fenomenálna a zásadným spôsobom určuje atmosféru nasledujúcich troch dielov. PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Freddy Kurger je zpět! A raději měl zůstat někde v háji a nevracet se! Nejenže straší lidi, ale teď straší i zvířata. Obzvláště papoušky má v oblibě. Už jen tohoto mého úvodu jde poznat, že dvojka je opravdu ptakovina povrzující, že téměř každý drůhý díl je horší, než první a v některých případech by bylo lepší, aby žádné další pokračování ani nevzniklo. Noční můra v Elm Street 2 je toho řádným příkladem, protože to kazí kultovní záležitost jakou byla jednička. Robert Englund bohužel nedostal tolik prostoru na strašení, vraždění a hazení jedné hlášky za druhou, což je neuvěřitelná škoda, protože to ztrací na celkové horové atmosféře. Strašení jsem si v tomto filmu moc neužil! Je ho opravdu málo. Ani jsem se nedočkal žádných krvavých scén. Jen jedné ve sprše a ta byla docela slabá. Místo strašení přemlouvá teenagera, aby mu dal své tělo. Takže nuda! A konec v továrně je trapný, až to hezký není. Je jasné, že hlavní hvězdou tohoto (ne)hororu je Matt Patton, co by teenager Jesse Walsh, jehož výkon a vzhled je pro takovýho film velkým přínosem, takže díky němu nejdu pro hodnocení "odpad". Nicméně dvojka noční můry je velkým zklamáním! ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Natáčení probíhalo od 26. června do srpna 1985 v Kalifornii. (Varan)
  • Autor prvního filmu Wes Craven odmítl režii druhého dílu, protože nikdy neplánoval pokračování a nelíbil se mu ani námět, ve kterém Freddy (Robert Englund) manipuluje s postavami a nutí je k páchání vražd. (HellFire)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 3 miliony amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama