Reklama

Reklama

Jednotky vesmírného nasazení

(seriál)
  • USA Space Force
Trailer
USA, (2020–2022), 8 h 44 min (Minutáž: 25–37 min)

Kamera:

Simon Chapman

Hrají:

Steve Carell, John Malkovich, Ben Schwartz, Diana Silvers, Tawny Newsome, Jimmy O. Yang, Don Lake, Lisa Kudrow, Owen Daniels, Hector Duran, Dan Bakkedahl (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Armádní generál se neochotně spojí s výstředním vědcem, aby společně připravili ke startu nový útvar americké armády: Vesmírné síly. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (124)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Z prvních dílů jsem byl otrávený přesně tak, jak jsem čekal - Space Force prostě není nic jiného, než trapná a veleprůměrná komedie spoléhající jen na debilní a trapné vtipy. Naštěstí jsem se rozhodl vytrvat, protože jsem uzřel potenciál. Koneckonců, dokoukal jsem i první sérii Avenue 5 a u ní jsem potenciál nenašel ani v dílu posledním. Tohle ale bylo lepší, než Avenue 5 - o dost. A líbily se mi narážky na Trumpa, hlavní postavy i obsazení a to, jak jsou do toho všichni zapálení a užívají si to. Kolem čtvrtého dílu se to ale začne nenápadně zlepšovat (jak po humorné, tak i po dějové stránce) a druhá polovina série už je jedna velká paráda, která mně, k mé velké radosti, nakonec docela pohltila. Takže ve výsledku jsem spokojen. Velice povedená satira, mnohem lepší, než Avenue 5 s parádním obsazením a hromadou skvělých nápadů se díl od dílu zlepšovala, takže o ty výsledné 4* ani nemusela moc bojovat, protože je má fakt zaslouženě. Samotného mně to překvapilo. Jen bych příště prosil víc Lisy Kudrow, což se mi ale, vzhledem k vývinu děje, nejspíš vyplní, takže nejen to je důvod, proč se na pokračování těším už teď. 70%. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Greg Daniels dokazuje, že nejen Michael Schur může být slavné jméno na poli sitcomů. Líbilo se mi, že s každým dalším dílem ubylo cringe humoru tolik typického pro Kancl a přibylo radosti a entuziasmu, což je zase doménou Parks and Recreation. Solidní rozlet, seriál může klidně mířit až ke hvězdám, pokud mu Netflix dá šanci a nepřistřihne mu křídla. Tak bych shrnul dosavadních deset dílů. Utkvělo mi z nich v paměti několik momentů - mnoho z nich zábavných (zejména support cast v čele s vynikajícím Johnem Malkovichem, je tam znát podobná "osobitost", kterou jsem měl rád i v Parks and Recreation), některé dojemné (zde exceluje ústřední rodinné duo/trio Carell/Silvers/Kudrow), a pár neskutečně hloupých - tomu nasadil korunu desátý díl a většinu mé natěšenosti na budoucnost tak zabil - zejména to byl vykonstruovaný dvojitý cliffhanger, ke kterému jsme se dostali (a pravděpodobně mohli pouze dostat) náhlou hloupostí téměř všech zúčastněných. Nad tím už nelze pouze přivřít oči, na to si je člověk musí schovat do dlaní a udělat tzv. double facepalm. Ale ruku na srdce - ani Kancl ani Parks and Recreation neměli první řadu bez chyb. ()

Reklama

maestrotatum 

všechny recenze uživatele

Jedného dňa charakterovo veľmi nízky človek so zlou a ryšavou prehadzovačkou povedal, že by chcel mať svoje Vesmírne sily, keď už sa námorníctvu či pechote tak darí ničiť iné krajiny... ale to je záležitosťou svetového mieru. Prečo by to však nemohol byť skvelý námet pre seriál ? Je a aj seriál sa vydaril. Diel od dielu je lepší. Dobrou voľbou bolo postaviť na čelo práve Michaela Scotta. Malkovich a Carell spolu príjemne ladia, humor nie je prehnaný ani silený. Všetko do seba pekne zapadá a v konečnej výslednici badateľne poznať zrelú lahkosť vtipu a irónie, ktoré musia ulachotiť snáď každému. [79%] ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele

Jednotky vesmírného nasazení je seriál, který patří mezi ty, na které se jednou podíváte a můžete říct, že jste se bavili, i když to není žádný vrchol zábavy. Seriál má svůj vlastní šarm a dokáže diváka zaujmout díky zajímavému příběhu a sympatickým postavám. I když humor občas vázne a není vždy na špičkové úrovni, celkově se jedná o příjemnou podívanou. Jedním z největších zklamání je však skutečnost, že Netflix seriál po druhé řadě ukončil. Je frustrující investovat čas do seriálu, který končí cliffhangerem a nedostane žádné pokračování. Tento fakt může zanechat hořkou pachuť, zejména když si konečně najdete něco, co vás opravdu zaujalo. Postavy jsou vesměs sympatické, i když JayR Tinaco se z tohoto pravidla trochu vymyká... Seriál nabízí dobrý mix příběhu a postav, které si dokážete oblíbit. Přestože Jednotky vesmírného nasazení možná nejsou tím nejlepším, co si můžete pustit, nabízí dostatek zábavy na příjemné večery. Celkově bych seriál ohodnotil 6,5/10. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Popkulturní kosmická satyra trumpovské politiky.  Asi přesně to, co by jste čekali od seriálu se Stevem Carellem. On a John Malkovich to celé táhnou….na ostatních postavách se mělo ještě zapracovat, nebo je jinak obsadit. Zasazení do prostředí nové vesmírné složky americké armády mne baví. Co však hapruje, je vyváženost jednotlivých epizod. Humor taky občas vyznívá do ztracena a tak napadá vás, to co mne? Carell – Kancl – Gervais? Pořád nic? Jen si tak říkám, jak by to celé dopadlo, kdyby vedení Netflixu vytočilo na telefonu číslo právě Ricky Gervaise. ()

Galerie (328)

Zajímavosti (14)

  • Wild Horse vo východnom Colorade predstavuje rovnú plochu, kde nie sú žiadne hory. V skutočnosti sa tu nachádza asi 6 domov a jedna pošta. (Weezy22)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Zemřel herec a komik Fred Willard

Zemřel herec a komik Fred Willard

16.05.2020

Ve věku 86 let zemřel legendární herec a komik Fred Willard, hvězda filmů režiséra Christophera Guesta Vichřice nebo Nejlepší show. Smrt oznámila manželka Guesta Jamie Lee Curtis. Willarda diváci… (více)

Reklama

Reklama